Οι φωνές για αλλαγή στον Αρη, τα σενάρια και η πραγματικότητα

Βασίλης Μάστορας31 Αυγούστου 2023

Η παραίνεση του κ. Καρυπίδη προς τους οργανωμένους για «ηρεμία στον αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης γιατί θα φιλοξενώ κάποιον που ενδιαφέρεται για την ΠΑΕ», ήταν αρκετή για να φουντώσει τα σενάρια περί πώλησης του Αρη.

Ο κ. Καρυπίδης κατέθεσε την επιθυμία του κατά τη συνάντηση που είχε την προηγούμενη Πέμπτη με αντιπροσωπεία των οργανωμένων οπαδών. Στα σενάρια που ακούστηκαν συμπεριλαμβάνονται και τα ονόματα των κ.κ. Μπάκου και Καϋμενάκη και ενισχύονται με πιθανή παρουσία τους στο «Κλ. Βικελίδης». Παρουσία που δεν θα είναι αφύσικη καθώς είναι οι ιδιοκτήτες της ΠΑΕ Αστέρας Τρίπολης. Και απ’ ότι ξέρω ήταν και στον αγώνα με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, χωρίς να υπάρχει ενδιαφέρον για εξαγορά.

Σενάρια υπάρχουν, αλλά δημόσια δήλωση του κ. Καρυπίδη ότι αναζητά αγοραστή ή συμπαίκτη για την ΠΑΕ Αρης δεν υπάρχει. Ούτε κάποιο άλλο στοιχείο που να «δένει» μία πιθανή εξέλιξη. Αυτός είναι και ο λόγος που υπάρχουν φίλαθλοι του Αρη που εκτιμούν ότι όλο το σκηνικό είναι ένα τρικ του κ. Καρυπίδη, ώστε να μην υπάρξουν αποδοκιμασίες από τον κόσμο μετά και την ήττα από τη Λαμία. Μπορεί η συνάντηση με τους οργανωμένους να έγινε πριν από αυτόν τον αγώνα, αλλά το διοικείν εστί προβλέπειν.

Ο κ. Καρυπίδης χρεώνεται ότι δεν προέβλεψε την απόκτηση αριστερού winger, παρότι γνώριζε ότι κάποια στιγμή θα πουληθεί ο Πάλμα, αλλά στο κομμάτι που τον αφορά πήρε τα μέτρα του. Το αν είναι κι αυτό ένα σενάριο θα φανεί την Κυριακή. Πάντως ο διοικητικός ηγέτης της ΠΑΕ Αρης έχει βεβαρημένο παρελθόν σε θέματα πώλησης ΠΑΕ. Ακόμη συζητούν στη Βέροια την έλευση αγοραστών από την Κίνα, την οποία διαλαλούσε ο κ. Καρυπίδης όταν ήταν ιδιοκτήτης της ΠΑΕ της Ημαθίας. Τελικά η ομάδα υποβιβάστηκε αύτανδρη και περιμένοντας τους αγοραστές.

Στα social media περισσεύει η οργή του κόσμου του Αρη για την εικόνα της ομάδας και οι εξοργισμένοι φίλοι των «κιτρίνων» βάλουν κατά του κ. Καρυπίδη. Αν υπήρχε hashtag “πούλα και φύγε», θα είχε τις περισσότερες αναρτήσεις και like.

Οι ΠΑΕ όμως δεν διοικούνται από το πληκτρολόγιο. Είναι δικαιολογημένη η οργή των φίλων του Αρη από τα επαναλαμβανόμενα διοικητικά εγκλήματα του κ. Καρυπίδη, αλλά το αίτημα τους δεν μπορεί να έχει βάση. Είναι διαφορετικό να δηλώσει δημοσίως ο κ. Καρυπίδης ότι πουλάει την ΠΑΕ και διαφορετικό να αφήσει τα κλειδιά κάτω από το χαλάκι των γραφείων και να αποχωρήσει. Ο Αρης ένιωσε στιγμές υπερηφάνειας, αλλά βίωσε και την καταστροφή από διοικητικά σχήματα χωρίς ιδιοκτήτη. Εκτιμώ ότι κανείς που νοιάζεται για αυτή την ομάδα δεν θα θέλει να βιώσει και πάλι παρόμοιες περιπέτειες. Το αν ο Αρης είναι εγκλωβισμένος στην ιδιοκτησία του κ. Καρυπίδη είναι άλλη κουβέντα. Το «πούλα και φύγε», όσο δεν υπάρχει αγοραστής στον ορίζοντα φαντάζει με επαναστατική γυμναστική.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.