Οι απουσίες απαιτούν πλάνο ενίσχυσης

Γιώργος Στράντζαλης17 Οκτωβρίου 2023

Το ενδεχόμενο πραγματοποίησης περισσοτέρων μεταγραφών από αυτές που είχαν προβλεφθεί ενόψει της μεταγραφικής περιόδου του Γενάρη φαντάζει ως το επικρατέστερο κι αυτό υποχρεώνει τους «κίτρινους» να εκπονήσουν από τώρα ένα πλάνο καθώς είναι αναπόφευκτη η προσθήκη (τουλάχιστον) τεσσάρων παικτών.

Πέρα από τις συνέπειες της πραγματοποίησης μιας (μη κανονικής) προετοιμασίας, είναι προφανές ότι ο Αρης δεν έχει σύμμαχο την τύχη. Μέσα σε διάστημα δύο εβδομάδων έχει χάσει τέσσερις ποδοσφαιριστές. Η απώλεια των Λούκας Ρουπ, Κίκε Σαβέριο (σ. σ. επρόκειτο να επιστρέψει εντός της διακοπής αλλά λόγω του οστικού οιδήματος θεωρείται απίθανη η επιστροφή του πριν τα τέλη του Νοέμβρη) πληγώνει τη μεσοεπιθετική γραμμή και φυσικά στερεί λύσεις από τον Ακη Μάντζιο. Η αντίστοιχη των Βέλεθ-Δεληζήση αφήνει απελπιστικά μόνους τους Φαμπιάνο-Μπράμπετς στο κέντρο της άμυνας. Προφανώς τέτοιου είδους καταστάσεις απέχουν πολύ από κάθε απαισιόδοξο σενάριο, υποδηλώνουν όμως και τις θέσεις στις οποίες χρειάζεται ενίσχυση η ομάδα.

Πριν από αυτούς, θεωρούταν δεδομένη η ανάγκη προσθήκης ενός φορ περιοχής καθώς στην παρούσα στιγμή υπάρχει μόνο ο Λορέν Μορόν. Κάτι αντίστοιχο ίσχυε και για το αριστερό άκρο της επίθεσης αφού πλην του Τζόναταν Μενέντες δεν υπάρχει άλλη λύση. Κάρλσον και Σουλεϊμάνοφ αγωνίζονται στο δεξί άκρο, το ίδιο ισχύει και για τον Κίκε Σαβέριο ανεξαρτήτως του ότι ο τελευταίος είναι εκτός λόγω τραυματισμού. Ενίσχυση είχε αποφασιστεί και στη θέση του επιτελικού μέσου (σ. σ. ο Μάνου Γκαρθία δεν έχει ολοκληρώσει ακόμη το πρόγραμμα των εξειδικευμένων εξετάσεων μέσα από τις οποίες θα γίνει γνωστό πότε θα είναι σε θέση να επιστρέψει στις προπονήσεις). Πλέον δείχνει απαραίτητη η προσθήκη παίκτη και στο κέντρο της άμυνας καθώς ο Φραν Βέλεθ δύσκολα θα επιστρέψει πριν τα τέλη του ερχόμενου Γενάρη.

Πέραν του αριθμού των παικτών που θα πρέπει να προστεθούν στην ομάδα, υπάρχει και η ανάγκη άμεσης ενσωμάτωσής τους. Δηλαδή, μάλλον είναι απαραίτητο για τον Αρη να κινηθεί έτσι όπως κινήθηκε στην περίπτωση του Βλάντιμιρ Νταρίντα όπου ο Τσέχος μέσος είχε μπει στο πρόγραμμα των προπονήσεων από τον Δεκέμβρη, γι’ αυτό εξάλλου έκανε αισθητή την παρουσία του από το πρώτο επίσημο παιχνίδι του. Αυτό ισχύει κυρίως για τις περιπτώσεις των φορ, αριστερού winger και στόπερ.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.