Οι τραυματισμοί του άλλαξαν το πρόγραμμα

Βασίλης Βλαχόπουλος13 Οκτωβρίου 2023

Είναι αυτό που λένε… τρόμαξε το μάτι του καθώς – αν και το αρχικό πρόγραμμα περιλάμβανε τη διεξαγωγή τουλάχιστον μιας φιλικής αναμέτρησης – ο Ακης Μάντζιος αποφάσισε να προχωρήσει σε αλλαγή σχεδίου και τελικώς θα περιοριστεί σ’ ένα οικογενειακό διπλό με την Κ19.

Η επιστροφή της ομάδας στη Θεσσαλονίκη εμπεριείχε ανάμικτα συναισθήματα για τον έμπειρο τεχνικό καθώς στη μία πλευρά της ζυγαριάς ακούμπησε τη διάθεση των ποδοσφαιριστών στο πρόγραμμα φυσικής κατάστασης που εφαρμόστηκε προς την κατεύθυνση βελτίωσης του συνόλου στα τρεξίματά του στο γήπεδο και στην άλλη, το πλήθος των τραυματισμών. Κάθε προπονητής έχει την υποχρέωση συνυπολογισμού όλων των δεδομένων και στην προκειμένη περίπτωση δεν μπορεί να μη λογαριάσει ότι ο Αρης μέτρησε επτά σοβαρούς τραυματισμούς μέσα σε διάστημα μικρότερο των τριών μηνών. 

Και δεν είναι μόνο οι παίκτες οι οποίοι ούτως ή άλλως δεν συμμετέχουν στις προπονήσεις αλλά και οι περιπτώσεις αυτών που ακολουθούν συντηρητικά προγράμματα είτε γιατί δεν έχουν ξεπεράσει πλήρως παλιότερους τραυματισμούς είτε γιατί έχουν επιβαρυνθεί. Για παράδειγμα, στις δύο τελευταίες κατηγορίες είναι οι Βλάντιμιρ Νταρίντα, Φαμπιάνο Λέισμαν και Ζαν Ζουλ. Ο πρώτος δεν έχει αφήσει πίσω του εκείνες τις ενοχλήσεις στη γάμπα, ο δεύτερος πάντα προσέχει να μην επιβαρύνει τους προσαγωγούς του και ο τρίτος «γκρινιάζει» για ενοχλήσεις στο γόνατο.

Αυτά τα δεδομένα οδήγησαν τον 54χρονο τεχνικό στην απόφαση μη διεξαγωγής φιλικής αναμέτρησης στο προσεχές Σαββατοκύριακο αλλά στην πραγματοποίηση ενός οικογενειακού διπλό με την Κ19. Στην πραγματικότητα, νιώθει ότι υπάρχουν 4-5 παίκτες οι οποίοι θα πρέπει να πάνε συντηρητικά για τις επόμενες ημέρες για να είναι έτοιμοι στο πρόγραμμα των αγώνων, ίσως πάλι να μη θέλει να ρισκάρει έχοντας φοβηθεί το μάτι του με τους αλλεπάλληλους τραυματισμούς. Ταυτόχρονα εξάλλου καλείται να συνυπολογίσει ότι σε κάποιες θέσεις έχει τρομερά περιορισμένες επιλογές. Δηλαδή, σαν την κορυφή της επίθεσης με τον ΛορένΜορόν ή το κέντρο της άμυνας.

Εν τέλει, ο Μάντζιος επέστρεψε στη Θεσσαλονίκη ικανοποιημένος από το επίπεδο προσπάθειας των παικτών του κατά το διάστημα παρουσίας της αποστολής στην Πτολεμαΐδα και δεν βλέπει ουσιαστικός όφελος σε περίπτωση διεξαγωγής φιλικής αναμέτρησης. Γι’ αυτό επέλεξε την αλλαγή σχεδίου.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.