Οι στόπερ και το άγχος μιας απώλειας

Γιώργος Στράντζαλης17 Οκτωβρίου 2023

Πέντε κεντρικοί αμυντικοί φόρεσαν τα «κιτρινόμαυρα» στη διάρκεια της προετοιμασίας ή σε επίσημο αγώνα αλλά μέχρι τον ερχόμενο Γενάρη, ο Ακης Μάντζιος θα αναγκαστεί να ζήσει υπό το άγχος της απώλειας ενός εκ των Φαμπιάνο-Μπράμπετς καθώς πίσω από αυτό το δίδυμο των στόπερ δεν υπάρχει καμία άλλη λύση πλην αυτής των αλχημειών.

Αντικειμενικά, οι «κίτρινοι» στάθηκαν άτυχοι με τον σοβαρό τραυματισμό του Φραν Βέλέθ και την απώλειά του για τους επόμενους (τουλάχιστον) τρεις μήνες λόγω της επέμβασης στην οποία υποβλήθηκε έπειτα από τη θλάση τρίτου βαθμού στον ορθό μηριαίο. Λόγω των αγωνιστικών χαρακτηριστικών του είχε εκτιμηθεί ότι ο Ισπανός θα μπορούσε να αγωνιστεί είτε ως δεξιός είτε ως αριστερός κεντρικός αμυντικός. Προφανώς δεν περίμενε κανείς έναν τόσο σοβαρό τραυματισμό.

Σε ότι αφορά τον Γιώργο Δεληζήση, επί του παρόντος δεν έχει προσδιοριστεί το διάστημα της απουσίας του. Η δε επιστροφή του δεν αποφασίστηκε με καθαρά αγωνιστικά κριτήρια ή μάλλον, δρομολογήθηκε σε μια μορφή αναγνώριση της προσφοράς του πολύπειρου στόπερ και για να κλείσει την καριέρα του στην ομάδα που υπηρέτησε για μια πενταετία, δίχως όμως την προοπτική να αποκτήσει βασικό ρόλο. Είχε προηγηθεί η επιλογή του Αντώνη Αηδόνη για την οποία όμως σύντομα μετάνιωσαν στον Αρη εκτιμώντας ότι ο νεαρός κεντρικός αμυντικός δεν ανταποκρίνεται στα στοιχειώδη αγωνιστικά κριτήρια, γι’ αυτό αποφασίστηκε η πρόωρη λύση της συνεργασίας μαζί του!

Η ουσία βρίσκεται στην κατάσταση που βρίσκεται σήμερα το κέντρο της άμυνας του Αρη. Κακά τα ψέματα, Φαμπιάνο και Μπράμπετς θα πρέπει να είναι υγιείς και κυρίως να φροντίσουν να μη δεχθούν κίτρινες κάρτες. Για παράδειγμα, ο πρώτος ήδη μετρά δύο και σε περίπτωση που αντικρίσει μια ακόμη, θα κληθεί να εκτίσει ποινή μιας αγωνιστικής. Σε αυτό το ενδεχόμενο, ο Ακης Μάντζιος θα κληθεί να «ανακαλύψει» τρόπο κάλυψης της απουσίας του. Δοκιμασμένη λύση είναι αυτή του Μόουζες Οντουμπάτζο ο οποίος έπαιξε στόπερ και στους τέσσερις ευρωπαϊκούς αγώνες λόγω της απουσίας του Μπράμπετς.

Πάντως, πληροφορίες της «Μ» και του Metrosport.gr,  αναφέρουν ότι, στο πρόσφατο οικογενειακό διπλό με την Κ19, ο Μάντζιος ξεχώρισε δύο περιπτώσεις νεαρών στόπερ και σκέφτεται πολύ σοβαρά την προαγωγή τους και για την ακρίβεια τη συμμετοχή τους στις προπονήσεις της πρώτης ομάδας με την προοπτική χρησιμοποίησής τους σε περίπτωση που τον αναγκάσουν οι συνθήκες. Είναι δεδομένο εξάλλου ότι μέχρι και τον Δεκέμβρη θα πορευτεί με το άγχος της απώλειας ενός εκ των Φαμπιάνο, Μπράμπετς και ήδη «ψάχνει» τρόπους ούτως ώστε να είναι έτοιμος σε περίπτωση απουσίας ενός εκ των δύο.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.