Οι επαφές με «ψηλούς» και η απόφαση που οφείλει να πάρει άμεσα ο Λαζέφσκι

Metrosport Team13 Αυγούστου 2024

Οι ιατρικές εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε ο Νέιτ Λαζέφσκι φανέρωσαν ότι έχει το σύνδρομο κοιλιακών προσαγωγών και ο Αμερικανός έχει να αποφασίσει μεταξύ δύο επιλογών, αυτή της θεραπευτικής αγωγής με κίνδυνο επιστροφής του προβλήματος και της χειρουργικής επέμβασης η οποία θα τον κρατήσει εκτός δράσης για περίπου δύο μήνες.

Το πρόβλημα του Νέιτ Λαζέφσκι προστίθεται σε αυτό που προσπαθεί να διαχειριστεί ο Γιάννης Καστρίτης και σχετίζεται με τις περιορισμένες επιλογές που προσφέρει η αγορά των ψηλών, εξ’ ου και η καθυστέρηση που διαπιστώνεται στην επίτευξη συμφωνιών με δύο παίκτες. Για την ακρίβεια, ο προπονητής του Άρη αναζητά έναν καθαρό σέντερ για τη θέση του βασικού κι έναν ακόμη «ψηλό» ο οποίος θα έχει την ευχέρεια να «κατεβαίνει» και στη θέση «4». 

Η αλήθεια είναι ότι στο προηγούμενο διάστημα ήταν αρκετές οι φορές που έφτασε σε σημείο προφορικής συμφωνίας με τουλάχιστον τρεις-τέσσερις παίκτες αλλά την ύστατη στιγμή αυτή δεν επικυρώθηκε σε μια κόλλα χαρτί είτε λόγω παρέμβασης άλλης ομάδας με καλύτερη προσφορά είτε υπαναχώρησης του αθλητή λόγω G League. Η ουσία είναι ότι ο Γιάννης Καστρίτης θέλει να «τελειώσει» τουλάχιστον με τον έναν εκ των δύο ψηλών που θα συμπληρώσουν το ρόστερ εντός του επόμενου 48ώρου και προς αυτήν την κατεύθυνση βρίσκεται σε επαφές με τρεις παίκτες.

Ωστόσο, πλέον στο μυαλό του είναι και η περίπτωση του Νέιτ Λαζέφσκι του οποίου το πρόβλημα τραυματισμού διαπιστώθηκε στις ιατρικές εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε ο αθλητής. Καθώς υπάρχει «ανομβρία», σε επίπεδο επιλογών στην αγορά και κυρίως σε παίκτες των αγωνιστικών χαρακτηριστικών του Αμερικανού πάουερ φόργουορντ, ο Άρης δεν θέλει να μπει σε διαδικασία αντικατάστασης του παίκτη. Αυτό συζητήθηκε μεταξύ των δύο πλευρών, από την άλλη πλευρά όμως θέλει να τη διασφάλιση ως προς την αντιμετώπιση του τραυματισμού. Ο Λαζέφσκι έχει δύο επιλογές. 

Η πρώτη περιλαμβάνει την υποβολή του σε θεραπευτική αγωγή για να ξεπεράσει προσωρινά το πρόβλημα αλλά με τον κίνδυνο «επιστροφής» του προβλήματος στη διάρκεια της περιόδου. Η δεύτερη λύση είναι πιο δραστική καθώς σε αυτή θα χρειαστεί να υποβληθεί σε επέμβαση με προβλεπόμενο διάστημα απουσίας (μάξιμουμ) τους δύο μήνες. Και οι δύο επιλογές έχουν συζητηθεί μεταξύ των δύο πλευρών και άμεσα αναμένεται η τελική απόφαση καθώς σε περίπτωση που επιλεγεί η επέμβαση, αυτή είναι αναγκαίο να γίνει άμεσα ούτως ώστε να εξασφαλιστεί περισσότερος χρόνος.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.