Όλοι μας για τον ΠΑΟΚ και ο ΠΑΟΚ για όλους μας!

Metrosport Team12 Μαΐου 2024

Γράφει ο Θάνος Μπούζας

Προσμονή και αγωνία. Δύο συναισθήματα διαφορετικά που σήμερα στην Τούμπα θα γίνουν ένα και θα μεταμορφωθούν σε κύμα φίλαθλης υποστήριξης που έχει τη δυνατότητα να προσδώσει στην ομάδα το κάτι παραπάνω που χρειάζεται. 

Αν κρίνουμε από την κατάσταση και την πορεία του αντιπάλου, τότε θεωρητικά το σημερινό είναι το πιο δύσκολο ματς. Το ίδιο συμπέρασμα όμως εξάγεται αν συνυπολογίσουμε τα ως τώρα αποτελέσματα με Άρη όπου στην ουσία ο Δικέφαλος έχασε βαθμούς άκρως σημαντικούς. Στην απέναντι αγωνιστική όχθη βρίσκεται ο Παναθηναϊκός που ο ΠΑΟΚ δείχνει να του «έχει πάρει τον αέρα»! Όμως όλη η προϊστορία, τα αποτελέσματα φετινά και παλαιότερα, κατά τη γνώμη μας δεν έχουν καμία απολύτως σημασία. Κατά την άποψή μας τρία είναι τα σημαντικά στοιχεία που μπορούν να μεταλλάξουν την πορεία ενός αποτελέσματος. 

Το πρώτο το αναφέραμε και είναι η παρουσία των οπαδών. Πρόσφατο και κλασσικότερο παράδειγμα το παιχνίδι με την ΑΕΚ στην Τούμπα. Ο ΠΑΟΚ δέχθηκε το 1-2 στο πιο κρίσιμο σημείο του αγώνα και όταν είχε αποκτήσει την υπεροχή και ασκούσε πίεση δημιουργώντας συνθήκες επίτευξης τέρματος. Κι όμως αντί να «παγώσει» το γήπεδο και να διαλυθεί η ψυχολογία των παικτών όπως έγινε από την ισοφάριση σε 1-1 επτά λεπτά μετά το 1-0, είδαμε στο γήπεδο μια καθαρά παοκτσήδικη αντίδραση. Οι οπαδοί δεν σταμάτησαν δευτερόλεπτο όχι απλά να λένε τα συνθήματα αλλά να φορτώνουν την υποτιθέμενη, εκ νέου, αρνητική διάθεση των παικτών με μια πώρωση για τη νίκη που μετέβαλε σε μηδενικό χρόνο τα άσχημα συναισθήματά τους. 

Είδαμε τον Δικέφαλο να συνεχίζει να αγωνίζεται σα να μη δέχθηκε τέρμα. Να ισοφαρίζει γρήγορα και στο 90’ ο «κουτσός» από τον τραυματισμό στο πόδι Σάστρε να πετυχαίνει το «θαύμα» της ανατροπής. Τέτοια παιχνίδια ξεπερνούν ακόμη και την φαντασία των συγγραφέων του κινηματογράφου... Με την παραπάνω αναφορά θέλουμε να καταδείξουμε ότι τίποτε δεν τελειώνει στο 5΄ή στο 10΄ όπως έγινε με τους Άγγλους ποδοσφαιριστές γιατί «εδώ είναι Τούμπα». Το δεύτερο στοιχείο αφορά το πως ο Λουτσέσκου θα προετοιμάσει τους παίκτες και θα τους απελευθερώσει από τις παγίδες , αμυντικές και επιθετικές που θα έχει στήσει ο Χοσέ Λουΐς Μεντιλίμπαρ. Ήδη υπήρξε μια συνεχόμενη ανάλυση του παιχνιδιού και το πως θα εκμεταλλευτεί τα προσόντα του ο Τάισον που όλοι οι αντίπαλοι τον θεωρούν «κλειδί» για το αν θα πετύχουν ή θα αποτύχουν. 

Το τρίτο στοιχείο έχει να κάνει με την απόδοση των παικτών και πως αυτοί θα μπορέσουν να διατηρήσουν τη ροή του αγώνα αν είναι προς το συμφέρον τους ή να την ανατρέψουν αν κάτι δεν πάει καλά. Συνοπτικά σε τέτοια ματς όπως άλλωστε και τα επόμενα δύο , ο Δικέφαλος θα «ζήσει για τα 90-100 λεπτά. Το έργο του σαφέστατα και είναι δύσκολο, όχι όμως ακατόρθωτο. Εμείς απλά ελπίζουμε την Κυριακή να μιλάμε όχι για το τι έγινε στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό αλλά για το πως ο Δικέφαλος του Βορρά θα αντιμετωπίσει και θα καταβάλει τον Παναθηναϊκό.


Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.