Η ΑΕΚ υπό πίεση και ο Αλμέιδα προβληματίζεται για το ντέρμπι

Metrosport Team13 Μαΐου 2024

Η ΑΕΚ ετοιμάζεται για το… παιχνίδι της χρονιάς απέναντι στον Ολυμπιακό με στόχο τη νίκη και το αποφασιστικό βήμα για την κατάκτηση του τίτλου της Super League. Ο Ματίας Αλμέιδα αναπτύσσει τις σκέψεις του για την επιλογή της ενδεκάδας… νίκης επί των «ερυθρόλευκων» στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Για την ΑΕΚ ιδανικό αποτέλεσμα στην Τούμπα θα ήταν η ισοπαλία ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακό, ωστόσο η Ένωση ούτως ή άλλως θα είχε αγωνιστική θέληση για νίκη στο ντέρμπι με τους «ερυθρόλευκους» το βράδυ της Τετάρτης (15/5, 20:00).

Η ΑΕΚ πρέπει να κερδίσει στο Φάληρο τον Ολυμπιακό για να έχει υπό τον απόλυτο έλεγχο μέχρι και την τελευταία αγωνιστική όπου υποδέχεται την αδιάφορη Λαμία. Αν δεν τα καταφέρει θα ελπίζει να χάσει βαθμούς ο ΠΑΟΚ σ’ ένα από τα δύο ντέρμπι που έχει να δώσει, είτε με τον Παναθηναϊκό στην Τούμπα, είτε με τον Άρη στο «Κ. Βικελίδης».

Ο Ματίας Αλμέιδα φαίνεται πως έχει αρκετά διλήμματα για την ενδεκάδα. Το δίδυμο Σιμάνσκι-Γιόνσον στο κέντρο αναμένεται να διατηρηθεί. Εφόσον συμβεί αυτό ο Πινέδα θα αγωνιστεί, είτε αριστερά είτε πίσω από τον φορ.

Στην άμυνα δεδομένοι θεωρούνται οι Σιντιμπέ, Βίντα και Χατζισαφί. Δίπλα στον Βίντα διεκδικούν τη θέση Μουκουντί και Κάλενς. Μάλιστα δεν είναι απίθανο στην υπεράσπιση της εστίας να βρεθεί ο Στάνκοβιτς (που πλέον έχει αρκετές προπονήσεις) αντί του Αθανασιάδη.

Στην επίθεση ο Ελίασον έχει προβάδισμα για να αγωνιστεί στα δεξιά. Αν στην ενδεκάδα βρεθεί ο Άμπραμπατ, τότε αναμένεται να παίξει στα αριστερά. Στην κορυφή ο Λιβάι Γκαρσία δείχνει να έχει μικρό προβάδισμα αντί του Πόνσε, ενώ πίσω από τον φορ υπάρχουν αρκετές επιλογές (Πινέδα, Αραούχο, Γκατσίνοβιτς, Τσούμπερ, Μάνταλος).

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.