Όλοι στην Τούμπα: Σε 10 μέρες τέσσερις αγώνες στον ναό του Δικεφάλου

Metrosport Team09 Αυγούστου 2024

Του Θάνου Μπούζα

Οι φίλαθλοι, οι οπαδοί, όλοι όσοι θα βρεθούν κοντά στον Δικέφαλο τις επόμενες δέκα μέρες αποτελούν το μαγικό φάρμακο στις φλέβες των ποδοσφαιριστών για να πετύχουν την πρόκριση στους 36 του Champions league.

Η ομάδα του ΠΑΟΚ μπαίνει σε μια από τις δυσκολότερες περιόδους της χρονιάς που επιβεβαιώνει το ρητό ότι «Η ΑΡΧΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΗΜΙΣΥ ΤΟΥ ΠΑΝΤΟΣ». Η Μπάνια Λούκα αποτέλεσε το πρώτο τεστ όπου ο Δικέφαλος εξωτερικεύοντας την ικανότητα αντιμετώπισης ενός πιο αδύναμου αντίπαλου, που διαθέτει ως ανώτερη ομάδα που είναι, προκρίθηκε αν και η απόδοσή του δεν έθελξε κανέναν. Σχεδόν πανομοιότυπη ήταν η ποδοσφαιρική του συμπεριφορά απέναντι στη Μάλμε η οποία είναι σαφέστατα αρκετά ανώτερη ομάδα από την πρώτη που αντιμετώπισε φέτος ο ΠΑΟΚ. 

Ο Σουηδικός σύλλογος είχε μεν περισσότερες ευκαιρίες και έναν σχετικό έλεγχο του παιχνιδιού αλλά ο Δικέφαλος έδειξε και απέδειξε ότι διαθέτει τους παίκτες και τον προπονητή που στην αρχή της χρονιάς μπορούν να ξεπεράσουν τη δεδομένη ανετοιμότητα της ομάδας. Ωστόσο τούτη την στιγμή τα τρία σημαντικότατα στοιχεία που στηρίζουν και προωθούν τον σύλλογο στο καλύτερο δυνατό επίπεδο επιβάλλεται να αναλάβουν τη μέγιστη δράση. Μέχρι της 19 Αυγούστου , ούτε σε δέκα μέρες δηλαδή, θα πραγματοποιηθούν τέσσερις αλλεπάλληλοί αγώνες στην έδρα του Δικεφάλου. Δύο για το πρωτάθλημα με Πανσερραϊκό και Παναιτωλικό και δύο για τα κύπελλα Ευρώπης. 

Είναι λογικό το μυαλό όλων να βάζει στην άκρη τους αγώνες του πρωταθλήματος ωστόσο οι οπαδοί ανεξάρτητα με το τι θα συμβεί στα παιχνίδια της Ευρώπης θα πρέπει να είναι παρόντες στο μέγιστο δυνατό αριθμό. Γνωρίζουμε ότι λόγω Αυγούστου είναι δύσκολο και καμιά φορά αδύνατο να ξεχάσεις το διάλλειμα από την εργασία σου, τις διακοπές και να έχεις στο μυαλό σου πότε θα πας στην Τούμπα ιδίως όταν πρόκειται για επαρχιακές ομάδες. Για τη ρεβάνς με τη Μάλμε και τα πλέι οφ για το πρωταθλητριών ή το Europe league θεωρούμε αυτονόητο ότι δεν θα περισσέψει ούτε μια θέση.

Το δεύτερο επίπεδο είναι η διοίκηση που είναι υπεύθυνη για την παραμονή, απόκτηση, και τη φυγή ποδοσφαιριστών. Μετά τη οριστική απομάκρυνση του Μεϊτέ, που κακώς ασχολήθηκε ο Δικέφαλος τόσο, είχαμε και τη μεταγραφή του Εκόνγκ. Το βέβαιο είναι ότι και οι δυο παίκτες έβαζαν πολύ πιο πάνω τον εαυτό τους θεωρώντας προφανώς, ότι δεν είχαν ανάγκη τον ΠΑΟΚ. Ο κ. Σαββίδης προχώρησε στις μεταγραφές του επιθετικού τομέα αλλά σήμερα είναι μέγιστη και άμεση η ανάγκη συμφωνίας με χαφ άμεσα και στόπερ κατά δεύτερο λόγο. Όσο αφορά τον Λουτσέσκου και τους παίκτες, δείχνουν να γνωρίζουν το πως πρέπει να πετύχουν αλλά αυτό δε σημαίνει ότι θα τα καταφέρουν χωρίς μάλιστα μια άμεση ενίσχυση. Ελπίδα μας ο κόσμος να έχει αυτό τον Αύγουστο (29/8 ο επαναληπτικός στην Ευρώπη) ως μνήμη θετικών αποτελεσμάτων και ο ΠΑΟΚ να ξεπεράσει όλα του τα εμπόδια.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.