Οι μεγάλες στιγμές απαιτούν μεγάλες αποφάσεις (Κουλιεράκης)

Δημήτρης Μπούζας09 Αυγούστου 2024

Ζώντας την περιρρέουσα ατμόσφαιρα και παρακολουθώντας με σχετική προσοχή την εν γένει δραστηριότητα στον χώρο των πρωταθλητών, διαπιστώνεις μερικές φορές και με σχετική άνεση, κάποιες συμπεριφορές αναντίστοιχες με τις μεγάλες στιγμές και την λάμψη ενός αγωνιστικού έπους, όπως είναι η κατάκτηση ενός πρωταθλήματος, που δίκαια χαρακτηρίστηκε το συναρπαστικότερο της ιστορίας του ελληνικού ποδοσφαίρου. Το πνεύμα της ανωτερότητας και η συνειδητοποίηση του τι έχει πετύχει η ομάδα, όπως και τι μπορεί να πετύχει από εδώ και πέρα, κάποιους δεν τους αγγίζουν. Αυτοί ζουν στον δικό τους κόσμο. Παραμένουν οι ίδιοι. Καινοί υψηλόφρονών συναισθημάτων, περιορίζονται σε ότι πρόσκαιρο και φτηνό που βολεύει τα συμφέροντα τους. Τα συγκεκριμένα συναισθήματα τους καθοδηγούν…δια βίου. Συμβιβάζονται εύκολα και το δείχνουν άγαρμπα. Αποδέχονται ότι τους σερβίρουν και το πλασάρουν με την ίδια ευκολία. Ποτέ δεν σηκώνουν κεφάλι και δεν υψώνουν φωνή. Μια παρόμοια με τη σημερινή εισαγωγή είχα κάνει και στην εφημερίδα «Metrosport» στην στήλη μου «Ελεύθερες Σκέψεις», όταν το θέμα της παραχώρησης του Κωνσταντέλια, είχε φτάσει στο «αμήν». Είναι γνωστό βέβαια πως και γιατί άλλαξε την τελευταία στιγμή την απόφαση του ο Ιβάν και κράτησε τον πιτσιρικά στην Τούμπα. Όπως το ίδιο γνωστό είναι ότι η συγκεκριμένη «σέχτα» των υποτακτικών δεν έβγαλε «κιχ» για το θεμα. Δεν υπήρξε η παραμικρή αντίδραση για το πακετάρισμα του … Ντέλια. Όπως ακριβώς το ίδιο κάνει πάντοτε και για την όποια περήφανη και άκαιρη πώληση μεθοδεύεται επισήμως ή ανεπισήμως.

Ας επικεντρωθούμε όμως στο σημερινό μας θέμα, το οποίο αφορά την πιθανολογούμενη (άλλοι την θεωρούν σίγουρη) παραχώρηση του Κουλιεράκη. Του πλέον φορμαρισμένου και πολύτιμου παίκτη των πρωταθλητών. Τα παζάρια είχαν αρχίσει από καιρό. Κάποιες δειλές διαψεύσεις ήταν για ξεκάρφωμα. Ο νεαρός παίκτης ήταν προς πώληση επί μονίμου βάσεως. Κάποιοι άλλοι θα έπαιζαν με το νου τους αλλού και την βαλίτσα στο χέρι. Έτσι ασφαλώς θα ένιωθαν. Όμως ο λεβεντόψυχος και λεβεντόκορμος Κρητικός πιτσιρικάς τα έδινε όλα στο παιχνίδι του. Από ότι διαπιστώνεται, στην παραχώρηση του δεν υπήρχαν αντιδράσεις από αυτούς που έπρεπε. Πέρα από τη δυσαρέσκεια του κόσμου και κάποιους που έχουν μυαλό και νιώθουν κάπως διαφορετικά τον σύλλογο και αδυνατούσαν να κατανοήσουν το σκεπτικό αυτής της παραχώρησης, τίποτε άλλο. Ναι υπήρχαν λοιπόν κάποιες θαρραλέες φωνές, οι οποίες όμως χάθηκαν και σκεπάστηκαν πολύ εύκολα. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι δεν αιωρείτο στην ατμόσφαιρα ένα μεγάλο ερωτηματικό. Πως είναι δυνατόν αυτή τη στιγμή που η ομάδα βρίσκεται μπροστά στη μεγαλύτερη πρόκληση αλλά και ευκαιρία της ιστορίας της, να παραχωρείται ο πολυτιμότερος παίκτης της. Κάποιοι προβάλουν σαν δικαιολογίες ότι υπάρχει ο Μιχαηλίδης και θα αποκτηθεί από την αγορά ένας δεύτερος κεντρικός αμυντικός. Θα συμφωνούσαμε φίλοι μου αν αυτό γινόταν όταν έπρεπε και όπως έπρεπε και όχι αυτή τη στιγμή, που όπως προαναφέραμε δίνεται η μεγαλύτερη μάχη για την προσέγγιση των χρυσοφόρων ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ και διακυβεύονται τεράστια συμφέροντα και μεγάλες διακρίσεις. Μια άμυνα η οποία έτσι κι αλλιώς δείχνει σοβαρές αδυναμίες, να χάνει τον παίκτη που την στήριζε και να μπαίνει στην περιπέτεια να βρει άκρη με νέες παρουσίες και δυσκολίες σίγουρα προσαρμογής. Γιατί τόση βιασύνη; Έτσι κι αλλιώς στον «όλο οργανισμό» οι πωλήσεις ακόμη και των πιο καλών ποδοσφαιριστών γίνονται με άνεση σε τακτικές μεταγραφικές περιόδους. Προγραμματισμένα και χωρίς να υπάρχουν αντιδράσεις. Ήδη στη λίστα μετά τον Κουλιεράκη, οι υποτακτικοί μας παρουσιάζουν και το ενδεχόμενο της αποχώρησης του Κοτάρσκι.

Επί του προκειμένου το ερωτηματικό είναι τι μπορεί να γίνει με τον Κουλιεράκη. Η γνώμη μας; Απλά να το «δει» ο Ιβάν το θέμα διαφορετικά και στη σωστή του βάση. Όπως το ίδιο έκανε και με τον Κωνσταντέλια. Να κρατήσει και φέτος τον Κρητικό αμυντικό και βασικό πυλώνα της άμυνας, να πορευτεί η ομάδα ομαλά διεκδικώντας τα μεγάλα πράγματα που έχει μπροστά της. Η «οικογένεια ΠΑΟΚ» ζει μεγάλες στιγμές. Και οι μεγάλες στιγμές χρειάζονται μεγάλες αποφάσεις.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.