Οινοποιία Τσάνταλης: Κατέθεσε αίτηση πτώχευσης και παύσης πληρωμών

Metrosport Team26 Ιουλίου 2024

Αίτηση πτώχευσης και παύση πληρωμών κατέθεσε στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης η ιστορική οινοποιία Τσάνταλης

Η εξέλιξη αυτή έρχεται μετά από αρκετό καιρό κατά τον οποίο η εταιρεία αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα.

 Συγκεκριμένα, ιδιαίτερα στοίχισε για την Τσάνταλης, η διακοπή προμήθειας της ρωσικής αγοράς, λόγω του πολέμου στην Ουκρανία

Στη Ρωσία, πουλούσε ποσότητες οίνων σε υψηλή τιμή, παράγοντας μεταξύ άλλων κρασί για το Κρεμλίνο με παραγωγή προερχόμενη από τους αμπελώνες του Αγίου Όρους.

Ήδη από τα τέλη του 2023 είχαν ξεκινήσει διαδικασίες κατάσχεσης περιουσιακών στοιχείων εις χείρας τρίτων και ειδικότερα εις χείρας προμηθευτών της Τσάνταλης, στους οποίους η επιχείρηση οφείλει σημαντικά ποσά για αγορές εξοπλισμού και υλικών.

Η εταιρεία οφείλει περίπου 33 εκατομμύρια ευρώ προς τις τράπεζες έναντι δανεισμού και το σύνολο των υποχρεώσεών της ξεπερνά τα 55 εκατομμύρια ευρώ, συμπεριλαμβανομένων οφειλών προς ασφαλιστικά ταμεία και λοιπές φορολογικές ή άλλες υποχρεώσεις.

Ταυτόχρονα, οι εργαζόμενοι, των οποίων εκκρεμούν οι πληρωμές των μισθών, έχουν προχωρήσει σε επίσχεση εργασίας, μετά από πρωτοβουλία του Σωματείου Εργατοϋπαλλήλων της οινοποιίας Τσάνταλη.

 Η εταιρεία προχώρησε νωρίτερα τον Ιούλιο σε εξώδικα διά του πληρεξούσιου δικηγόρου της, όπου ουσιαστικά επιρρίπτει ευθύνες στους εργαζόμενους για το γεγονός ότι προέβησαν σε επίσχεση εργασίας στις 31 Οκτωβρίου του 2023.

Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.