Οι διαιτητές δεν εμπιστεύονται ΕΠΟ και Λίγκα, γι' αυτό και ζητάνε κυβερνητικές εγγυήσεις

Δημήτρης Κανελλάκης13 Δεκεμβρίου 2023

Έχει ενδιαφέρον να δούμε μέχρι πού είναι αποφασισμένοι να το τραβήξουν οι Έλληνες διαιτητές, οι οποίοι μέχρι και την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές εμμένουν στη θέση τους ότι δεν έχουν ικανοποιηθεί τα αιτήματά τους για επιστροφή στα γήπεδα, κάτι που σημαίνει ότι ούτε το Σαββατοκύριακο που έρχεται θα έχουμε αγώνες για το πρωτάθλημα της Super League.


Είχα εκφράσει, από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστό ότι θα απέχουν και ζητούν, πλέον, να προστατευτούν, την έκπληξή μου. Επειδή, βέβαια, οι διαιτητές, χρόνια τώρα, υπέμεναν τα πάντα χωρίς να αντιδρούν και χωρίς να αφήνουν και ένα... παράθυρο, έστω, πως κάποια στιγμή θα φτάσουν στο όριό τους και θα το κάνουν.

Προφανώς, έφτασαν στο όριό τους, γι' αυτό και κρατούν αυτή την στάση από την προηγούμενη εβδομάδα, έχοντας στυλώσει τα πόδια, αφού, όπως λένε, καμία εγγύηση δεν έχουν πάρει ακόμη για την ασφάλειά τους.

Απ' ό,τι φαίνεται, σημαντικό ρόλο στην στάση που κρατάνε οι διαιτητές παίζει και ο νέος αρχιδιαιτητής, ο Πίτερ Φρόιντφελντ. Ο Σουηδός μπορεί να έχει αποφύγει ευθέως να τους πει ότι "πολύ καλά κάνετε και επιμένετε", ή "ξανασκεφτείτε το, μήπως πρέπει να επιστρέψετε στις υποχρεώσεις σας", αλλά, από την στιγμή που το μήνυμα στο βίντεο που τους έστειλε ήταν "μείνετε ενωμένοι και δυνατοί", λογικό είναι οι Έλληνες διαιτητές να το λαμβάνουν αυτό ως στήριξη στα αιτήματά τους και στην πίεση που ασκούν προκειμένου να υπάρξουν ουσιαστικές δεσμεύσεις.

Είναι φανερό ότι οι διαιτητές δεν αρκούνται σε καμία υπόσχεση, πλέον, από τους θεσμούς του ποδοσφαίρου. Νομίζω ότι ο καθένας καταλαβαίνει πως δεν τους φτάνει να τους πει η ΕΠΟ πως "παιδιά γυρίστε στις υποχρεώσεις σας και μην σας απασχολεί τίποτε, εμείς θα σας προστατεύσουμε"

Αυτά τα έχουν ξανακούσει και θεωρούν ότι δεν δίνουν λύση στο πρόβλημά τους. Δεν πιστεύουν ότι η ΕΠΟ ή η Super League μπορούν να τους προστατεύσουν.

Οι διαιτητές, αν "διαβάζουμε" σωστά την στάση που κρατάνε, θα άρουν την αποχή και θα γυρίσουν στις υποχρεώσεις τους μόνο αν λάβουν εγγυήσεις προστασίας από την κυβέρνηση. Μόνο αν υπάρξει παρέμβαση από τους αρμόδιους υπουργούς που θα τους κάνει να αισθανθούν ασφαλείς για τους εαυτούς τους αλλά και για τις οικογένειές τους.

Αν γίνει κάτι τέτοιο τις επόμενες ημέρες, κατά πάσα πιθανότητα θα έχουμε αγώνες το Σαββατοκύριακο στην Super League. Αν δεν γίνει, δεν αποκλείεται να συνεχιστεί η αποχή τους και να υπάρξει ακόμη μεγαλύτερη πίεση στο πρόγραμμα των ομάδων, που θα χρειαστεί μετά να παίξουν εμβόλιμα τα παιχνίδια που δεν διεξάγονται...

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.