Οι τρεις πρωτιές του ΠΑΟΚ σε Ελλάδα και Ευρώπη και η εξάδα-φωτιά του 58%

Κωστής Παναγιώτου05 Απριλίου 2024

Ο ΠΑΟΚ μετά την τρίτη αγωνιστική των playoffs της Stoiximan Super League βρίσκεται στην κορυφή της βαθμολογίας, φτάνοντας παράλληλα τα 120 γκολ στη φετινή σεζόν, με τα τρία τέρματα που πέτυχε στον εντός έδρας αγώνα με τη Λαμία.

Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου βρίσκεται σε δαιμονιώδη κατάσταση τη φετινή σεζόν και ετοιμάζεται να σπάσει το ρεκόρ τερμάτων που έχει σημειώσει σε μια σεζόν, καθώς απέχει μόλις έξι γκολ από το απόλυτο ρεκόρ στην ιστορία του συλλόγου, το οποίο κατέχει η ομάδα του 2000/01, με 126 τέρματα.

Μπορεί Γιάννης Μιχαηλίδης στην αναμέτρηση με τη Λαμία έγινε ο 22ος σκόρερ του "δικεφάλου" τη φετινή σεζόν, δείχνοντας τον πλουραλισμό που διαθέτει ο ΠΑΟΚ όσον αφορά το σκοράρισμα, αλλά μια εξάδα παικτών είναι υπεύθυνη για το 58% των γκολ της σεζόν.

Πρώτος σε τρεις διοργανώσεις

Ο ΠΑΟΚ με 72 τέρματα στην Stoiximan Super League διαθέτει την καλύτερη επίθεση του πρωταθλήματος, ενώ με 34 γκολ υπέρ του (μαζί με τα προκριματικά) στο Europa Conference League είναι στην κορυφή της λίστας. Αν αφαιρέσουμε τα γκολ που σημείωσε στην προκριματική φάση πάλι είναι πρώτος, με 21 τέρματα, ενώ στη δεύτερη θέση είναι η αντίπαλος του ΠΑΟΚ στους "8" της διοργάνωσης, η Κλαμπ Μπριζ με 19 γκολ.

Το ίδιο συμβαίνει και στο Κύπελλο Ελλάδας, παρότι η ομάδα του Λουτσέσκου αποκλείστηκε στα ημιτελικά από τον Παναθηναϊκό, καθώς με 14 γκολ είναι η πιο παραγωγική ομάδα της διοργάνωσης.

Stoiximan Super League: 72 γκολ

Europa Conference League: 34 γκολ

Κύπελλο Ελλάδας: 14 γκολ

Σύνολο: 120 γκολ

Έξι παίκτες έχουν 70 από τα 120 γκολ

Από τους 22 ποδοσφαιριστές που έχουν σκοράρει φέτος για τον ΠΑΟΚ, μια εξάδα παικτών έχει ξεχωρίσει, σημειώνοντας περισσότερα από τα μισά τέρματα της ομάδας σε όλες τις διοργανώσεις.

Ο πρώτος που σέρνει το χορό των γκολ είναι ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς, οποίος μετράει 16 γκολ σε 41 παιχνίδια, δεύτερος είναι ο Κίριλ Ντεσόντοφ με 13 τέρματα σε 38 εμφανίσεις, τρίτος είναι ο Γιάννης Κωνσταντέλιας με 12 γκολ σε 47 αγώνες, τέταρτος είναι ο Μπράντον Τόμας με 11 τέρματα σε 46 αγώνες, πέμπτος ο Τόμας Μουργκ με 9 γκολ σε 40 συμμετοχές και την καυτή εξάδα του «δικεφάλου» συμπληρώνει ο Στέφαν Σβαμπ με 9 τέρματα σε 45 αναμετρήσεις.

Στην ευρωπαϊκή πορεία του ΠΑΟΚ (μαζί με τα προκριματικά) πρώτος σκόρερ είναι ο Ζίβκοβιτς με 7 τέρματα σε 13 αγώνες. Όσον αφορά το ελληνικό πρωτάθλημα πρώτος σκόρερ για τον "δικέφαλο" είναι ο Ντεσπόντοφ με 11 γκολ σε 26 αναμετρήσεις, ενώ ακολουθούν οι Μουργκ (8 γκολ, 25 ματς), Κωνσταντέλιας (7 γκολ, 28 ματς) και Μπράντον (6 γκολ, 26 ματς).

Οπότε έξι ποδοσφαιριστές έχουν σκοράρει τα 70 από τα 120 τέρματα που έχει πετύχει τη φετινή σεζόν ο ΠΑΟΚ σε 49 παιχνίδια εντός και εκτός συνόρων και με τουλάχιστον 9 παιχνίδια να απομένουν (7 στα playoffs, 2 Conference League) το ρεκόρ που κατέχει η ομάδα του 2000/2001 μοιάζει απίθανο να μην αλλάξει χέρια.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.