Οι υποψήφιες αντίπαλοι του ΠΑΟΚ… στο πιάτο σας!

Γιώργος Μάντζιος04 Αυγούστου 2024

Οι υποψήφιες αντίπαλοι του ΠΑΟΚ… στο πιάτο σας! Λίγες ώρες πριν από την κλήρωση των πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ για τον ΠΑΟΚ και το metrosport.gr σας παρουσιάζει όλα όσα θέλετε να ξέρετε για τις υποψήφιες αντιπάλους του Δικέφαλου, εφόσον περάσει το εμπόδιο της Μάλμε:

ΓΑΛΑΤΑΣΑΡΑΪ

Δεν έχουν περάσει παρά λίγα μόνο 24ωρα από το απίστευτο 0-5 με το οποίο ηττήθηκε από την Μπεσίκτας στον τελικό του Σούπερ Καπ, η περσινή πρωταθλήτρια Τουρκίας. Πέρυσι βέβαια ήταν σαρωτική, μάζεψε 102 βαθμούς στο πρωτάθλημα, ενώ παράλληλα είχε και την καλύτερη άμυνα (μόλις 26 γκολ παθητικό). Είναι η ομάδα με τα περισσότερα τρόπαια στην γειτονική Τουρκία, ενώ διατήρησε και τον κόουτς Οκάν Μπουρούκ στον πάγκο της και το μεγαλύτερο κομμάτι του ρόστερ της. Απέκτησε τον δεξιό μπακ Γέλερτ από την Κοπεγχάγη και τον επιθετικό Μπατσουαγί από την Φενέρ. Αποχώρησε ο Τετέ για τον Παναθηναϊκό, αλλά δεν είχε ρόλο βασικού, ενώ το τουρκικό πρωτάθλημα ξεκινάει το επόμενο Σαββατοκύριακο και η Γαλατά υποδέχεται την Παρασκευή την Χατάισπορ. Στα 193 εκατομμύρια ευρώ η χρηματιστηριακή της αξία.

ΚΑΡΑΜΠΑΧ ή ΛΟΥΝΤΟΓΚΟΡΕΤΣ

Σύμφωνα με τις στοιχηματικές εταιρείες η πρόκριση είναι ισορροπημένη στο συγκεκριμένο ζευγάρι.

Η Καραμπάχ κατέκτησε πέρυσι τον 3ο διαδοχικό και 11ο συνολικά τίτλο στο Αζερμπαϊτζάν, ενώ πήρε και το κύπελλο. Παραμένει με τον Κουρμπάν Κουρμπάνοφ στον πάγκο από το 2008 και μάλιστα για 10 σερί χρόνια παίζει σε όμιλο ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Πέρυσι μάλιστα έφτασε στους «16» του Europa League και μάλιστα αποκλείστηκε τα τελευταία δευτερόλεπτα από τη μετέπειτα φιναλίστ Λεβερκούζεν. Το νέο πρωτάθλημα έκανε πρεμιέρα αυτό το Σαββατοκύριακο και η Καραμπάχ ξεκίνησε με εκτός έδρας νίκη με σκορ 4-1 κόντρα στην Άραζ. Απέκλεισε εύκολα την Λίνκολν Ρεντ Ιμπς από το Γιβραλτάρ με δύο νίκες μέσα – έξω στον προηγούμενο γύρο (5-0 και 2-0). «Όλα τα λεφτά» ο Βραζιλιάνο φορ Ζουνίνιο (τα 4 από τα 7 γκολ της ομάδας του σε αυτά τα παιχνίδια). Η χρηματιστηριακή της αξία είναι 17 εκατομμύρια ευρώ.

Η Λουντογκόρετς από την άλλη έφτασε πέρυσι στο 13ο (!) συνεχόμενο πρωτάθλημα Βουλγαρίας. Συνεχίζει ο τεχνικός Γκιόργκι Ντερμεντζίεφ στον πάγκο και ψάχνει πρόκριση σε όμιλο Τσάμπιονς Λιγκ μετά από 7 χρόνια. Ιδιαίτερα έντονο το λάτιν στοιχείο στο ρόστερ της, ενισχύθηκε και με μεταγραφές στο τέρμα, την άμυνα και την μεσαία γραμμή. Πέρασε την Ντιναμό Μπατούμι με νίκη 3-1 στην Βουλγαρία και ήττα 1-0 στη Γεωργία, πέρασε και την Ντιναμό Μινσκ με νίκη 2-0 στη Βουλγαρία και ήττα 1-0 σε ουδέτερο έδαφος. Στο πρωτάθλημα ξεκίνησε με 2/2 νίκες απέναντι σε ΤΣΣΚΑ Σόφιας και Αρντά, ενώ το παιχνίδι με την Μπότεφ αναβλήθηκε για να προετοιμαστεί καλύτερα για τις μάχες με την Καραμπάχ. Έχει χρηματιστηριακή αξία 53 εκατομμύρια ευρώ.

