Σωστή τακτική προσέγγιση, πίστη στο αγωνιστικό πλάνο και αλλαγές στο σωστό timing είναι μερικά από τα στοιχεία που προσέδωσε ο Αλαν Πάρντιου στον Αρη και η «Μ» στέκεται στις παρεμβάσεις του Βρετανού τεχνικού οι οποίες ζωντάνεψαν τον Αρη και τον οδήγησαν στην ανατροπή επί του Ολυμπιακού.
1.Τακτική πειθαρχία: Ο Αρης για τρίτο συνεχόμενο παιχνίδι μετά τον Αστέρα Τρίπολης και τον ΠΑΟΚ, είχε κοντά τις γραμμές του, δεν είχε μεγάλες αποστάσεις και ακόμη και όταν σε ένα διάστημα του πρώτου μέρους, συνέβη αυτό, δεν απειλήθηκε σχεδόν καθόλου από τον Ολυμπιακό. Κι αυτό αποκτά αξία μεγαλύτερη αξία, αν αναλογιστεί κανείς ότι την τελευταία στιγμή προέκυψε η απουσία του Ντουκουρέ. Ο Πάρντιου πιστώνεται τη θεαματική αλλαγή στην απόδοση του Πάπε Σέικ Ντιόπ στο δεύτερο ημίχρονο και από τις δηλώσεις του αναδείχθηκε το ότι έδωσε έμφαση (στα αποδυτήρια, στο ημίχρονο) στην καλύτερη συνεργασία των Νταμπό-Ντιόπ. Ο πρώτος έδωσε και την ασίστ στο γκολ του Μαντσίνι και τον δεύτερο να καταπίνει χιλιόμετρα.
2.Τρεξίματα: Ο Άλαν Πάρντιου από την πρώτη του μέρα στην ομάδα, ζήτησε επαγγελματισμό και η πολύχρονη παρουσία του στην Premier League, τον κάνει να ζητάει για προπονήσεις με υψηλές εντάσεις. Ο Άρης αυτές τις λίγες ημέρες του στην ομάδα, εμφάνισε ένα σύνολο με πολλά τρεξίματα, κάτι που φάνηκε ιδιαίτερα στην επανάληψη, όταν ο Ολυμπιακός έχασε τις δυνάμεις του. Είναι χαρακτηριστικό πως ο Άρης έτρεξε 11 χιλιόμετρα περισσότερο από τον Ολυμπιακό (114 έναντι 103), ενώ δύο από τους τρεις παίκτες που έτρεξαν περισσότερο ανήκουν στον Άρη (Μαντσίνι 12,1 χιλιόμετρα, Ντιόπ 11,9 και Εμβιλά 11,8 χιλιόμετρα).
3.Πίστη στο πλάνο: Ένα ακόμη χαρακτηριστικό που μετέφερε ο Άγγλος τεχνικός και φαίνεται να το αφομοίωσαν οι παίκτες του Άρη, είναι η πίστη στο πλάνο του αγώνα. Μία πίστη που δεν κλονίστηκε, ακόμη κι όταν ο Άρης βρέθηκε πίσω στο σκορ. Δεν υπήρξαν κινήσεις πανικού, απειθαρχία ούτε απώλεια θέσεων όπως συνήθως συνέβαινε επί ημερών Μπούργος (με αποκορύφωμα την βαριά ήττα στο Ισραήλ από τη Μακάμπι και την ήττα από τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο). Αντίθετα η ομάδα συνέχιζε να παίζει με το ίδιο στυλ, έδειξε ξεκάθαρα την εμπιστοσύνη της στο πλάνο αλλά και την πίστη της ότι ήταν θέμα χρόνου η ανατροπή του σκορ.
4.Διάθεση-συγκέντρωση: Αυτά τα δύο στοιχεία αναδείχθηκαν από το γεγονός ότι παίκτες με λιγότερα τρεξίματα υπερέβαλλαν εαυτούς. Με πιο τρανό παράδειγμα τον Χουάν Ιτούρμοπε ο οποίος δεν έθελξε με την απόδοσή του αλλά ήταν ο παίκτης με τα περισσότερα κλεψίματα (6). Παράλληλα, ο Άρης είχε ηρεμία στην άμυνα. Στην Τρίπολη κράτησε το μηδέν αλλά δέχθηκε πολλές φάσεις. Προχθές μπορεί να δέχθηκε γκολ από τον Ολυμπιακό, αλλά είχε μεγάλη ηρεμία στην άμυνα. Το δίδυμο Φαμπιάνο – Μπράμπετς έκανε λιγότερα λάθη σε σχέση με προηγούμενα παιχνίδια, ο Κουέστα ήταν σταθερός και κυρίως οι δύο μπακ, συμμετείχαν το ίδιο καλά και στο αμυντικό και στο επιθετικό κομμάτι της ομάδας.
5.Αλλαγές στο σωστό τάιμινγκ: Οι αλλαγές του Αγγλου τεχνικού ήταν κομβικό σημείο στην εξέλιξη του αγώνα. Ο Αντρε Γκρέι πάλεψε με τους στόπερ του Ολυμπιακού, δεν ήταν όμως ουσιαστικός και ο Πάρντιου δεν δίστασε να τον αντικαταστήσει με τον Πάλμα ο οποίος έχει τα χαρακτηριστικά για να αναστατώσει μια άμυνα. Απόδειξη σωστής προσέγγισης του αγώνα ήταν και η αντικατάσταση του κουρασμένου Χουάν Ιτούρμπε στο 70ο λεπτό με την ταυτόχρονη είσοδο του «φρέσκου» Ράφαελ Καμάτσο. Ακόμη και η είσοδος του Ζερβίνιο στα τελευταία λεπτά βοήθησε, αφού ο Ιβοριανός είναι έμπειρος, κράτησε την μπάλα και έδωσε πολύτιμες ανάσες στους συμπαίκτες τους.