Οι μεγάλες νίκες του ΠΑΟΚ κόντρα στον Άρη

Δημήτρης Καλαϊτζής28 Σεπτεμβρίου 2024

Όλη η Θεσσαλονίκη κινείται στους ρυθμούς του μεγάλου ντέρμπι ανάμεσα στον πρωταθλητή ΠΑΟΚ και τον Άρη (29/9, 20.30) στα πλαίσια της έκτης αγωνιστικής της Super League 1

Ο Δικέφαλος του Βορρά έχει αφήσει πίσω του την ήττα στην Πόλη και θέλει να διευρύνει το αήττητο σερί του στο Πρωτάθλημα και να παραμείνει στην κορυφή της βαθμολογίας. 

Από την άλλη, οι «κιτρινόμαυροι» έρχονται με φόρα από τις νίκες κόντρα σε Ολυμπιακό (2-1) και Εθνικό (0-1) και θέλουν να τριτώσει το καλό. 

Με αφορμή το μεγάλο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης, το metrosport.gr σας παρουσιάζει τις μεγάλες νίκες του ΠΑΟΚ εις βάρος του συμπολίτη.

Η πρώτη νίκη

Ο ΠΑΟΚ πέτυχε την πρώτη του νίκη απέναντι στον Άρη σε επίπεδο Α΄ Εθνικής τη σεζόν 1960-61. Έχοντας σε μεγάλη μέρα τον Σιδηρόπουλο, ο οποίος πέτυχε δυο τέρματα, ο Δικέφαλος νίκησε με 3-0 τους «κιτρινόμαυρους».

Δυο χρόνια μετά, ήρθε και νέα τριάρα κόντρα στον συμπολίτη, με σκόρερ τους Συμεωνίδη, Παπαδόπουλο και Μαρβάκη.

Η μεγαλύτερη σε έκταση νίκη

Δυο μέρες μετά τον εορτασμό των ερωτευμένων, ο ΠΑΟΚ κέρασε...φαρμάκι τον Άρη, τον οποίο συνέτριψε με 5-0 στις 16 Φεβρουαρίου του 1975 και αυτή είναι μέχρι σήμερα η μεγαλύτερη σε έκταση νίκη του επί του αιώνιου αντιπάλου του.

Τα περισσότερα εισιτήρια

Στις 13 Μαρτίου του 1977 κόπηκε ο μεγαλύτερος αριθμός εισιτηρίων σε ντέρμπι ΠΑΟΚ-Άρης στην Τούμπα (44.791). 

Για την ιστορία του αγώνα, ο ΠΑΟΚ επικράτησε 2-0, χάρη σε τέρματα των Γκουερίνο και Ορφανού και πέρασε προσωρινά στην κορυφή της βαθμολογίας.

Η φανέλα του Σάλπι που προκάλεσε αντιδράσεις

Η νίκη του ΠΑΟΚ επί του Άρη το 2003 επισκιάστηκε από τον πανηγυρισμό του Δημήτρη Σαλπιγγίδη. Ο επιθετικός τότε του Δικεφάλου είχε σημειώσει το δεύτερο τέρμα της ομάδας του και κατά τη διάρκεια των πανηγυρισμών πήγε προς τη μεριά των φίλων του Άρη, δείχνοντας κάτω από τη φανέλα του ένα μπλουζάκι που έγραφε «ΠΑΟΚ - Κυπελλούχος 2003», θυμίζοντάς τους τον τελικό του Κυπέλλου που είχε διεξαχθεί λίγους μήνες πριν στο ίδιο γήπεδο.

ΠΑΟΚ–Άρης 3-0 (2007-08)

Σε μία από τις χειρότερες σεζόν της σύγχρονης ιστορίας του, ο ΠΑΟΚ διέλυσε με 3-0 τον Άρη, σε ένα παιχνίδι που οι φιλοξενούμενοι είχαν πολλά παράπονα από τη διαιτησία του Σταυρίδη. 


Το πάρτι του Ζλάταν

Με τον Ζλάταν Μουσλίμοβιτς να πετυχαίνει δυο τέρματα, ο ΠΑΟΚ έκανε σκόνη και θρύψαλλα τον Άρη, συντρίβοντας τον με 4-1 στις 22 Νοεμβρίου του 2009.

Τον καθάρισε σε ένα ημίχρονο

Με χαρακτηριστική ευκολία ο ΠΑΟΚ πήρε το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης απέναντι στον Άρη (4-1) στην Τούμπα για τη σεζόν 2012-13.

ΠΑΟΚ-Άρης 3-1 2013-14 

Μπορεί να τα βρήκε σκούρα για 70 λεπτά, όμως ο ΠΑΟΚ κατάφερε στο τελευταίο 20άλεπτο να φέρει τούμπα το ματς και να επικρατήσει 3-1 του Άρη. 



ΠΑΟΚ-Άρης 2-0 (2020-21)

Με γκολ των Σβαμπ (69΄) και Ζίβκοβιτς (91΄) ο ΠΑΟΚ επιβλήθηκε 2-0 του Άρη στο γήπεδο της Τούμπας, για την 8η αγωνιστική των play offs.

ΠΑΟΚ-Άρης 3-2 (2022-23)

Σε ένα συναρπαστικό παιχνίδι με πέντε γκολ και ανατροπές, ο ΠΑΟΚ ήταν ο μεγάλος νικητής, επικρατώντας 3-2 του Άρη, στα πλαίσια της 7ης αγωνιστικής των play offs της Super League 1.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.