NBA: Οι Μπακς νίκησαν σε μία απίστευτη ματσάρα τους Κίνγκς του Σάσα Βεζένκοφ

Στέφανος Αβραμίδης15 Ιανουαρίου 2024

Οι Μιλγουόκι Μπακς σήμερα τα ξημερώματα πέτυχαν την τρίτη συνεχόμενη νίκη τους, καθώς σε ένα συγκλονιστικό παιχνίδι επικράτησαν των Σαγκραμέντο Κίνγκς στην παράταση με 143-142.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο σε μία ωραία μονομαχία με τον πρώην παίκτη του Ολυμπιακού Σάσα Βεζένκοφ ήταν ο νίκητης. Σημείωσε σε μια εμφάνιση για... MVP, ολοκληρώνοντας την αναμέτρηση με trible double 27 πόντους, 10 ριμπάουντ, 10 ασίστ και 3 κλεψίματα σε 40 λεπτά συμμετοχής, με 9/13 δίποντα, 7/12 βολές. Ο Βουλγαροκύπριος φόργουορντ είχε 4 πόντους και 1 ριμπάουντ με 2/2 δίποντα και 0/2 τρίποντα, όμως η εξέλιξη του αγώνα οδήγησε τους Κινγκς σε περιορισμένο ροτέισον. Με αυτήν τη νίκη τα «Ελάφια» ανέβηκαν στο 28-12 με την ομάδα του 28χρόνου να πέφτει στο 23-16.

Οι «Βασιλιάδες ξεκίνησαν καλύτερα την αναμέτρηση στο πρώτο 12λέπτο με αποτέλεσμα να είναι μπροστά πέντε πόντους διαφορά 32-37, όμως η ομάδα του Μιλγουόκι έβγαλε αντίδραση στη δεύτερη περίοδο και έκλεισε το πρώτο ημίχρονο προηγούμενοι με 68-66. Οι Μπακς συνέχισαν την κυριαρχία τους και στην τρίτη περίοδο αφού με επί μέρους 27-25, προηγήθηκαν με τέσσερις πόντους (95-91), με τους Κινγκς να μένουν, ωστόσο «ζωντανοί» στη διεκδίκηση της νίκης.

Στο ξεκίνημα της τέταρτης περιόδου ο προπονητής των «Βασιλιάδων», Μάικ Μπράουν ξέφυγε αφού όρμηξε σε έναν από τους διαιτητές της αναμέτρησης, με αποτέλεσμα να αποβληθεί!. Ωστόσο η αποβολή έκανε καλό στο Σαγκραμέντο και κακό στο Μιλγουόκι. Στα τελευταία λεπτά το παιχνίδι εξελίχθηκε θρίλερ αφού οι Κινγκς επέλεξαν να στέλνουν τον Έλληνα Σούπερ Σταρ στην γραμμή των βολών και να είναι εύστοχος στο πρώτο σετ.

Στο δεύτερο όμως και ενώ το σκορ ήταν στο 127-126 είχε 1/2 βολές, ο ΝτεΆρον Φοξ στο 1'' πριν την λήξη ισοφάρισε σε 128-128, στέλνοντας το ματς στην παράταση, αφού η άμυνα των Μπακς μάρκαρε με τα... μάτια!


Στο ξεκίνημα της παράτασης οι Κινγκς έχοντας την ψυχολογία από την ισοφάριση, έτρεξαν ένα  6-0 σερί (128-134), με τους Μπακς να απαντούν με μεγάλα σουτ από τους Λίλαρντ και Κόνατον για να ισοφαρίσουν 134-134.

Στο τελευταίο λεπτό έγιναν αδιανόητα πράγματα, αφού ο Ερτέρ και Μονκ έδωσαν προβάδισμα στους Κινγκς με τέσσερις πόντους (137-141), όμως ο Γιάννης Αντετοκούνμπο με την 10η ασίστ του βρήκε τον Λόπεζ που με τρίποντο έφερε την διαφορά στον έναν (140-141).

Στα 6'' πριν την λήξη οι Μπακς έκαναν φάουλ στον Φοξ, όμως ο ηγέτης των Κινγκς είχε 1/2 βολές, όμως ο Ντάμιαν Λίλαρντ το πήρε πάνω του την τελευταία επίθεση των «Ελαφιών» και με απίθανο τρίποντο στην εκπνοή έγραψε το τελικό 143-142!

O «Dame» με την τρίποντη «βόμβα» του ήταν ο πρώτος σκόρερ του αγώνα με 29 πόντους, έχοντας ακόμη 4 ριμπάουντ και 8 ασίστ, ενώ για τους Κινγκς ξεχώρισε ο Ντομάντας Σαμπόνις που είχε 21 πόντους, 13 ριμπάουντ και 15 ασίστ!

Επιμέλεια: Κωνσταντίνος Σιαμήτρας

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.