Οι πιθανότητες πρόκρισης των ελληνικών ομάδων στην Ευρώπη σύμφωνα με την ΑΙ

Metrosport Team19 Ιουλίου 2024

Πολλαπλές προσομοιώσεις έκανε το Football Meets Data για τα προκριματικά των ευρωπαϊκών διοργανώσεων και ανάμεσα στα αποτελέσματα είναι και οι πιθανότητες πρόκρισης των ελληνικών ομάδων. 

Ο ΠΑΟΚ ως πρωταθλητής θα αρχίσει τις υποχρεώσεις του από τον δεύτερο προκριματικό του Champions League με αντίπαλο την Μπόρατς Μπάνια Λούκα από τη Βοσνία και έχει τεράστιες πιθανότητες πρόκρισης στην επόμενη φάση. Οι προσομοιώσεις του δίνουν 93% πιθανότητες να περάσει στον επόμενο γύρο, που θα συνεχίσει να βρίσκεται στους ισχυρούς της κλήρωσης. Μάλιστα, δείχνουν ότι η ομάδα του Λουτσέσκου θα βρεθεί στα playoffs της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης (62% πιθανότητες) και θα παίξει στη League Phase είτε του Champions League (35%), είτε του Europa League (55%), ενώ το να αποκλειστεί σε δύο γύρους και να πάρει μόλις μία πρόκριση για τους ομίλους του Conference League συγκεντρώνει 10% πιθανότητες.

Ο Παναθηναϊκός θα αντιμετωπίσει την Μπότεφ Πλόβντιβ και οι πιθανότητες να περάσει είναι  υπέρ του (88%). Η ΑΕΚ δεν θα έχει πρόβλημα με την Ίντερ Κλαμπ Ντ’ Εσκάλδες ενώ θα μπορέσει να βρεθεί ως στα playoffs της διοργάνωσης (81%). Εκεί ενδέχεται να βρεθούν στον δρόμο της, καθώς θα είναι στους ανίσχυρους στην κλήρωση, ομάδες από μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα (Τσέλσι, Ρεάλ Μπέτις, Φιορεντίνα) και οι πιθανότητες να βρεθεί στους ομίλους του Conference περιορίζονται στο μισό (49%).

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.