Οι αριθμοί επιβεβαιώνουν ότι ο Άρης είναι δίκαια στην κορυφή

Γιώργος Στράντζαλης22 Οκτωβρίου 2024

Με αντίπαλο την Καλλιθέα ο Αρης επιβεβαίωσε την αγωνιστική του ανωτερότητα και ότι δίκαια βρίσκεται στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα. Μετά τη μοναδική φετινή ήττα στο Ηράκλειο, στις 15 Σεπτεμβρίου, κόντρα στον ΟΦΗ, έχει κάνει ένα εντυπωσιακό σερί με τέσσερις διαδοχικές νίκες στο Πρωτάθλημα και μία για το Κύπελλο.

Εξίσου εντυπωσιακό ότι οι δύο από τις τέσσερις νίκες για το Πρωτάθλημα ήταν με Ολυμπιακό στο Κλεάνθης Βικελίδης και με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα. Ακολούθησαν οι δύο «καθαρές» νίκες με Λαμία και Καλλιθέα. Αποτελέσματα που συνδυάστηκαν και με καλό ποδόσφαιρο από την ομάδα του Άκη Μάντζιου, η οποία βγάζει μια φρεσκάδα, δείχνει ότι έχει τρομερή ποιότητα ως ρόστερ και είναι αποτελεσματική τόσο αμυντικά όσο και επιθετικά.

Το τελευταίο επιβεβαιώνεται και μέσα από τους αριθμούς. Μετά από 8 αγωνιστικές ο Αρης είναι η πιο συνεπής ομάδα της Stoiximan Super League σε επίπεδο σκοραρίσματος και η μοναδική που έχει βρει δίχτυα σε όλα τα παιχνίδια της. Οκτώ διαδοχικά στα οποία σκόραρε συνολικά 12 γκολ. Επίδοση η οποία ισοφαρίζει την περσινή, όταν είχε σκοράρει ξανά σε οκτώ διαδοχικά ματς και μάλιστα δύο φορές μέσα στην κανονική διάρκεια του Πρωταθλήματος αλλά με τη διαφορά ότι σε εκείνα τα σερί είχε και μεγαλύτερες απώλειες βαθμών. Από την 5η μέχρι την 12η αγωνιστική είχε απώλεια 8 βαθμών (δύο ήττες, μία ισοπαλία) και από την 14η μέχρι την 21η είχε απώλεια 10 βαθμών (δύο ήττες, δύο ισοπαλίες). Φέτος, από την 1η αγωνιστική έχει απώλεια 7 βαθμών, με την ήττα στο Ηράκλειο και τις δύο ισοπαλίες με Ατρόμητο (στην πρεμιέρα) και την 3η αγωνιστική με τον Αστέρα.

Οι Κιτρινόμαυροι βγάζουν μια αξιοσημείωτη σταθερότητα στην επίθεση, αξιοποιούν τις ευκαιρίες τους στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου και είναι 5η ομάδα σε τελικές προσπάθειες με 100 στο σύνολο. Εξίσου εντυπωσιακό είναι το στατιστικό που θέλει τον Αρη να βρίσκεται στην πρώτη θέση της λίστα με τα περισσότερα σουτ εκτός περιοχής (49 στον αριθμό), ενώ τα προηγούμενα χρόνια το γεγονός ότι οι παίκτες του δεν σουταραν ήταν το μεγάλο… παράπονο των προπονητών και εν προκειμένω του Άκη Μάντζιου.

Πάμε και στην άμυνα, που επίσης οι Κιτρινόμαυροι έχουν χτίσει ένα σερί αγώνων που κράτησαν το μηδέν. Ηδη μετρούν τέσσερα διαδοχικά ματς, τρία για το Πρωτάθλημα και ένα στον αγώνα Κυπέλλου με αντίπαλο τον Εθνικό. Στις πρώτες τέσσερις αγωνιστικές είχαν δεχθεί γκολ σε τρία παιχνίδια και πέντε συνολικά ματς, με τα τρία να έρχονται από τον ΟΦΗ και από ένα σκόραραν Ατρόμητος και Αστέρας. Από την 5η αγωνιστική και μετά όμως το σκηνικό έχει αλλάξει και ο Αρης δείχνει μια ομάδα δυσκολοκατάβλητη, με μόλις ένα γκολ παθητικό κι αυτό στις καθυστερήσεις του αγώνα με τον Ολυμπιακό, που ο Ελ Καμπί είχε μειώσει σε 2-1 για τους Ερυθρόλευκους. 

Από εκείνο το ματς ο Αρης μετράει τέσσερις σερί αγώνες (ο ένας στο Κύπελλο) που όχι απλά δεν δέχτηκε γκολ αλλά περιόρισε την επιθετικότητα των αντιπάλων του. Επίδοση που δείχνει ότι ο Άκης Μάντζιος έχει βελτιώσει αισθητά την κατάσταση (και) στο αμυντικό κομμάτι, με την ομάδα του να γίνεται πιο aggressive, να έχει αξιοθαύμαστη συνοχή και η οποία ποντάρει στο αποδοτικό πρέσινγκ που κάνει. Στοιχείο που αποτυπώνεται στα 204 κλεψίματα, δηλαδή ανω των 25 ανά παιχνίδι, αριθμός που τον κατατάσσει στη 2η θέση στη συγκεκριμένη στατιστική κατηγορία της Λίγκας.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.