Οι μεγάλες – εντός συνόρων - προσδοκίες από την «γραμμή κρούσης»!

Αρις Νικολάκης12 Οκτωβρίου 2023

Τα 13 γκολ του ΠΑΟΚ σε 7 αγώνες (1,9 γκολ/αγώνα) δεν είναι κακός ως γενικός απολογισμός. Not bad, θα λέγαμε στα χωριά μας. Δεν είναι αντίθετα, καλός, ως ειδικός απολογισμός της «γραμμής κρούσης» του. Αυτή πιστώνεται μόλις τα 7 από τα 13 γκολ. Και μετρούν: Ζίβκοβιτς 4, Σαμάτα 1, Τόμας 1 και Τζίμας 1 γκολ.

Ουσιαστικά του ΠΑΟΚ οι φουνταριστοί (στα λόγια επειδή στα έργα δε φαίνεται, να, διαθέτει τέτοια… όπλα), ήτοι Σαμάτα και Τόμας, μετρούν μόνον 2 γκολ σε 13 αγώνες. Και 3 ασίστ που είναι «παρ’ το βαλ’ το» γκολ. Ο Τόμας έχει 2 κι ο Σαμάτα 1 ασίστ. Σημαντικό τους στοιχείο!

Και κάτι ακόμη για την «γραμμή κρούσης» του ΠΑΟΚ. Ο Ζίβκοβιτς έχει 18 τελικές, ο Τόμας 8 κι ο Σαμάτα 4 από τις συνολικά 86 του ΠΑΟΚ. Δηλαδή, το ένα τρίτο τους περίπου…

Τα στατιστικά αυτά, καθ’ ημάς, είναι ενδεικτικά. Δεν είναι αποδεικτικά. Τούτο επειδή κατ’ αρχήν, οι χρόνοι συμμετοχής των φορ δεν είναι ίδιοι. Στη συνέχεια δεν είναι αποδεικτικά επειδή ναι μεν, ο Ζίβκοβιτς βλέπει, αν κι έχει ακόμη… δρόμο προς τα εκεί, ταβάνι με την απόδοση του. Κι ο Τόμας είναι εντυπωσιακά σταθερός αλλά ο Σαμάτα δεν έχει ακόμη ξεκολλήσει, για τα καλά, από το πάτωμα του.

Ο ΠΑΟΚ είναι τρίτος στα γκολ με 13. Προηγούνται Ολυμπιακός με 22 κι ο Παναθηναϊκός με 21.Έπονται ΑΕΚ με 12 και Πανσερραϊκός (…του «Τσε») με 11 γκολ. Στις τελικές ο ΠΑΟΚ είναι πέμπτος με 86. Προηγούνται Ολυμπιακός με 137, ΑΕΚ με 123. Παναθηναϊκός με 101 κι ΟΦΗ με 95 τελικές. Και στο γκολ/τελική ο ΠΑΟΚ είναι τέταρτος με 0,1512 μο. Προηγούνται Παναθηναϊκός με 0,2079, Πανσερραϊκός (… του «Τσε») με 0,1692 κι Ολυμπιακός με 0,1606 μο.

Συν αυτοίς η επιθετική λειτουργία του ΠΑΟΚ – κρίνοντας από την παραγωγικότητα της - στο Κόνφερενς Λιγκ απέχει από την αντίστοιχη στο Πρωτάθλημα. Η αιτία αυτής της διαφορά, ανάμεσα στις δυο διοργανώσεις όπως και τα χαμηλά ποσοστά παραγωγικότητας των φορ του στο Πρωτάθλημα θα πρέπει, να αποτελούν θέματα προς διευθέτηση. Δεν είναι επί του παρόντος προβλήματα προς λύση αλλά… Εάν κι εφ όσον ως θέματα δεν διευθετηθούν, και μάλιστα, λίαν συντόμως - σε προβλήματα θα εξελιχθούν!

Στην εξίσωση αυτή όμως, θα μπορούσε να δώσει λύση κι ο Ντεσπότοφ. Ο Βούλγαρος διεθνής μετρά μόλις 4 αγώνες στο Πρωτάθλημα. Αναφερόμαστε στο Πρωτάθλημα επειδή ο ΠΑΟΚ σε αυτό έχει το θέμα παραγωγικότητας. Κι ο Κύριλλος μπορεί, να το διευθετήσει. Αρκεί να μην το καθυστερήσει.

Γενικά όμως, ο ΠΑΟΚ από τους νεοφερμένους Σαμάτα και Ντεσπότοφ προσδοκά την διαφορά στην παραγωγικότητα του. Με Ζίβκοβιτς να διάγει περίοδο φόρμας. Με Τόμας σημαντική σταθερά… Αυτοί, Σαμάτα και Ντεσπότοφ, χρειάζονται και για τη μάξιμουμ παραγωγή ισχύος και για την αναλόγως μάξιμουμ παραγωγή γκολ από την «γραμμή κρούσης».

Αυτές είναι οι μεγάλες – εντός συνόρων – προσδοκίες του ΠΑΟΚ από την «γραμμή κρούσης» του…

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.