Οικονομική βοήθεια ζητά η Εύα Νίκου για να βρεθεί στους Παραολυμπιακούς

Metrosport Team03 Νοεμβρίου 2023

Οικονομική στήριξη ζητά η Παραολυμπιονίκης, Εύα Νίκου, για να μπορέσει να συνεχίσει τον πρωταθλητισμό και παρευρεθεί στους Παραολυμπιακούς Αγώνες. 

Η Εύα Νίκου είναι αθλήτρια του Para Alpine Ski. Έχει εκπροσωπήσει την Ελλάδα στους Παραολυμπιακούς του Πεκίνου το 2022 ενώ την ίδια χρονιά στέφθηκε 1η Κυπελλούχος Ευρώπης. Πέρυσι κατάφερε να πάρει εννέα μετάλλια σε διεθνείς αγώνες και αναδείχθηκε 1η στην Ευρώπη, 3η στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και 3η στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

H Εύα είναι 23 ετών κατάγεται από τα Γρεβενά και πάσχει από Μελαγχρωστική Αμφιβληστροειδοπάθεια. Η όρασή της χάνεται σταδιακά. Φέτος είναι στο 5%, ενώ πέρυσι ήταν στο 10%. Η αθλήτρια θέλει να προλάβει να αγωνιστεί για ένα μετάλλιο στους επόμενους χειμερινούς Παραολυμπιακούς αγώνες. 

Ωστόσο, επειδή οι κρατικές επιχορηγήσεις που δίνονται στην Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία είναι ελάχιστες, δεν επαρκούν για όλα τα αθλήματα και δεν περισσεύουν για τη χιονοδρομία πόσο μάλλον σε μία προολυμπιακή χρονιά καλοκαιρινών Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι. 


Έτσι, η Εύα ζητά τη δική σας βοήθεια για να καταφέρει να κάνει το όνειρο της αληθινό και να προσφέρει μια διάκριση στη χώρα μας. Η αθλήτρια οργάνωσε ένα Fund στην ακόλουθη πλατφόρμα https://gofund.me/a72afda3 με σκοπό να συγκεντρώσει το ποσό που χρειάζεται για να μπορέσει να προπονηθεί στο εξωτερικό, εφόσον εδώ δεν είναι εφικτό για ευνόητους λόγους, και να καταφέρει να παρευρεθεί στους Παραολυμπιακούς Αγώνες.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να καλέσετε τον προπονητή της αθλήτριας, Δημήτρη Ιορδανίδη: 6972073433


Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.