Οι επόμενες προτεραιότητες και οι εκκρεμότητες

Γιώργος Στράντζαλης02 Ιουνίου 2024

Η επισημοποίηση της παραμονής του Άκη Μάντζιου στην άκρη του Κιτρινόμαυρου πάγκου ήταν το πρώτο (και βασικό) βήμα που έπρεπε να γίνει προς την κατεύθυνση της οριοθέτησης για τους πρώτους άξονες της επόμενης μέρας στον ποδοσφαιρικό Αρη. Στο καθοριστικό ραντεβού που είχαν οι άνθρωποι της ομάδας με τον Έλληνα προπονητή, εκτός από το θέμα του συμβολαίου του, οριοθέτησαν τον πρώτο “χάρτη” της επόμενης σεζόν και τον τρόπο που θα προχωρήσουν σε αυτήν, σε αγωνιστικό και όχι μόνο επίπεδο.

Η χρονιά ολοκληρώθηκε με άδοξο τρόπο για τον Αρη, ωστόσο θα πρέπει άμεσα να αρχίσει να δρομολογείται η επόμενη μέρα. Σε όλα τα επίπεδα, ώστε να μην επαναληφθούν τα σφάλματα του περασμένου καλοκαιριού και να δημιουργηθεί μια ανταγωνιστική ομάδα την επόμενη σεζόν που ο Αρης θα λάβει μέρος μόνο στις δυο εγχώριες διοργανώσεις. Μετά τον Μάντζιο και την παραμονή του Χουλιάν Κουέστα, όπου απομένουν τα τυπικά για να επικυρωθεί, στις άμεσες προτεραιότητες είναι τα ξεκαθαρίσει το μέλλον του Φαμπιάνο Λέισμαν. 

Εξίσου σημαντικός παίκτης του βασικού κορμού, με τον οποίον έγιναν κάποιες προφορικές συζητήσεις από τις οποίες όμως έχει διαπιστωθεί μεγάλη οικονομική απόσταση. Η πλευρά του Αρη θα επιδιώξει με τον παίκτη ακόμη μία κουβέντα και μένει να φανεί τι θα συμβεί και με τον Βραζιλιάνο ώστε να γνωρίζει το club αν θα πρέπει να βγει στην αγορά για να τον αντικαταστήσει. Ένα σημαντικό επίσης θέμα που πρέπει να ξεκαθαρίσει άμεσα είναι οι αποδεσμεύσεις. 

Ο Αρης πλήρωσε και φέτος αρκετές αποτυχημένες επιλογές του περασμένου καλοκαιριού με παίκτες που ήρθαν για να αποτελέσουν λύσεις πρώτης γραμμής, αλλά κατέληξαν μεταξύ πάγκου και κερκίδας. Ματαρίτα και Κάρλσον οι δυο πιο χαρακτηριστικές. Στη λίστα των παικτών που θα κληθούν να λύσουν τα συμβόλαιά τους είναι πιθανό να προστεθούν οι Τζούρασεκ, Φεράρι, Πάβιτσιτς, Πάρντο. Κριτήριο για τον τρόπο που θα κινηθεί η ομάδα στο φετινό μεταγραφικό παζάρι βέβαια θα παίξουν οι πιθανές πωλήσεις. Με την οικονομική ζημιά που υφίσταται η ΠΑΕ από την μη εξασφάλιση ενός ευρωπαϊκού εισιτηρίου και την απογοήτευση από την απώλεια του τροπαίου που σίγουρα θα έχει επίπτωση στην πώληση των διαρκείας, είναι πολύ πιθανό το club, να αναζητήσει να την καλύψει με κάποια παραχώρηση ποδοσφαιριστή, ή ποδοσφαιριστών. 

Το όνομα του Λόρεν Μορόν, με τα 21 γκολ φέτος, βρίσκεται ήδη σε περίοπτη θέση και είναι σχεδόν βέβαια ότι θα έρθουν άμεσα προτάσεις που θα πρέπει να διαχειριστεί ο Αρης. Στην λίστα λογικά θα βρεθούν κι άλλα ονόματα όπως του Οντουμπάτζο, ενδεχομένως και του Μάνου Γκαρθία . Το επόμενο διάστημα θα φανεί η τάση της αγοράς για παίκτες του Αρη αλλά και οι προθέσεις της κιτρινόμαυρης ΠΑΕ.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.