Οι αετοί έκαναν κομμάτια και θρύψαλα τον «γυάλινο θρύλο» του Πειραιά

Δημήτρης Μπούζας13 Μαΐου 2024

Έτσι παθαίνουν, όσοι επιχειρούν χωρίς «να το έχουν», το τίποτα να το κάνουν κάτι… και το κάτι… κάτι πολύ μεγάλο. Καμαρώστε τον μέχρι χθες γίγαντα όπως τον κατασκεύασαν σε μηδέν χρόνο οι γνωστοί κομπογιαννίτες της ενημέρωσης και θλιβεροί μυθοπλάστες του συνόλου – με ελάχιστες τιμητικές εξαιρέσεις – των ΜΜΕ της χώρας. Δείτε το κατάντημα του. Το ξεγύμνωμα του από όλα τα στολίδια και τα πλουμιστά μπιχλιμπίδια που φόρτωσαν στο ασθενικό κορμί του, το οποίο δυστυχώς δεν άντεξε ούτε στο βάρος τους, αλλά ούτε και στο πρώτο φύσημα του βαρδάρη (ΠΑΟΚ), που σάρωσε όλα όσα διατηρούσε μέχρι χθες και του είχαν χαρίσει οι σιτιζόμενοι και οι εγχώριοι χειροκροτητές του.

Οι «ιστορικοί θριαμβευτές» που πέτυχαν σύμφωνα με τις φυλλάδες και τα κανάλια του λεκανοπεδίου ένα ανεπανάληπτο κατόρθωμα, πιο λαμπρό και από την κατάκτηση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του 2004, θεόγυμνοι χθες να αποχωρούν με σκυμμένο το κεφάλι, με την ουρά στα σκέλια σαν βρεγμένοι σκύλοι, από τον τόπο του αγωνιστικού στριπτίζ που υπέστησαν, από τους θριαμβευτές γηπεδούχους. Ταπεινωμένος, θεόγυμνος (το επαναλαμβάνουμε), δίχως τα παραμύθια χωρίς δράκο που επινόησαν οι αξιοθρήνητοι μυθοπλάστες υποστηρικτές του, παρέδωσε σώμα και πνεύμα, υπογράφοντας την παράδοση του άνευ όρων, απέναντι σε μια ομάδα πολύ καλύτερη του.

Να σκεφτεί κανείς ότι τους είχαν ανεβάσει στον ουρανό επειδή απέκλεισαν μια αγγλική ομάδα, η οποία πραγματοποίησε τη χειρότερη εμφάνιση της 100ετους ιστορίας και πήγαν σε έναν τελικό τρίτης ευρωπαϊκής κατηγορίας. Αυτό και μόνο τους έφτανε να κοροϊδέψουν τον κόσμο και τον τραγικότερο και τον ίδιο τον εαυτό τους. Αλήθεια που βρισκόταν ο μάγος προπονητής σε άλλο γήπεδο; Ξεκίνησε αλαζονικά και κρατώντας στην άκρη τους τρεις βασικότερους παίκτες του, σκοπεύοντας να σκοτώσει τον Λουτσέσκου στο β΄ ημίχρονο! Κι όμως του ήρθε η τεράστια σφαλιάρα και τρέχει τώρα και δεν προλαβαίνει. Μπορεί να πει κανείς ότι αποσόβησε ευρύτατη ήττα, γιατί το 3-0 και το 4-0 εμφανίστηκαν μετά και το 2-0 προς το τέλος, μπροστά στον Τζολάκη.

Αγαπητοί φίλοι ήταν ή δεν ήταν γυάλινος αυτός ο Ολυμπιακός που επί μία εβδομάδα κάποιοι τον είχαν ανεβάσει στον ουρανό κι εμείς δείχναμε με το δάχτυλο μας ποιο ήταν το ανάστημα του; Το ποιοι δικαιώθηκαν είναι εύκολο να το διαπιστώσει κανείς. Πρωταγωνιστές των συγκλονιστικών αποκαλυπτηρίων οι γηπεδούχοι. Τους πιστώνεται η γενναιόδωρη αυτή προσφορά προς όλους τους υγιώς σκεπτόμενους Έλληνες, οι οποίοι απαλλάχθηκαν από τις όποιες πλέον αμφισβητήσεις. Δεν θα μπω σε λεπτομέρειες της αναμέτρησης. Προσωπικά εκτιμώ δύο πράγματα για αυτό το παιχνίδι, πέρα από την εκπληκτική απόδοση των νικητών και τα συγχαρητήρια όλων στον κόουτς και στους παίκτες.

Το ένα είναι αυτό στο οποίο αφιέρωσα σχεδόν ολόκληρη την εισαγωγή μου για το ξεγύμνωμα με την ταπείνωση και την απόδειξη ότι ο γυάλινος Ολυμπιακός έγινε κομμάτια και θρύψαλα στην Τούμπα και το άλλο η τεράστια σημασία αυτού του τρίβαθμου, που διατηρεί - τολμώ να πω και ανοίγει περισσότερο το δρόμο για την διεκδίκηση του φετινού τίτλου. Δεν θα προχωρήσω σε ατομική απόδοση γιατί το σύνολο των παικτών των νικητών θεωρούνται και είναι διακριθέντες. Έδωσαν την ψυχή τους και τον καλύτερο εαυτό τους για αυτό το αποτέλεσμα. Βέβαια είμαι υποχρεωμένος να τονίσω ότι ξεχωρίζει ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς, ο οποίος αναδείχθηκε και ο MVP της χθεσινής ιστορικής αναμέτρησης. Με όλη τη σημασία της λέξης και όχι σαν αυτές που σέρβιραν επί μια εβδομάδα οι δοξολογούντες και υμνολογούντες, οι οποίοι επιστρέφω σε έναν χαρακτηρισμό της εισαγωγής, από καιρό αγωνιζόντουσαν το τίποτα να το κάνουν κάτι και το κάτι, κάτι πολύ μεγάλο, χωρίς να το έχουν.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.