Οι ιταλικές αρχές κατάσχεσαν περιουσιακά στοιχεία 41 εκατομμυρίων ευρώ από τον ιδιοκτήτη της Μονακό

Metrosport Team30 Ιουλίου 2024

Η οικονομική αστυνομία της Φλωρεντίας εκτέλεσε μια επιχείρηση κατά την οποία κατέσχεσε διάφορα ακίνητα του ιδιοκτήτη της  Μονακό Αλεξέι Φεντόριτσεφ σε σχέση με μια υπόθεση στην Ουκρανία. Η εισαγγελία κατά της διαφθοράς στο Κίεβο της Ουκρανίας ζήτησε διεθνή βοήθεια από τις ιταλικές αρχές στη Φλωρεντία, οι οποίες διέταξαν την κατάσχεση διαφόρων περιουσιών.

Οι αρχές κατέσχεσαν μετοχές της εταιρείας αξίας περίπου 3 εκατομμυρίων ευρώ και τέσσερις μονάδες ακινήτων αξίας περίπου 38 εκατομμυρίων ευρώ, μεταξύ των οποίων είναι το ιστορικό Κάστρο του Τόρε ντελ Γκάλο, γράφει η Il Corriere della Sera .

Ο Φεντόριτσεφ βρίσκεται υπό έρευνα για μια σειρά πιθανών εγκλημάτων, συμπεριλαμβανομένης της διαφθοράς δημοσίων υπαλλήλων, της απάτης και του ξεπλύματος χρήματος άνω των 60 εκατομμυρίων ευρώ. Η Εισαγγελία ισχυρίζεται ότι ο Φεντόριτσεφ χρησιμοποίησε ορισμένα από τα παράνομα κεφάλαια για να επανεπενδύσει μέσω ενός καταπιστευματικού ταμείου στη Φλωρεντία, σημειώνει η La Repubblica Firenze .

Τον Δεκέμβριο του 2022, οι ουκρανικές αρχές διεξήγαγαν έρευνες στο λιμάνι της Οδησσού της Ουκρανίας, κατασχέθηκαν τελικά εκατοντάδες χιλιάδες τόνοι ουκρανικών σιτηρών από μια εταιρεία που ονομάζεται TransInvestService, συνιδιοκτήτης της οποίας είναι ο Φεντόριτσεφ.

Η Εισαγγελία προτείνει ότι μια συνοριακή διέλευση της Μολδαβίας Dyakove-Halmeu χρησιμοποιήθηκε για την παράνομη εξαγωγή ουκρανικών σιτηρών μέσω εταιρειών που είναι εγγεγραμμένες στην Ουγγαρία, την Τσεχία και τη Ρουμανία.

«Οι άνθρωποι που ήταν πίσω από αυτό το σχέδιο μετέφεραν προϊόντα από μια εταιρεία κελύφους στην άλλη  προκειμένου να μπερδέψουν τις εμπορικές αλυσίδες και να αποφύγουν την καταβολή υποχρεωτικών πληρωμών στον προϋπολογισμό», δήλωσε η Υπηρεσία Ασφαλείας της Ουκρανίας το 2022.

Ο 68χρονος Φεντόριτσεφ, ο οποίος έχει ουγγρική και ρωσική υπηκοότητα, επιβλήθηκε από την ουκρανική κυβέρνηση για περίοδο 10 ετών το 2022, η οποία περιλαμβάνει περιορισμούς συναλλαγών, αποκλεισμό περιουσιακών στοιχείων και διάφορες αναστολές.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.