Ο Αρης μπορεί ναι έχει κάνει focus στον Τελικό του Κυπέλλου, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι ο οργανισμός έχει σηκώσει τα χέρια σε άλλα κομβικά θέματα λειτουργίας. Ή αν προτιμάτε, αν το έχει κάνει επιβάλλεται να το… πάρει αλλιώς, καθώς ο Τελικός είναι ο αγώνας της μιας βραδιάς, αλλά ο Αρης θα έχει και συνέχεια ως σύλλογος. Αρα θα πρέπει, ανεξαρτήτως από το αποτέλεσμα, να συνεχίσει να είναι δυνατός και να βάζει στόχους. Κυρίως να βελτιώνεται.
Το θέμα που είναι άμεσης προτεραιότητας είναι η ανανέωση των συμβολαίων του Φαμπιάνο και του Κουέστα. Ποδοσφαιριστών οι οποίοι είναι από τους κομβικότερους των όσων πέτυχε η ομάδα, όχι μόνο κατά τη φετεινή χρονιά, αλλά και τις προηγούμενες.
Η παραμονή τους είναι επιθυμία του Μάντζιου, άρα δεν θα επηρεαστεί από το αποτέλεσμα του Τελικού. Είναι καθαρά θέμα διαπραγμάτευσης και διάθεσης από την πλευρά της διοίκησης η παραμονή τους.
Αποτελούν δύο δοκιμασμένες λύσεις, η παραμονή των οποίων, θα προστατεύσει την ομάδα από τυχόν περιπέτειες και θα αποτελέσουν τη βάση για το «χτίσιμο» της νέας ομάδας. Χωρίς μεγάλα ρίσκα ή με λιγότερα, αν προτιμάτε, από αυτά της προηγούμενης χρονιάς. Η αγωνιστική αξία των Φαμπιάνο και Κουέστα, λοιπόν, δεν είναι το κριτήριο για την παραμονή τους. Αν κάτι μπαίνει σε συζήτηση, είναι το ύψος του νέου τους συμβολαίου σε σχέση με την ηλικία τους. Στο σύγχρονο ποδόσφαιρο όμως κάτι τέτοια κριτήρια, συνήθως αποτελούν προφάσεις κι όχι τους πραγματικούς λόγους ενός διαζυγίου. Το παγκόσμιο ποδόσφαιρο είναι γεμάτο από ποδοσφαιριστές που έκαναν σπουδαία καριέρα μέχρι τα 40, κερδίζοντας μάλιστα και τίτλους.
Ο κίπερ Τζίτζι Μπουφόν αγωνίστηκε μέχρι τα 40, ηλικία κατά την οποία εξακολουθούσε να είναι ένας από τους κορυφαίους του πλανήτη.
Ο Τότι έγινε ο γηραιότερος ποδοσφαιριστή που πέτυχε γκολ στην ιστορία του Champions League, σκοράροντας σε ηλικία 38 ετών και 3 ημερών (σε απόλυτα νούμερα μόνο ο Φέρεντς Πούσκας τον ξεπερνάει, έχοντας σκοράρει στο Κύπελλο Πρωταθλητριών κόντρα στη Φέγενορντ σε ηλικία 38 ετών, 5 μηνών και 20 ημερών) και παράλληλα ξεπέρασε τον μέχρι τότε ρέκορντμαν Ράιαν Γκιγκς (είχε σκοράρει κόντρα στη Μπενφίκα το 2011 σε ηλικία 37 ετών και 289 ημερών).
Ο Ριβάλντο σταμάτησε στα 42 του χρόνια, και αγωνίζονταν σε καλό επίπεδο ως το 39ο έτος της ηλικίας του, σε μια εκ των κορυφαίων ομάδων της Βραζιλίας, την Σάο Πάουλο.
Ο Κοστακούρτα, με εξαίρεση μίας σεζόν δανεισμού στη Μόντσα, πέρασε όλη του την καριέρα στη Μίλαν και αγωνίστηκε εκεί ως και τα 41 του.
Θέλετε κι άλλα παραδέιγματα; Ο Χαβιέρ Σανέτι, θρύλος της Ιντερ αγωνίστηκε μέχρι τα 41. Ο κίπερ Φαν Ντε Σααρ αγωνίστηκε σε ηλικία 40 χρόνων σε Τελικό του Champions League μεταξύ Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Μπαρτσελόνα.
Στην ιστορία του Παγκόσμιου ποδοσφαίρου υπάρχουν δεκάδες ακόμη παραδείγματα ποδοσφαιριστών που κέρδισαν τίτλους σε ηλικία ενός πατούσαν τα 40 έτη τους.
Ο Χούλιαν Κουέστα είναι 33 χρόνων και στην αναμέτρηση του Άρη με τον Παναθηναϊκό, στο γήπεδο της «Λεωφόρου Αλεξάνδρας» μπήκε για 157η φορά στο γήπεδο με τα χρώματα των «κίτρινων» σε αγώνα Πρωταθλήματος και έτσι έγινε ο κορυφαίος ξένος στην ιστορία του συλλόγου στην Α’ Εθνική/Super League. Είναι κίπερ που έδωσε πολλούς πολύτιμους βαθμούς, με την απόδοση του φέτος στον Αρη.
Ο Λέϊσμαν Φαμπιάνο είναι 32 χρόνων, φέτος αγωνίστηκε σε 25 αγώνες και πέτυχε τέσσερα γκολ.
Και για όσους πιστεύουν ότι οι ληξιαρχικές πράξεις είναι πιλότος για την ανανέωση των συμβολαίων, ο Εντιν Τζέκο που μεταγράφηκε στην Φενέρ Μπαχτσέ το περασμένο καλοκαίρι, είναι 38 χρόνων και πέτυχε σε 33 αγώνες, 20 γκολ και μοίρασε τρεις ασίστ! Τα δύο προηγούμενα χρόνια στην Ιντερ σε 63 αγώνες είχε πετύχει 20 γκολ. Εκανε δηλαδή πολλά περισσότερα απ’ ότι νεώτεροι συνάδελφοι του, ίσως και καλύτερα αμειβόμενοι.