Όχι σε πώληση Ντέλια ΤΩΡΑ, δεν το λέει μόνο το συναίσθημα, αλλά και η λογική

Στέλιος Γρηγοριάδης08 Ιουνίου 2024

Ειλικρινά, αισθάνομαι ότι ματαιοπονούμε και χάνουμε τον χρόνο μας όσοι μένουμε σταθεροί στην άποψη ότι δεν πρέπει να πουληθεί ΤΩΡΑ ο Κωνσταντέλιας, αλλά θέλω τουλάχιστον να έχω ήσυχη τη συνείδησή μου, γιατί αν γίνει η πώληση δεν υπάρχει περίπτωση να με παρηγορήσουν ούτε τα χρήματα που θα εισπράξει ο ΠΑΟΚ, ούτε και ο παικταράς που υποτίθεται ότι θα αποκτηθεί στη θέση του, αν, βέβαια, αποκτηθεί και αν αποδειχτεί και παικταράς…

Διαβάζω και ακούω δεξιά κι αριστερά, από λίγους είναι η αλήθεια, ότι το συναίσθημα θέλει τον Κωνσταντέλια για πάντα στον ΠΑΟΚ, αλλά η λογική λέει ότι καλό είναι να πουληθεί. Για το συναίσθημα προφανώς δεν χωράει συζήτηση. Από πού κι ως πού, όμως, υπαγορεύει η λογική την εδώ και τώρα πώλησή του; Εγώ βλέπω ξεκάθαρα να λέει το ακριβώς αντίθετο. 

Αν σήμερα ο ΠΑΟΚ μπορεί να πάρει από τη Σάλτσμπουργκ 17 εκατομμύρια και 18% ποσοστό για μεταπώληση με δύο μόνο σεζόν του Κωνσταντέλια στο Πρωτάθλημα και μία στο Κόνφερενς Λιγκ, το μόνο σίγουρο είναι ότι μπορεί να εξασφαλίσει πολλά περισσότερα με ακόμη λίγα μαγικά του Ντέλια στο νέο Πρωτάθλημα, αλλά και στο Τσάμπιονς Λιγκ που αποτελεί την πιο λαμπερή βιτρίνα του ευρωπαικού ποδοσφαίρου. 

Κι αν όχι στο Τσάμπιονς Λιγκ, στο Γιουρόπα Λιγκ. Κι αν όχι στο Γιουρόπα Λιγκ, στο Κόνφερενς Λιγκ. Γιατί πρέπει να βιαστεί ο ΠΑΟΚ να κάνει τάληρα τον πιτσιρικά με την πρώτη αξιόλογη προσφορά που έφτασε στα γραφεία του, όταν πρόκειται να ακολουθήσουν και πολλές άλλες, πολύ καλύτερες; Εδώ μιλάμε για ένα σπάνιο, δυσεύρετο ταλέντο, που ουσιαστικά είναι ακόμη στο ξεκίνημά του. Η… κανονική λογική, λοιπόν, λέει ότι ούτε τον ΠΑΟΚ συμφέρει να πουλήσει τον Κωνσταντέλια ΤΩΡΑ, αλλά ούτε και τον ίδιο.

Το ότι ο Ντέλιας θέλει να κάνει το επόμενο βήμα στην καριέρα του το ακούω βερεσέ. Πρώτα-πρώτα, δεν ξέρουμε καν αν ισχύει. Αν, δηλαδή, βιάζεται να γίνει σώνει και καλά τώρα η μεταγραφή. Ακόμη και έτσι να είναι, όμως, αν κάποιος του εξηγήσει ποιο είναι το πραγματικό συμφέρον του και το συμφέρον του ΠΑΟΚ, δεν νομίζω ότι θα χαλάσει η διάθεσή του και ότι θα παίξει την επόμενη σεζόν από αγγαρεία. 

Ούτε τα χρόνια τον πήραν για να βιάζεται, ούτε είναι κανένα μικρό παιδάκι για να μην καταλαβαίνει. Κι ύστερα, μια χαρά μπορεί να τον ικανοποιήσει οικονομικά ο ΠΑΟΚ, για να τον κρατήσει ευχαριστημένο από κάθε άποψη.

Τα λέω όλα αυτά με γνώμονα ότι μιλάμε για τον ΠΑΟΚ του Ιβάν Σαββίδη. Οχι για τον ΠΑΟΚ των ανίσχυρων οικονομικά μεγαλομετόχων, ούτε τον πάμπτωχο ΠΑΟΚ των προσωρινών διοικήσεων. Για εκείνον τον ΠΑΟΚ 17 εκατομμύρια θα σήμαιναν λύτρωση και δεν θα υπήρχε και η πολυτέλεια να περιμένει για να γίνουν περισσότερα στο μέλλον. 

Ο ΠΑΟΚ του Ιβάν δεν νομίζω ότι έχει απόλυτη ανάγκη αυτά τα χρήματα, ούτε ότι δεν έχει την άνεση να κάνει υπομονή για να προχωρήσει σε ένα πολύ πιο προσοδοφόρο deal μελοντικά, ποντάροντας στην εξέλιξη που είναι βέβαιο ότι θα έχει ο Ντέλιας. Αν κάνω λάθος για τις σημερινές δυνατότητες του Ιβάν, πάω πάσο. Αν όχι, θα είναι ΜΕΓΑ ΣΦΑΛΜΑ να πουληθεί ΤΩΡΑ ο Ντέλιας.

ΥΓ. Γιατί κατά βάθος πιστεύω ότι ματαιοπονούμε και χάνουμε τον χρόνο μας φωνάζοντας τα αυτονόητα; Γιατί φοβάμαι ότι η πώλησή του είναι ήδη αποφασισμένη. Ποντάρω μόνο στον… Ντέλια. Μήπως, δηλαδή, ο ίδιος πάρει τη σοφή απόφαση να μη βιαστεί...

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.