Όλες οι on camera επιθέσεις βουλευτών: Από τον Τσακλίδη στον Αυγενάκη

Παναγιώτα Απέργη04 Ιουλίου 2024

Σωρεία αντιδράσεων και μείζον πολιτικό ζήτημα έχει προκαλέσει η επίθεση που εξαπέλυσε ο πρώην Υπουργός και βουλευτής Λευτέρης Αυγενάκης σε βάρος εργαζομένου στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», με τη ΝΔ να προχωρά στη διαγραφή του από την ΚΟ της.

Ωστόσο, η συγκεκριμένη επίθεση δεν ήταν η πρώτη φορά που Έλληνας βουλευτής βιαιοπραγεί σε βάρος πολίτη, καθώς αντίστοιχα περιστατικά σημειώθηκαν και καταγράφηκαν ξανά από τις κάμερες, με τη Βουλή, επίσης, να έχει μετατραπεί ουκ ολίγες φορές σε… ρινγκ.

  • Ποιες ήταν, όμως, αυτές οι επιθέσεις που κηλίδωσαν τον ρόλο που οφείλει να σέβεται ένας βουλευτής και εκπρόσωπος των ελληνικού λαού;

Ήταν αρχές του 1980, και συγκεκριμένα το 1982, όταν ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Γιάννης Τσακλίδης, γρονθοκόπησε στο πρόσωπο τον βουλευτή της ΝΔ, Ηλία Βουγιουκλάκη, κατά τη διάρκεια της συζήτησης για την αποκατάσταση αξιωματικών.

Δέκα χρόνια αργότερα, το επεισόδιο επαναλήφθηκε με θύμα αυτή τη φορά τον Στρατή Κόρακα, και θύτη τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ και Υπουργό της κυβέρνησης του Ανδρέα Παπανδρέου, Βασίλη Κεδίκογλου, ο οποίος έτρεξε προς το μέρος του βουλευτή του ΚΚΕ, όταν ο τελευταίος στηλίτευσε τα λεγόμενά του για την επαναφορά αποστράτων στο στράτευμα.


«Πάλι δικούς σου πας να βολέψεις;», φέρεται πως ήταν η ατάκα που πυροδότησε την οργή του  Βασίλη Κεδίκογλου, ο οποίος αντέδρασε εν θερμώ, χτυπώντας τον συνάδελφό του.

 Σχεδόν δυο δεκαετίες αργότερα, η απίστευτη επίθεση που εξαπέλυσε ο καταδικασμένος  Ηλίας Κασιδιάρης σε βάρος της Λιάνας Κανέλλη, στον τηλεοπτικό στούντιο του ΑΝΤ1 «πάγωσε» το πάνελ αλλά και τους τηλεθεατές.

Όλα ξεκίνησαν, όταν ο τότε βουλευτής της Χρυσής Αυγής ενεπλάκη σε διαπληκτισμό με τη Ρένα Δούρου, την οποία χαρακτήρισε «νούμερο», ρίχνοντάς της ένα ποτήρι με νερό στο πρόσωπο. Αντιδρώντας στην απαράδεκτη αυτή ενέργεια, η βουλευτής του ΚΚΕ Κανέλλη τον απώθησε με μια εφημερίδα, με τον Ηλία Κασιδιάρη να τη γρονθοκοπεί στο πρόσωπο.

Επίθεση η οποία καταγράφηκε επίσης από την κάμερα της Βουλής σημειώθηκε πέντε χρόνια αργότερα, τον Μάιο του 2017, με πρωταγωνιστή και πάλι τον Ηλία Κασιδιάρη, ο οποίος έβρισε και επιτέθηκε στον Νίκο Δένδια, που περνούσε μπροστά από τα κοινοβουλευτικά έδρανα της Χρυσής Αυγής.

«Όχι από μπροστά μου, δεν βλέπεις ότι μιλάω; Τι ύφος είναι αυτό; Φύγε ρε μ@λακ@», είπε με έντονο ύφος σε βάρος του τότε κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ ο Χρυσαυγίτης βουλευτής, σπρώχνοντάς τον.

Εξίσου αλγεινή εντύπωση προκάλεσε η προ διμήνου επίθεση που εξαπέλυσε ο ανεξάρτητος πρώην βουλευτής των Σπαρτιατών, Κωνσταντίνος Φλώρος, σε βάρος του συναδέλφου του από την Ελληνική Λύση, Βασίλη Γραμμένο, δημιουργώντας ακόμη ένα θέαμα που κηλίδωσε τον δημοκρατικό χαρακτήρα της Βουλής.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.