Οι Ασπρόμαυροι μαχητές «πάτησαν» ΖΑΜΠΑΛΑ-ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟ και Ατρόμητο!

Metrosport Team02 Σεπτεμβρίου 2024

Γράφει ο Θάνος Μπούζας

ΖΑ-ΜΠΑΛΑ κατάφερες να αναδειχθείς ο αρνητικός πρωταγωνιστής του αγώνα. Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Γιαννιώτης καταδεικνύει μαζί με τον εκμεταλλευτή του VAR, Σιδηρόπουλο την πλήρη υποταγή τους στο «παρα-ποδοσφαιρικό» κύκλωμα που θέλει να ορίζει νίκες, ήττες και ισοπαλίες.

Αυτό που είδανε τα μάτια μας δεν το πίστευε το μυαλό μας. Το μόνο που δεν έκαναν ήταν να ζωγραφίσουν πάνω στο βίντεο του ματς προκειμένου να μην κερδίσει ο ΠΑΟΚ. Ακυρώθηκε πεντακάθαρο γκολ του Ζίφκοβιτς, δόθηκε πέναλτι σε χέρι που δεν θα χτυπούσε η μπάλα μόνο αν ήταν κομμένο. Η διοίκηση διαπίστωσε με τον πιο τρανταχτό και ευτυχώς όχι θανατηφόρο βαθμολογικά τρόπο, το ότι η ομάδα στοχεύεται με τρόπο πασιφανέστατο και απροκάλυπτο. Σήμερα κιόλας επιβάλλεται να ληφθούν μέτρα και ως πρώτη λογική ποινή να είναι η απομάκρυνση από τα γήπεδα των δύο, δήθεν, διαιτητών. Οι ποδοσφαιρικοί εγκληματίες επιβάλλεται να δίνουν το «παρών» σε κάθε αγωνιστική στα γραφεία της ΕΠΟ προκειμένου να αποφευχθεί η συνέχεια του τριτοκοσμικού διαιτητικού χειρουργείου τους.

Όσο αφορά το παιχνίδι: 

Ο Δικέφαλος του Βορρά κλήθηκε να αντιμετωπίσει τον δυσκολότερο, εν Ελλάδι, αντίπαλο μέχρι στιγμής. Τον Ατρόμητο της Αθήνας. Η ενδεκάδα του Ράσβαν Λουτσέσκου είχε μια εντυπωσιακή έκπληξη με τον Σορετίρε να αγωνίζεται ως αριστερός εξτρέμ μπροστά από τον Μπάμπα. Κατά τα άλλα το σχήμα ήταν αναμενόμενο όπως , σχεδόν αναμενόμενη, ήταν και η σχετική χαμηλή ένταση του ΠΑΟΚ, κυρίως στο πρώτο ημίωρο του αγώνα. Δυστυχώς το ότι η ομάδα δεν μπορεί να απειλήσει έναν αντίπαλο, υποθετικά κατώτερο, για 30 ολόκληρα λεπτά είναι κάτι που πρέπει να δει πως θα το αντιμετωπίσουν οι παίκτες και ο προπονητής. Μάλιστα τα λάθη του Όττο στην αρχή, έδωσαν την ευκαιρία- που δεν την καρπώθηκε- στον γηπεδούχο να ανοίξει το σκορ. Σιγά- σιγά, όπως και στην φετινή αγωνιστική προϊστορία, ο Δικέφαλος άρχισε να βγαίνει μπροστά με Μπάμπα- Σορετίρε και σε δεύτερο βαθμό με Ζίφκοβιτς και Κωνσταντέλια. Η διαφορά του Ατρομήτου με τον ΠΑΟΚ αποτυπώθηκε πλήρως στο τελευταίο δευτερόλεπτο του πρώτου ημιχρόνου. Εκεί επιτεύχθηκε το τέρμα που έφερε τον Δικέφαλο προηγούμενο αλλά και αναδείχθηκε η ποιότητα των τριών επιθετικών ποδοσφαιριστών του και κυρίως του Σορετίρε με μια πολύ όμορφη, ταχύτατη και δύσκολη ενέργεια που κατέληξε στην ασίστ στον Ζίφκοβιτς.

Συμπερασματικά ο ΠΑΟΚ και Ατρόμητος διαφοροποιήθηκαν εξαιτίας όχι της συνολικής τους απόδοσης αλλά της διαφοράς ποιότητας των ποδοσφαιριστών. Στο δεύτερο ημίχρονο, όπως προαναφέραμε, οι παίκτες του ΠΑΟΚ πολεμούσαν τους διαιτητές γιατί τον Ατρόμητο ήδη τον είχανε νικήσει. Συμπερασματικά ο ΠΑΟΚ επέβαλε την ποδοσφαιρική δικαιοσύνη. Δε μπορεί όμως αυτό να επαναλαμβάνεται διότι δεν είναι εφικτό να κερδίζεις συνέχεια τους διαιτητές. 

Ξεχωρίσαμε την εμφάνιση και τη θέληση του Ζίφκοβιτς που πολεμούσε αντιπάλους με όλο του το «είναι», αν και έχει αγώνες με την εθνική. Επίσης ο Σορετίρε έκανε μια καταπληκτική εμφάνιση και αποτελεί μέχρι στιγμής -αν και είναι νωρίς- τη μεγαλύτερη μεταγραφή του Δικεφάλου.

 Θεωρούμε ότι έπρεπε να παραμείνει και να αποχωρήσει ο Κωνσταντέλιας σ’ εκείνο το χρονικό σημείο. 

Τελειώνοντας, η διακοπή του πρωταθλήματος επιβάλλει στη διοίκηση να προχωρήσει στις ενέργειες που προαναφέραμε. Λουτσέσκου, νέοι και παλιότεροι βλέπουμε ότι τα δίνουν όλα προκειμένου να πετύχουν και να δώσουν στους φιλάθλους τη χαρά της επιτυχίας.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.