Οι… «σιδηρές κυρίες» του ελληνικού ποδοσφαίρου

Γιώργος Μάντζιος20 Σεπτεμβρίου 2024

Σε ένα κατ' εξοχήν ανδροκρατούμενο άθλημα, όπως είναι το ποδόσφαιρο, υπάρχουν δυναμικές γυναίκες, που τις συναντάει κανείς σε διάφορα πόστα. Αυτό δεν θα μπορούσε να μην συμβεί και στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

  • Εύα Κουτσαυτάκη: Από τη συνεργασία με τον Βαγγέλη Μαρινάκη (τον είχε συνοδέψει στον περιβόητο διαγωνισμό με τις τηλεοπτικές άδειες το 2016), στον ΣΚΑΪ ως διευθύνουσα σύμβουλος του Γιάννη Αλαφούζου και εδώ και… μερικές ώρα, CEO του Ολυμπιακού και εκ νέου συνεργασία με τον Βαγγέλη Μαρινάκη.
  • Μαρία Γκοντσάρεβα: Το… δεξί χέρι του Ιβάν Σαββίδη, ο άνθρωπος που ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ εμπιστεύεται όσο λίγοι. Χειρίζεται τα… οικονομικά της ΠΑΕ, είναι ο… «λόγος» του Σαββίδη και στις μεταγραφές και άλλωστε είναι και στο Δ.Σ του Δικεφάλου ως Α΄ αντιπρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος.

  • Λίνα Σουλούκου: Το 2016 εντάχθηκε στον Ολυμπιακό ως επικεφαλής Θεσμικών και Νομικών Υποθέσεων και περισσότερο από ένα χρόνο αργότερα έγινε γενική διευθύντρια προτού διοριστεί διευθύνουσα σύμβουλος το 2018, ρόλο που κράτησε μέχρι τον Ιούνιο του 2022. Τότε αποχώρησε για τη Ρόμα, όπου μεταξύ άλλων πρωτοστάτησε στο διαζύγιο με τον Μουρίνιο και πρόσφατα με τον Ντε Ρόσι!
  • Ειρήνη Καρυπίδη: Η μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Άρης, αδερφή του Θόδωρου Καρυπίδη ο οποίος έχει αναλάβει την διαχείριση του αγωνιστικού τομέα. Η ίδια έχει σπουδάσει οικονομικά στη Θεσσαλονίκη και ξεκίνησε την επαγγελματική σταδιοδρομία της στον χρηματοπιστωτικό τομέα.
  • Κάτια Κοξένογλου: Αντιπρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος του Ατρομήτου, η οποία μάλιστα πέρυσι διετέλεσε για ένα διάστημα και προσωρινή πρόεδρος της Super League. Για αρκετά χρόνια στενή συνεργάτης του Γιώργου Σπανού, μεγαλομετόχου της ομάδας του Περιστερίου. Η αντιπρόεδρος του Ατρόμητου διατηρεί χαμηλούς τόνους στην ιδιωτική της ζωή. Η Κάτια Κοξένογλου είναι παντρεμένη με τον Γιώργο Κορακάκη, παλαίμαχο ποδοσφαιριστή και νυν προπονητή. Το ζευγάρι έχει αποκτήσει δύο κόρες.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.