Οδήγηση με ισχυρούς ανέμους: Οδηγίες και όλα όσα πρέπει να ξέρετε

Metrosport Team26 Νοεμβρίου 2023

Η οδήγηση κατά τη διάρκεια ισχυρών ανέμων απαιτεί προσοχή και προετοιμασία. Ακολουθώντας αυτές τις οδηγίες, μπορείτε να αποφύγετε δυσάρεστες συνέπειες.

Η επικρατούσα κακοκαιρία στη χώρα μας αναγκάζει τους οδηγούς να είναι ιδιαιτέρως προσεκτικοί κατά τη διάρκεια της οδήγησης, καθώς οι ισχυροί άνεμοι αποτελούν πρόκληση για την οδική ασφάλεια.

Παρακάτω παραθέτουμε οδηγίες που θα σας βοηθήσουν να αντιμετωπίσετε ασφαλώς αυτές τις δύσκολες συνθήκες:

Περιορίστε τις μετακινήσεις: Σε περίοδο έντονων ανέμων, είναι σημαντικό να περιορίσετε τις μετακινήσεις σας όσο το δυνατόν περισσότερο. Ενημερωθείτε για τις συνθήκες στους δρόμους πριν ξεκινήσετε.

Προσαρμογή της ταχύτητας: Μειώστε την ταχύτητα του οχήματός σας για να διατηρήσετε τον έλεγχο. Κρατήστε μεγαλύτερη απόσταση από τα προπορευόμενα οχήματα για αυξημένο χρόνο αντίδρασης.

Κρατήστε σταθερά το τιμόνι: Κρατήστε το τιμόνι σταθερό και χρησιμοποιήστε και τα δύο χέρια για να αντισταθμίσετε τις ριπές ανέμου.

Προσοχή κατά την προσπέραση: Είναι απαραίτητο να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά την προσπέραση μεγάλων οχημάτων, καθώς η μεγαλύτερη επιφάνεια τους τα καθιστά ευάλωτα στους ανέμους, ενώ όταν βγείτε από τη σκιά τους μπορεί να δεχτείτε έντονη ριπή ανέμου.

Προσοχή σε παρασυρμένα αντικείμενα: Να είστε επιφυλακτικοί για αντικείμενα που μπορεί να παρασυρθούν από τον άνεμο και να εμφανιστούν απροσδόκητα μπροστά σας.

Φορτίο στην οροφή: Αν είναι δυνατόν, αποφύγετε τη μεταφορά φορτίου στην οροφή του αυτοκινήτου, καθώς αυτό μπορεί να επηρεάσει την κατευθυντικότητά του.

Επιλογή Θέσης Στάθμευσης: Όταν παρκάρετε, προτιμήστε θέσεις στάθμευσης σε ανοιχτές περιοχές, αποφεύγοντας τα δέντρα και ότι άλλο μπορεί να αποτελεί κίνδυνο.

Έλεγχος των συνθηκών: Πριν ξεκινήσετε το ταξίδι, ελέγξτε τις προγνώσεις καιρού. Αν προβλέπονται ισχυροί άνεμοι, εξετάστε το ενδεχόμενο της αναβολής του ταξιδιού σας ή της αναζήτησης εναλλακτικών διαδρομών.

Συντήρηση του αυτοκινήτου: Βεβαιωθείτε ότι το αυτοκίνητό σας είναι σε άριστη κατάσταση. Ελέγξτε τα λάστιχα, τα φρένα και τα φώτα. Μια καλή συντήρηση είναι απαραίτητη για την ασφαλή οδήγηση, ιδίως όταν οι καιρικές συνθήκες είναι αντίξοες.

Πηγή: newsauto.gr

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.