Οι πιθανοί αντίπαλοι της ΑΕΚ στο Champions League μετά τον αποκλεισμό-σοκ της Φερεντσβάρος

Metrosport Team19 Ιουλίου 2023

Ο αποκλεισμός σοκ της Φερεντσβάρος από την Κλάκσβικ άλλαξε τα δεδομένα για τους αντιπάλους της ΑΕΚ στον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League. 

Οι Ούγγροι ηττήθηκαν εντός έδρας με 0-3 από την Κλάκσβικ από τα νησιά Φερόε και σε συνδυασμό με το 0-0 του πρώτου αγώνα αποχαιρέτισαν τη διοργάνωση. Αντίθετα, Ολύμπια Λιουμπλιάνας, Αστάνα, Καραμπάγκ πήραν το εισιτήριο για τον 2ο γύρο. 

Ο αποκλεισμός της Φερεντσβάρος φέρνει το ζευγάρι της Μόλντε με την Ελσίνσκι/ Λάρν στους ισχυρούς και αυτόματα τις κάνει και υποψήφιους αντιπάλους της ΑΕΚ.

Η Ένωση θα κληρωθεί με έναν από τους:

Ντινάμο Ζάγκρεμπ (Κροατία) - Αστάνα (Καζακστάν)

Μπρέινταμπλικ (Ισλανδία) - Κοπεγχάγη (Δανία)

Ζαλγκίρις (Λιθουανία) - Γαλατάσαράι (Τουρκία)

Ρακόβ (Πολωνία) - Καραμπάγκ (Αζερμπαϊτζάν)

Ελσίνκι (Φινλανδία) ή Λάρν (Βόρειος Ιρλανδία) - Μόλντε (Νορβηγία)

Σε ότι αφορά το 6ο και τελευταίο ζευγάρι θα πρέπει να περιμένουμε τα αποτελέσματα και τον επαναληπτικό της Εσπεράνγκε με την Σλόβαν Μπρατισλάβας (πρώτο παιχνίδι 1-1). Σε περίπτωση πρόκρισης των Σλοβάκων, τότε το 6ο ζευγάρι που μπορεί να αποτελέσει πιθανό αντίπαλο της Ένωσης είναι αυτό της Ζρίνσκι με την Σλόβαν Μπρατισλάβας. Αν οι Σλοβάκοι αποκλειστούν, τότε το 6ο ζευγάρι μπορεί να είναι αυτό της Λουντογκόρετς με την Ολύμπια Λιουμπλιάνας, με την προϋπόθεση ότι οι Βούλγαροι θα ανατρέψουν το 2-0 που έχασαν από την Μπαλκάνι του Κοσόβου στο πρώτο παιχνίδι. Αν αποκλειστούν και οι Σλοβάκοι και οι Βούλγαροι, τότε στο γκρουπ των ισχυρών ανεβαίνει το ζευγάρι της Σέριφ Τίρασπολ με την Μακάμπι Χάιφα. Τα ζευγάρια για τον 2ο προκριματικό γύρο του Champions League (πρώτο παιχνίδι 25/26 Ιουλίου, ρεβάνς 1/2 Αυγούστου) είναι τα ακόλουθα:

Ζαλγκίρις - Γαλατασαράι

Λουντογκόρετς ή Μπαλκάνι - Ολίμπια Λιουμπλιάνας

Ράκοβ - Καραμπάγκ

Κλάκσβικ - Χάκεν

Ελσίνκι ή Λάρνε - Μόλντε

Μπρέινταμπλικ - Κοπεγχάγη

Σέριφ Τίρασπολ - Μακάμπι Χάιφα

Άρης Λεμεσού - ΜΠΑΤΕ Μπόρισοφ

Ζρίνσκι Μόσταρ - Σλόβαν Μπρατισλάβας ή Εσπεράνγκε

Ντινάμο Ζάγκρεμπ - Αστάνα

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.