ΣΛΟΒΑΝ ΜΠΡΑΤΙΣΛΑΒΑΣ ή ΑΠΟΕΛ


Σύμφωνα με τις στοιχηματικές εταιρείες, ο πρωταθλητής Κύπρου ΑΠΟΕΛ είναι ελαφρώς φαβορί για την πρόκριση.

Η Σλόβαν Μπρατισλάβας κατέκτησε πέρυσι το 6ο συνεχόμενο πρωτάθλημα Σλοβακίας και 22ο στην ιστορία της. Για 4η σερί σεζόν παραμένει στον πάγκο της ο Βλαντιμίρ Βάις, ενώ αποκτήθηκε ο γνώριμος στους φίλους του ΠΑΟΚ Ρόμπερτ Μακ, αλλά και δύο – τρεις καλοί αμυντικοί. Αποχώρησαν οι καλοί χαφ Ζμρχαλ και Κανκάβα. Απέκλεισε την Στρούγκα από τα Σκόπια με δύο νίκες (4-2 εντός και 2-1 εκτός έδρας) και έπειτα την Σλοβένικη Τσέλιε με ισοπαλία 1-1 εκτός και νίκη 5-0 εντός έδρας! Στο πρωτάθλημα Σλοβακίας έχει ξεκινήσει με 2/2 νίκες, 4-1 εκτός έδρας την Κομάρνο και 1-0 εντός έδρας την Πομπρέζοβα. Η χρηματιστηριακή της αξία είναι 21 εκατομμύρια ευρώ.

Ο ΑΠΟΕΛ από την άλλη επέστρεψε στην κορυφή στην Κύπρο μετά από 5 χρόνια. Παρόλα αυτά ο κόουτς Σα Πίντο αποχώρησε από τον πάγκο της ομάδας και ανέλαβε ο Ισπανός Νταβίντ Γκαγιέγο που έδειξε καλό έργο στην Ανόρθωση. Ο κύριος κορμός του ρόστερ παρέμεινε ως είχε, αν και αποχώρησαν παίκτες όπως οι Βιγιαφάνες, Ντάλσιο και Κβιλιτάια. Καλές κινήσεις οι Ελ Αραμπί, Μάιερ και Τεχέρα. Απέκλεισε την Πετροκούμπ από την Μολδαβία, κερδίζοντας 1-0 στην Κύπρο και φέρνοντας 1-1 εκτός έδρας. Το νέο πρωτάθλημα ξεκινά στις 24 Αυγούστου, ενώ το επόμενο Σαββατοκύριακο δίνει τον τελικό του Σούπερ Καπ απέναντι στην Πάφο. Έχει χρηματιστηριακή αξία 14 εκατομμύρια ευρώ.

ΜΠΟΝΤΟ ΓΚΛΙΜΤ ή ΓΙΑΓΚΕΛΟΝΙΑ


Σύμφωνα με τις στοιχηματικές εταιρίες, η πρωταθλήτρια Νορβηγίας είναι μεγάλο φαβορί για την πρόκριση.

Η Μπόντο Γκλιμτ κατέκτησε πέρυσι το πρωτάθλημα με διαφορά 9 βαθμούς από τις Μπραν και Τρόμσο. Το νέο πρωτάθλημα είναι επίσης σε εξέλιξη και μετά από 18 αγωνιστικές είναι στην κορυφή με 40 βαθμούς (12-4-2). Σε σχέση με πέρυσι απώλεια αποτελεί η φυγή του χαφ Γκρόνμπεκ που συνεχίζει στη Ρεν. Απέκλεισε την Λετονική Ρίγας Σκόλα με δύο νίκες, 4-0 εντός και 3-1 εκτός έδρας. Στο τελευταίο παιχνίδι πρωταθλήματος, επικράτησε 4-2 της Χαούγκεσουντ, ενώ ο κόουτς Κνούτσεν συνεχίζει στον πάγκο της από το 2017. Έχει χρηματιστηριακή αξία 32 εκατομμύρια ευρώ.

