Οι σημαντικότερες στιγμές της τελετής έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού (videos)

Δημήτρης Καλαϊτζής27 Ιουλίου 2024

Όλος ο πλανήτης έστρεψε το βλέμμα του το βράδυ της Παρασκευής (26/7) στο Παρίσι και στην Τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων όπου θα μετέχουν 206 χώρες με 10.500 συνολικά αθλητές που θα αγωνιστούν σε 32 αθλήματα!  

Η τελετή έναρξης ήταν ιστορική, καθώς για πρώτη φορά πραγματοποιήθηκε εκτός του σταδίου. Η καθιερωμένη παρέλαση των αθλητών έγινε με σκάφη διασχίζοντας τον ποταμό Σηκουάνα, με τελικό προορισμό το Τροκαντερό, όπου άναψε και η Ολυμπιακή Φλόγα, η οποία δε θα σβήσει καθ’ όλη τη διάρκεια των αγώνων!

Ο Ζινεντίν Ζιντάν παρέδωσε την Ολυμπιακή Φλόγα στον μεγάλο τενίστα, Ράφα Ναδάλ. Στη συνέχεια, η θρυλική τενίστρια Αμελι Μορεσμό μπήκε στο Μουσείο του Λούβρου και παρέδωσε τη φλόγα στον Τόνι Πάρκερ κι αυτός με τη σειρά τους σε τρεις Γάλλους Παραολυμπιονίκες και όλοι μαζί συνέχισαν τη διαδρομή για το άναμμα της φλόγας. Η Τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων ολοκληρώθηκε με την Ολυμπιακή Φλόγα να ταξιδεύει στον ουρανό του Παρισιού με το αερόστατο και τη μαγική φωνή της Σελίν Ντιόν πάνω στον Πύργο του Άιφελ!

Η Σελιόν Ντιόν ανέβηκε στον Πύργο του Άιφελ (σσ. κάτω από τους Ολυμπιακούς Κύκλους) μαζί με έναν πιανίστα και κατέπληξε τα πλήθη με την συγκλονιστική εμφάνιση και ερμηνεία της στο τραγούδις «Ύμνος στην Αγάπη».



Ο Τόνι Εσταγκέ, πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Παρισιού 2024 ευχαρίστησε τους πάντες και στάθηκε στη διαφορετικότητα της τελετής, ενώ εξέφρασε την σιγουριά ότι όλα θα κυλήσουν ομαλά στο κορυφαίο αθλητικό ραντεβού!

Ο ιππέας μετέφερε την Ολυμπιακή Σημαία σε μια ειδικά διαμορφωμένη πλατφόρμα στο σχήμα του Πύργου του Άιφελ! 


Η Lady Gaga ενθουσίασε το κοινό με το εντυπωσιακό show της, ενώ ο Σηκουάνας πήρε τα χρώματα της Γαλλίας.

Εντυπωσιακή ήταν η είσοδος της Ελλάδας στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού, με τους Γιάννη Αντετοκούνμπο και Αντιγόνη Ντρισμπιώτη να κρατούν περήφανα την ελληνική σημαία!!!


Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.