Οι ακραίες αντιδράσεις οδηγούν σε εξίσου ακραίες αποφάσεις

Βασίλης Βλαχόπουλος24 Οκτωβρίου 2024

Η τελευταία ποσότητα πυρίτιδας στη βόμβα που ενεργοποίησε ο Αχιλλέας Ρουσιαμάνης με την αποχώρησή του από την ΚΑΕ Άρης μπήκε μετά την ήττα από την Τσεντεβίτα Ολίμπια και τις ακραίες αντιδράσεις που εισέπραξε οι οποίες οδήγησαν στη δική του ακραία απόφαση.

Στην εποχή απόλυτης συρρίκνωσης των χρηματοδοτών επαγγελματικών ομάδων μπάσκετ, η αποχώρηση ενός εξ’ αυτών, όπως είναι ο Αχιλλέας Ρουσιαμάνης, δεν στοιχειοθετεί απλά σοβαρή είδηση αλλά αλλάζει ολοκληρωτικά την καθημερινότητα της ΚΑΕ Άρης. 

Εφόσον επιμείνει σε αυτή – καθότι δέχεται πιέσεις από επώνυμους και ανώνυμους φιλάθλους – οι «κίτρινοι» θα χάσουν πολλά περισσότερα από τον φυσικό διοικητικό ηγέτη τους γιατί παράλληλα αποτελούσε το πρόσωπο-εγγύηση στην αγορά και τον άνθρωπο του οποίου η παρουσία έπαιξε καταλυτικό ρόλο στην αλλαγή στάσης της αγοράς απέναντι στον Άρη. Πέραν δηλαδή της οικονομικής προσφοράς, η αποκατάσταση του ονόματος του Άρη στην πιάτσα οφειλόταν κατά συντριπτικό βαθμό στην παρουσία αυτού του ανθρώπου.

Το νερό που ξεχείλισε το ποτήρι της υπομονής κύλησε χθες το βράδυ, μετά την εντός έδρας ήττα από την Τσεντεβίτα μέσα από τις ακραίες αποδοκιμασίες 10-15 ανθρώπων προς το σύνολο της ομάδας οι οποίες προκάλεσαν και τη δική του αντίδραση. 

Η επέμβαση των ψυχραιμότερων καλλιέργησε την αίσθηση ότι η φωτιά είχε σβήσει έως ότου έρθει η σημερινή (24/10) δήλωση του κ. Ρουσιαμάνη περί οριστικής απόφασης αποχώρησης παράλληλα της επανάληψης αυτής στις τηλεφωνικές συνομιλίες που είχε με φίλους και γνωστούς αλλά και των παραινέσεων που δέχθηκε στα social media για να ανακαλέσει την απόφασή του.

Ο βασικός χρηματοδότης της ΚΑΕ ένιωσε ότι μέσα από τις ακραίες αντιδράσεις και την αποδόμηση που δέχεται η ομάδα (διοίκηση, προπονητής και παίκτες) έπειτα από τις φετινές (αγωνιστικές) επιλογής της, δεν αναγνωρίζεται μια πορεία τεσσάρων χρόνων όπου η εταιρία των χρεών των (περίπου) 6.000.000 ευρώ, έφτασε στο σημείο να γίνει βιώσιμη με τη μείωση αυτών κατά περίπου 70%. Αισθάνθηκε ότι δεν έγινε σεβαστή η όλη προσπάθεια παράλληλα της αντίστοιχης που έγινε σε αγωνιστικό επίπεδο και η οποία οδήγησε στο rebranding της εταιρίας. 

Εν τέλει, έκρινε ότι είναι τουλάχιστον απαράδεκτη η αποδόμηση ανθρώπων οι οποίοι χρόνια τώρα λειτουργούν για τη διάσωση της εταιρίας αλλά η κοντή μνήμη οδηγεί σε αντιδράσεις σαν τις χθεσινοβραδινές είτε στο Αλεξάνδρειο είτε στα social media.

Προφανώς ο ψυχισμός τον οδήγησε στην αποχώρηση από την ΚΑΕ Άρης. Ωστόσο, όσο ακραίες είναι οι αντιδράσεις μικρής μερίδας του κόσμου, άλλο τόσο ακραία συναισθηματική είναι η δική του απόφαση. Γιατί η γκρίνια για τις τωρινές αγωνιστικές επιδόσεις και επιλογές δεν διαγράφουν πορεία τεσσάρων ετών και προσφορές ανθρώπων. 

Αυτή η αντίληψη αντιπροσωπεύει τη συντριπτική πλειοψηφία η οποία σέβεται, αναγνωρίζει και τιμά. Το ίδιο ισχύει ακόμη και για τη μικρή μερίδα που δυσκολεύεται να διαχειριστεί τα συναισθήματά της και σε άσχημες στιγμές δείχνει να μην αναγνωρίζει. 

Πέραν τούτου, αν ο κ. Ρουσιαμάνης επιμείνει στην απόφαση αποχώρησής του από την ΚΑΕ ουσιαστικά θα… πυροβολήσει τα πόδια του γιατί θα κινδυνέψει να τιναχθεί στον αέρα μια προσπάθεια τεσσάρων ετών η οποία σε μεγάλο βαθμό πιστώνεται στον ίδιο. Κι αυτή δεν μπορεί να μείνει στη μέση για μια χούφτα ανθρώπων οι οποίοι αδυνατούν να διαχειριστούν τα συναισθήματά τους.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.