Ολλανδός ερευνητής: «Σύντομα μεγάλος σεισμός στην Ελλάδα»

Metrosport Team23 Ιουλίου 2024

Μετά τον σεισμό στο Τσανάκαλε της Τουρκίας που αν και 4,7 Ρίχτερ, έγινε αισθητός σε περιοχές της Ελλάδας, άνοιξε και πάλι η συζήτηση για το ενδεχόμενο ενός μεγάλου σεισμού στον ελλαδικό χώρο.

Στο προσκήνιο, μάλιστα, ήρθε και πάλι ο Φρανκ Χούγκερμπετς, Ολλανδός ερευνητής, ο οποίος πριν από ένα χρόνο είχε προβλέψει τον φονικό σεισμό στην Τουρκία, που στοίχισε τη ζωή σε πάνω από 50.000 ανθρώπους. Αυτή τη φορά με δύο αναρτήσεις του προειδοποιεί την Ελλάδα να είναι σε επιφυλακή...

Ο αμφιλεγόμενος Ολλανδός ερευνητής από το ολλανδικό ινστιτούτο «Solar System Geometry Survey» δύο ημέρες πριν από τα 7,8 Ρίχτερ στην Τουρκία είχε κάνει μία ανάρτηση πως «αργά ή γρήγορα θα γίνει ένας σεισμός περίπου 7,5 Ρίχτερ σε αυτή την περιοχή (Νότια-Κεντρική Τουρκία, Ιορδανία, Συρία, Λίβανος)». Δύο ημέρες μετά επιβεβαιώθηκε...

Οι αναρτήσεις του για την Ελλάδα

Χθες (22/7), ο ερευνητής χτύπησε καμπανάκι για μεγάλο σεισμό στην Ελλάδα και ειδικά στην περιοχή των Δωδεκανήσων.

«Η Ελλάδα και τα Δωδεκάνησα βρίσκονται σε υψηλό κίνδυνο. Ενώ στην Ελλάδα γίνονται σεισμοί άνω των 6 Ρίχτερ ανά 2 χρόνια, δεν έχει σημειωθεί τέτοια δόνηση από το 2021. Τελευταία φορά που τα Δωδεκάνησα είχαν μεγάλο σεισμό ήταν πριν από τέσσερα χρόνια», σημειώνει ο Χούγκερμπερτς.


Σε δεύτερη ανάρτησή του μάλιστα καλεί τους Έλληνες να είναι προσεκτικοί. «Να είσαι προσεκτικοί. Ένας ισχυρότερος σεισμός στην περιοχή είναι πιθανός», έγραψε.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.