ΠΑΟΚ: Οι επιλογές του Λέκο στη Χάιντουκ και το 4-2-3-1

Γιώργος Μάντζιος07 Αυγούστου 2023

Τρεις μέρες πριν το πρώτο παιχνίδι του ΠΑΟΚ με τη Χάιντουκ στο Σπλιτ, η «Μ» και το Metrosport.gr επιχειρούν να σκιαγραφήσουν τις επιλογές που έχει αυτή τη στιγμή στην διάθεση του ο κόουτς Ιβάν Λέκο και τον τρόπο που πιθανότατα σκέφτεται να παρατάξει την ομάδα του απέναντι στον Δικέφαλο του βορρά.

Πριν από λίγες ημέρες στο βασικό σχήμα των αγώνων με τον ΠΑΟΚ θα έδινε σίγουρα το παρών ο ταλαντούχος Αμερικανο – Λιθουανός μέσος Πούκστας, αλλά ο τραυματισμός του στο γόνατο, αναγκάζει τον προπονητή του να βρει τον αντικαταστάτη του. Καταρχάς κάτω από τα δοκάρια θα βρεθεί ο 28χρονος Αυστριακός Λούτσιτς, που ήρθε πέρυσι τον Σεπτέμβρη στην ομάδα και καθιερώθηκε ως βασικός τερματοφύλακας από τον Μάρτιο και μετά. Άλλωστε ο έτερος γκολκίπερ Σέντιτς αποχώρησε για την ουγγρική Ντιοσκόρ. 

Στο δεξί άκρο της άμυνας ξεκινάει ο Μαροκινός Μουφί, μεταγραφή από την Πορτογαλική Πορτιμονένσε, ένα σύγχρονο και επιθετικό μπακ, ενώ αριστερά συναντάμε τον έμπειρο 30χρονο Κροάτη Μέλνιακ, στην 3η του χρονιά στην ομάδα. Αποκτήθηκε για την θέση ο Ντιαλό από την Αζαξιό, αλλά δεν έχει πείσει ακόμη τον προπονητή του. Το δίδυμο των στόπερ απαρτίζουν (από δεξιά) ο Σάρλια, που έμεινε ελεύθερος από τον Παναθηναϊκό και επέστρεψε στα πάτρια εδάφη και ο Πορτογάλος Φέρο, που πέρυσι ήταν μισή σεζόν στην ολλανδική Φίτεσε και μισή σεζόν στην Χάιντουκ.

Ξεχειλίζει από ποιότητα…

Στο χώρο του κέντρου ο «εγκέφαλος» Κροβίνοβιτς θα είναι σίγουρα ο ένας μέσος, ένας παίκτης με παρουσία στην Μπενφίκα αλλά και στην Premier League (Γουέστ Μπρομ), ικανός να κάνει την διαφορά σε ένα παιχνίδι. Το ερωτηματικό είναι το ποιος θα αντικαταστήσει τον Πούκστας. Το πιθανότερο είναι να δούμε σε αυτή την θέση τον Οτζίτζα-Οφόε, έναν εξίσου έμπειρο παίκτη, προερχόμενο από την Γάνδη, τον οποίο αντιμετώπισε ο ΠΑΟΚ και πέρυσι στην Ευρώπη.

Έτσι, στην θέση «10» μπροστά από τους δύο χαφ, θα μεταφερθεί ο Μαροκινός Μπενραχού, που αποκτήθηκε πέρυσι τον Γενάρη από την Νιμ και έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του προπονητή του. Στο δεξί άκρο της επίθεσης θα ξεκινήσει πιθανότατα ο βραχύσωμος Κοσοβάρος Σαϊτί, γρήγορος, τεχνίτης και πολύ επικίνδυνος παίκτης, ενώ στο αριστερό ο πιο…γκολτζής Μλάκαρ με 14 γκολ πέρυσι, που κινείται ως περιφερειακός επιθετικός στο πλάι του Μάρκο Λιβάγια. 

Ο τελευταίος αποτελεί και το μεγάλο επιθετικό ατού της ομάδας, τον αρχηγό της και τον παίκτη με την μεγαλύτερη χρηματιστηριακή αξία (8 εκατομμύρια ευρώ). Αυτόν που πρόπερσι είχε 32 γκολ και 7 ασίστ και πέρυσι 21 γκολ και 15 ασίστ. Δηλαδή συμμετοχή σε 75 γκολ της ομάδας του την τελευταία διετία…

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.