Η Γιαγκελόνια από την άλλη, στέφθηκε πρωταθλήτρια Πολωνίας για πρώτη φορά στην ιστορία της κι ενώ πριν δύο χρόνια πάλευε ακόμη και για την παραμονή της! Συνεχίζει στον πάγκο της από τον περασμένο Απρίλιο ο κόουτς Σιέμιενιτς, έχασε τον πολύτιμο Πολωνό διεθνή μπακ Βντόβικ, πήρε τον καλό πλάγιο επιθετικό Βιγιάρ από την Βίσλα Κρακοβίας. Απέκλεισε την λιθουανική Πανεβέζις με δύο νίκες, 4-0 εκτός και 3-1 εντός έδρας. Στο νέο πρωτάθλημα Πολωνίας έχει ξεκινήσει με 3/3 νίκες, 2-0 εντός τις Σταλ και Πούστσα και 3-2 εκτός την Ραντόμιακ. Έχει χρηματιστηριακή αξία 18 εκατομμύρια ευρώ.

ΣΤΕΑΟΥΑ ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙΟΥ ή ΣΠΑΡΤΑ ΠΡΑΓΑΣ


Σύμφωνα με τις στοιχηματικές εταιρείες, η πρωταθλήτρια Τσεχίας είναι το μεγάλο φαβορί για την πρόκριση.

Η Στεάουα Βουκουρεστίου κατέκτησε πέρυσι το πρωτάθλημα Ρουμανίας 4 στροφές πριν το φινάλε των πλέι οφ και ήταν το 27ο στην ιστορία της. Στον πάγκο της ο γνώριμος στους φίλους του ΠΑΟΚ Ηλίας Χαραλάμπους που συνεχίζει κανονικά, παρά τον ιδιόρρυθμο πρόεδρο Τζίτζι Μπεκάλι. Μεγάλη απώλεια ο γκολτζής και εξτρέμ Κομάν για την Αλ Γκαράφα, αποκτήθηκαν Πόπα και Στεφανέσκου για να καλύψουν το κενό του. Απέκλεισε την Βίρτους από το Σαν Μαρίνο με δύο νίκες, 7-1 εκτός έδρας και 4-0 εντός έδρας και έπειτα την Μακάμπι Τελ Αβίβ με 1-1 εντός έδρας και νίκη 1-0 σε ουδέτερο έδαφος. Στο ξεκίνημα της φετινής σεζόν κατέκτησε το Σούπερ Καπ με 3-0 απέναντι στην Κορβινούλ, αλλά στο νέο πρωτάθλημα μετράει δύο ισοπαλίες με Ουνιβερσιτατέα Κλουζ (1-1) και Ουνιρέα (2-2) και μία ήττα (0-2 από την Οτελούλ). Έχει χρηματιστηριακή αξία 32 εκατομμύρια ευρώ.

Η Σπάρτα Πράγας από την άλλη, πήρε το πρωτάθλημα στην Τσεχία για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά και ψάχνει πρόκριση σε όμιλο Τσάμπιονς Λιγκ μετά από 19 χρόνια. Η φετινή χρονιά πάντως ξεκίνησε με αλλαγή προπονητή, καθώς ο επιτυχημένος Πρίσκε πήγε στην ολλανδική Φέγενορντ και τη θέση του πήρε ο μέχρι πρότινος βοηθός του, Λαρς Φρις. Έχασε τον καλύτερο αμυντικό και αρχηγό της ομάδας Κρεΐτσι που πήγε στην ισπανική Τζιρόνα. Απέκλεισε την ιρλανδική Σάμροκ Ρόβερς με δύο νίκες, 2-0 εκτός έδρας και 4-2 εντός έδρας. Στο νέο πρωτάθλημα ξεκίνησε με 3/3 νίκες απέναντι σε Παρντούμπιτσε, Τέπλιτσε και Ντούκλα Πράγας. Έχει χρηματιστηριακή αξία 72 εκατομμύρια ευρώ.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.