Οι τρεις μεγάλες προκρίσεις!

Metrosport Team21 Ιουλίου 2024

Αρθρογραφεί ο Θάνος Μπούζας

Την ερχόμενη Τετάρτη στις 20.30 ο ΠΑΟΚ δίνει τον πρώτο σημαντικό αγώνα της περιόδου κόντρα στην Μπάνια Λούκα στην Τούμπα. Μια ομάδα που στη χώρα της έχει κατακτήσει τρία πρωταθλήματα και οδεύει από φέτος με νέο προπονητή τον κ. Ζίζοβιτς. 

Νέος …αλλά απών από τον πάγκο της Μπάνια στην Τούμπα λόγω της αποβολής του στον προηγούμενο αγώνα της Ευρωπαϊκής διοργάνωσης στην Αλβανία. Αλήθεια είναι ότι από τις αρχές Ιουλίου, ίσως και πρωτύτερα, τόσο την διοίκηση όσο και τους φιλάθλους τους απασχολούσαν οι αποκτήσεις παικτών. 

Τα μεγάλα χρονικά διαστήματα ενασχόλησης με νέους ποδοσφαιριστές όπως ο Μάρτιν Μπρέιθγουεϊτ και υφιστάμενων όπως ο Μεϊτέ, που δεν στέφθηκαν με επιτυχία (ευτυχώς ο Τσαλόφ που θα έρθει τις επόμενες μέρες μπορεί να κάνει τη διαφορά), έβαλαν στην γωνία τις επερχόμενες αγωνιστικές υποχρεώσεις του Δικεφάλου. Αυτό φυσικά εμπεριέχει ένα κίνδυνο που θεωρούμε ότι ο προπονητής Ράσβαν Λουτσέσκου τον έχει σμικρύνει όσο αφορά το αγωνιστικό ενώ από την άλλη πλευρά οι οπαδοί αντιλαμβάνονται, όπως και μεις, τι είναι αυτό που μετράει περισσότερο τούτη την στιγμή. Πέρυσι ο Δικέφαλος παράλληλα με την πορεία που τον οδήγησε στην κατάκτηση του πρωταθλήματος κατάφερε να φτάσει και στους 8 του Conference. 

Το ερωτηματικό όλων μας είναι αν θα μπορέσει και φέτος η ομάδα να έχει μια παρουσία παρόμοια, φτάνοντας ή και καταφέρνοντας να καπαρώσει μια επιτυχία που σήμερα αντικειμενικά μοιάζει δυσεπίτευκτη. Η αρχή έχει οριστεί, όπως προαναφέραμε, με τη Μπάνια Λούκα. Η αξιολόγησή της ως ομάδα, την κατατάσσει περίπου ως μια ελληνική μικρομεσαία της σούπερ λιγκ. Το μπάτζετ ανέρχεται στα 7 εκατομμύρια ενώ η χωρητικότητα του γηπέδου στις 10.000 . Υπάρχουν όμως δυο ουσιαστικές διαφορές που πρέπει να λάβουμε υπόψη μας. 

Η πρώτη είναι το γήπεδο θα γεμίσει στη ρεβάνς εκτός κι αν το αποτέλεσμα της Τετάρτης είναι πολύ «δυσάρεστο» για τους Βόσνιους , κάτι που ευελπιστούμε. Το δεύτερο στοιχείο οροθετείται στην αύξηση-μεγιστοποίηση της θέλησης προπονητή -παικτών, να δείξουν την αξία τους και να την πολλαπλασιάσουν με μια τυχόν πρόκριση. Αυτό συμβαίνει με όλους τους μικρότερους σε δυναμικότητα συλλόγους. Δεν είναι πολλές αλλά ούτε και αμελητέες οι φορές που ένας σύλλογος που δεν υπολογίζονταν από την πιο «δυνατή» ομάδα, κατάφερε να κάνει την έκπληξη και να φέρει τα πάνω κάτω. Ο ΠΑΟΚ έχει παίξει διπλό ρόλο στην Ευρώπη αφού έχει καταφέρει να κοντράρει ή και να αποκλείσει ομάδες τεράστιου βεληνεκούς (Άρσεναλ) αλλά και να αποκλειστεί από μικρότερες, θεωρητικά όπως η Λέφσκι Σόφιας τον Ιούλιο του 2022. Ο αποκλεισμός στη δεύτερη φάση του τρίτου θεσμού της Ευρώπης στέρησε τουλάχιστον 4.000.000 από την ομάδα. 

Ωστόσο τα νούμερα, οι προβλέψεις, οι ανησυχίες, ο εκνευρισμός, επιβάλλεται να εξαφανιστούν από τη σκέψη όλων μας και να δώσουν τη θέση τους σε αυτό που δυναμώνει τον ΠΑΟΚ και τον κάνει να ξεχωρίζει θετικά ακόμη και Πανευρωπαϊκά. Η δυναμική των φιλάθλων, που ήδη έχουν αγοράσει περισσότερα από 16.000 διαρκείας, αποτελεί το μεγαλύτερο «όπλο» για την εξασφάλιση της πρόκρισης. Βρισκόμαστε στο πρώτο από τα τρία βήματα της Ευρωπαϊκής φετινής πρόκλησης. Κόσμος-παίκτες-προπονητής και σύλλογος πρέπει να μετατρέψουν την θέληση σε πράξη και να φέρουν στην Τούμπα τις 3 μεγάλες προκρίσεις.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.