Οι 4 σειρές που δε συνεχίζουν με νέα επεισόδια στο β' μισό της σεζόν

Metrosport Team22 Οκτωβρίου 2024

Από τις 4 σειρές της νέας σεζόν που θα έχουν ρίξει αυλαία μέχρι το τέλος των ερχόμενων γιορτών, οι τρεις θα έχουν ολοκληρώσει σεναριακά τον κύκλο τους και την ιστορία του ενώ μία από αυτές θα κοπεί, αφού πρώτα προβληθούν τα συμφωνημένα επεισόδια σε άλλη ώρα, μακριά από την prime time. 

Τρεις δραματικές μίνι σειρές και μία καθημερινή κωμική σειρά για διαφορετικούς λόγους θα μας αποχαιρετίσουν με την αλλαγή του ημερολογιακού έτους ελευθερώνοντας χώρο για σειρές που θα έρθουν στο δεύτερο μισό της σεζόν.

Ποιες είναι οι 4 σειρές που ολοκληρώνονται

Famagusta – Mega

Ο πολυαναμενόμενος γ’ κύκλος της σειράς «Famagusta» έρχεται να γράψει τον συγκινητικό επίλογο την Κυριακή 3 Νοεμβρίου, και κάθε Κυριακή στις 21:00, στο MEGA.

Στα 8 επεισόδια που απομένουν μέχρι το συγκλονιστικό φινάλε θα παρακολουθήσουμε όσα διαδραματίστηκαν στην Κύπρο μετά την τουρκική εισβολή: η επάνοδος του Αρχιεπισκόπου Μακαρίου στην εξουσία, τα ταραγμένα χρόνια μετά τη διχοτόμηση του νησιού και νέες μαρτυρίες ανθρώπων που βίωσαν την απώλεια και τον ξεριζωμό.

Παράλληλα, η σειρά που υπογράφει η Βάνα Δημητρίου και σκηνοθετεί ο Αντρέας Γεωργίου, υπόσχεται να ξετυλίξει το νήμα της ζωής των ηρώων της «Famagusta» στο σήμερα. Η Χριστίνα βιώνει την απόλυτη λύτρωση, καθώς κρατά στην αγκαλιά της τον πρωτότοκο γιο της που αναζητούσε επί πέντε δεκαετίες. Την ίδια στιγμή, συνειδητοποιεί πως κινδυνεύει να χάσει τον άλλο της γιο, τον Παύλο, η υγεία του οποίου επιδεινώνεται διαρκώς.

Έρημη Χώρα – β’ κύκλος – ΕΡΤ

Η επιτυχημένη δραματική σειρά του ERTFlix και της ΕΡΤ επιστρέφει με ένα δεύτερο και πιθανότατα τελευταίο κύκλο, άλλων 8 επεισοδίων

Στον δεύτερο κύκλο της σειράς, το νήμα της αφήγησης ξετυλίγεται γυρίζοντας συχνά δώδεκα χρόνια πριν, για να φωτίσει τις άγνωστες πτυχές της ιστορίας. Όλοι οι ήρωες θα έρθουν αντιμέτωποι με τα δικά τους διλήμματα και την «έρημη χώρα» του καθενός τους. Κι ενώ η αστυνομική έρευνα στρέφεται στο σκοτεινό παρελθόν, η τύχη της Εύας δοκιμάζεται ξανά..

Τα πρώτα τέσσερα επεισόδια θα κάνουν πρεμιέρα στο ERTFLIX την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2024, ενώ την Παρασκευή 1η Νοεμβρίου 2024 θα ανεβούν και τα άλλα τέσσερα.

Η σειρά είναι προσβάσιμη σε όλους με ακουστική περιγραφή εικόνας για άτομα με οπτική αναπηρία και δυνατότητα εμφάνισης υποτίτλων για κωφούς και βαρήκοους.

Ο σκηνοθέτης Γιώργος Γκικαπέππας πήρε τον λόγο μετά το τέλος της avant premiere της Έρημης Χώρας και κάλεσε να έρθουν κοντά του όλοι οι ηθοποιοί της συγκλονιστικής σειράς, που έχει κατακτήσει κοινό και κριτικούς, ξεπερνώντας έως τώρα τις 2.5 εκατομμύρια θεάσεις στην ψηφιακή πλατφόρμα της ΕΡΤ.

«Γράφοντας την Έρημη Χώρα, ταξίδεψα βαθιά μέσα μου και νιώθω ότι έγινα πιο δίκαιος άνθρωπος. Σκηνοθετώντας την Έρημη Χώρα, έμαθα ότι το να σπουδάζεις ξανά τη δουλειά σου είναι ένα ταξίδι που δεν τελειώνει ποτέ» ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο Γιώργος Γκικαπέππας, περιγράφοντας τα συναισθήματά του από το δημιουργικό ταξίδι της συγγραφής και της σκηνοθεσίας της σειράς, που σε λίγες ημέρες κάνει πρεμιέρα στο ERTFLIX.

