Οι «Big-4» κρατάνε τα «ασημικά» τους

Δημήτρης Μπούζας13 Ιουνίου 2024

Προσπερνώντας τον Ενωσίτικο ιδιοκτησιακό αιφνιδιασμό και μπαίνοντας στις πρώτες διαπιστώσεις σε ότι αφορά την μεταγραφική δραστηριότητα των τεσσάρων «μεγάλων» του ρετιρέ, μπορείς να ξεχωρίσεις με σχετική άνεση τις προθέσεις τους, τουλάχιστον σε ότι έχει σχέση με τις πιθανότητες διατήρησης των «ασημικών» τους, που διαθέτουν στα ρόστερ τους. Μιλάμε για τους παίκτες που αποτέλεσαν ή και ίσως ακόμη να αποτελούν, στόχους ευρωπαϊκών ομάδων. 

Ρίχνοντας μια πρώτη ματιά και μένοντας ιδιαίτερα στον ΠΑΟΚ, έχουμε ένα τεράστιο «όχι» θα λέγαμε, για την ελκυστική πρόταση που δέχθηκε από την Σάλτσμπουργκ. Ο Σαββίδης κράτησε τον Κωνσταντέλια και όπως όλα δείχνουν μένει για φέτος και ο έτερος χρυσός πιτσιρικάς (Κουλιεράκης).

Στον Ολυμπιακό τα πράγματα είναι κάπως διαφορετικά, γιατί ο συντελεστής δυσκολίας είναι μεγαλύτερος. Ο Μεντιλίμπαρ δήλωσε δημόσια πως θα ήταν πολύ ευχαριστημένος, αν ο Ντάνιελ Ποντένσε όπως και ο Νταβίντ Κάρμο μαζί με τον Αντρέ Όρτα που έφτασαν τον Γενάρη, έμεναν στο λιμάνι. Άλλο πράγμα όμως οι προθέσεις του Βάσκου τεχνικού και άλλο το γεγονός ότι και οι τρεις αυτές υποθέσεις παρουσιάζουν μεγάλο βαθμό δυσκολίας. Οι πληροφορίες επί του συγκεκριμένου θέματος αναφέρουν πως η Πόρτο θέλει 12 έως 14 εκατομμύρια ευρώ για τον Κάρμο, η Μπράγκα για τον Όρτα ζητάει 6 εκατομμύρια ευρώ και ότι η Γουλβς είχε πέρυσι 10 εκατομμύρια ευρώ πρόταση από τα Εμιράτα για τον Ποντένσε. Εκ των πραγμάτων εύκολα συμπεραίνει κανείς πως οι διαδικασίες και για τις τρεις αυτές περιπτώσεις δεν είναι εύκολες και ως εκ τούτου μέσα στο μήνα δύσκολα να υπάρξουν οι αντίστοιχες συμφωνίες.

Στον Παναθηναϊκό αυτή τη στιγμή όλοι ασχολούνται με το νέο προπονητή και τις τελευταίες υπεραισιόδοξες δηλώσεις του. Το θέμα Ιωαννίδης μπαίνει στο περιθώριο, ιδιαίτερα και μετά το νέο τραυματισμό του. Σημαντικό γεγονός το διαζύγιο με τον Παλάσιος. Οι πρώτες πράσινες μεταγραφικές φιλοδοξίες έχουν ένα όνομα: Μαξίμοβιτς. Λέγεται ότι ο νέος Ουρουγουανός κόουτς (Αλόνσο) έχει έτοιμη λίστα και με δικούς του υποψήφιους στόχους από την πατρίδα του.

Τέλος και σε ότι αφορά την ΑΕΚ, θεωρείται βέβαιο πως οι άνθρωποι του Μελισσανίδη με τον Αλμέιδια είχαν ήδη ξεκινήσει τον μεταγραφικό προγραμματισμό και το νεότερο που προστέθηκε είναι ότι το νέο αφεντικό, σύμφωνα με τους ρεπόρτερ της ομάδας, ετοιμάζεται να κάνει ένα μεγάλο «μπαμ» που θα γράψει ιστορία. Αυτά ως προς τις προθέσεις των «Big 4», με την επισήμανση ότι συμφωνίες δύσκολα θα ανακοινωθούν σε σύντομο χρονικό διάστημα. Με ευχάριστη εξαίρεση για τον ΠΑΟΚ που ενημέρωσε για την οριστική συμφωνία με Καμαρά, Θυμιάνη και Σβαμπ...

Ιστορική μέρα για τους κυανόλευκους. Λύτρωση και μεγάλη ανάσα, με προοπτικές να δούμε τον ένδοξο, πολύπαθο Ηρακλή πολύ σύντομα να προβάλει με αξιώσεις, διεκδικώντας την θέση που του στέρησαν άδικα και παράνομα, οδηγώντας τον σε μεγάλες περιπέτειες. Ένας σοβαρός και αξιόλογος επιχειρηματίας περνά το κατώφλι του Γηραιού, συνοδευόμενος από τις μύριες όσες ευχές όχι μόνο του κόσμου του Ηρακλή, αλλά και ολόκληρης της βόρειας Ελλάδας. Στο θέμα θα επανέλθουμε άμεσα γιατί το θεωρούμε από τα κορυφαία των τελευταίων ετών.

ΥΓ1: «Οι Ιταλοί επιμένουν για Κοτάρσκι», όπως επίσης επιμένουν και οι ντελάληδες των πιθανών πωλήσεων κάθε παίκτη του ΠΑΟΚ.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.