Αρχελάου 5 – ΕΡΤ

H τύχη του Αρχελάου 5 έμοιαζε σχεδόν προαποφασισμένη όταν η διοίκηση της ΕΡΤ άλλαξε, με τη σειρά, που είχε πάρει έγκριση να ξεκινήσει με την προηγούμενη διοίκηση, να κάνει πολύ χαμηλά νούμερα τηλεθέασης της ώρα που κόστιζε ανά επεισόδιο πάνω από 45.000€. Τα ρεπορτάζ των τελευταίων ημερών όμως έδειχναν την τάση του δημόσιου καναλιού να προσπαθήσει να σώσει τη σειρά ζητώντας αλλαγές στην παραγωγή και το σενάριό της. Τα ρεπορτάζ όμως δεν επιβεβαιώθηκαν και για το Αρχελάου 5 θα υπάρξει μία άλλη τύχη.

Η κωμική σειρά, η οποία διαφημιζόταν ως ξεκαρδιστική, αλλάζει ώρα προβολής, φεύγει από την prime time και μεταφέρεται στη late night, μακριά από τον ανταγωνισμό των άλλων σειρών της ιδιωτικής τηλεόρασης. Συγκεκριμένα από τις 21:00 που προβαλλόταν μέχρι σήμερα η σειρά, μετατοπίζεται στις 23:00, σε μία ζώνη εμφανώς λιγότερο ανταγωνιστική στο θέμα της ελληνικής μυθοπλασίας.

Η αλλαγή και η μετακίνηση σε ζώνη εκτός prime time και το δικαίωμα για μονομερή ανανέωση από την ΕΡΤ, αν τα νούμερα ήταν καλά μετά τον πρώτο μήνα, δείχνουν ότι η σειρά οδηγείται στο φινάλε της μόλις ολοκληρωθούν τα πρώτα 80 επεισόδια που είχαν εγκριθεί από το Δ.Σ. της ΕΡΤ. Αυτό θα γίνει μέσα στον Ιανουάριο του 2025.

Μαύροι Πίνακες – STAR

Η νέα αστυνομική σειρά των Σοφίας Καζαντζιάν και Μάριου Ιορδάνου, δικαίωσε κάθε προσδοκία, με τους χρήστες του διαδικτύου να αποθεώνουν τόσο τους συντελεστές όσο και το κανάλι για την επιλογή του να εντάξει στο πρόγραμμά «ίσως την καλύτερη αστυνομική σερά της σεζόν» – όπως χαρακτηριστικά γράφτηκε στα social media. Τα δύο πρώτα επεισόδια προβλήθηκαν τα βράδια της Παρασκευής στο STAR, ενώ απομένουν ακόμα μόλις 8 (δύο μήνες) για να ολοκληρωθεί αυτή η μίνι σειρά που κέρδισε ήδη τις εντυπώσεις.

Σε μία επαρχιακή πόλη της Ελλάδας, η έφηβη κόρη του δημάρχου βρίσκεται άγρια δολοφονημένη. Η Άννα, μία ιδιόρρυθμη αστυνομικός, καλείται να εξιχνιάσει το αποτρόπαιο έγκλημα μαζί με τους συνεργάτες της και μία νέα συνάδελφο, που φτάνει με μετάθεση στην περιοχή. Οι δύο γυναίκες από την πρώτη στιγμή δεν τα πηγαίνουν καλά, αλλά αναγκάζονται να συνεργαστούν για την επίλυση της υπόθεσης.

Γρήγορα, αποδεικνύεται ότι δεν πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό, αλλά για μία προμελετημένη σειρά τελετουργικών δολοφονιών, από έναν μυστηριώδη δράστη, με άγνωστα κίνητρα. Καθώς τα θύματα αυξάνονται, οι αστυνομικοί διακρίνουν ένα συγκεκριμένο μοτίβο στον τρόπο με τον οποίο ο δολοφόνος στήνει τις σκηνές των εγκλημάτων του, ο οποίος παραπέμπει ευθέως στους «Μαύρους Πίνακες» του διάσημου Ισπανού ζωγράφου, Φρανσίσκο Γκόγια.

Παρά την επίμονη αναζήτηση, τα στοιχεία μοιάζουν να μην οδηγούν πουθενά και ο μυστηριώδης δράστης βρίσκεται πάντα ένα βήμα μπροστά, τρομοκρατώντας τους ντόπιους. Κανένας δεν αισθάνεται πια ασφαλής τα βράδια και η ησυχία του απομονωμένου τόπου έχει διαταραχθεί οριστικά.

Παράλληλα, καθώς η έρευνα προχωρά, οι υποψίες πέφτουν διαδοχικά από το ένα πρόσωπο στο άλλο. Τα ένοχα μυστικά και τα ψέματα των κατοίκων της κλειστής κοινωνίας έρχονται στην επιφάνεια. Η αλήθεια, που θα αποκαλυφθεί, θα είναι σοκαριστική. Και κάποιος, είναι διατεθειμένος να κάνει ό,τι χρειαστεί, προκειμένου να μείνει θαμμένη για πάντα…

Πηγή: dailymedia

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.