Όχι δεκατέσσερα αλλά είκοσι τέσσερα τα μάτια του…

Αρις Νικολάκης24 Οκτωβρίου 2023

Θέλουμε, να σας πούμε κάτι. Και το λέμε. Θέλετε, κρατήστε το. Θέλετε, πετάξτε το. Στον ΠΑΟΚ δεν πρέπει, να χαίρονται με κέρδη βαθμών από νίκες – δίκαιες κι άνετες – ως η προχθεσινή, κόντρα στον Ατρόμητο. Στον ΠΑΟΚ πρέπει, να λυπούνται με απώλειες βαθμών από ισοπαλίες κι ήττες ως εκείνες με τον ΟΦΗ, τον Άρη και τον Παναθηναϊκό.

Ίσως δε, η - περί ης ο λόγος – οφειλόμενη λύπη αποτελέσει οδηγό του ΠΑΟΚ στη συνέχεια του Πρωταθλήματος λειτουργούσα ως συναγερμός. Ίσως, αποτελέσει μάλιστα, το μάθημα από τα παθήματα του. Ίσως, αποτελέσει και την αποτρεπτική αιτία για άλλα παθήματα.

Και βέβαια, δε λέμε, να τα βάψει μαύρα ο ΠΑΟΚ επειδή ήδη μετρά επτά χαμένους βαθμούς στο Πρωτάθλημα. Δε θα ήταν κακό, από μία πλευρά. Τα μαύρα θα λειτουργούσαν προληπτικά ή προειδοποιητικά. Λέμε, να προσέχει. Να μην παίρνουν τα μυαλά του αέρα μετά από δίκαιες κι άνετες νίκες, ως η προχθεσινή κόντρα στον Ατρόμητο.

Κατά πως τα λέγαμε βέβαια, η νίκη αυτή, σε συνδυασμό με το μπάχαλο (τ’ είχες; Γιάννη, τ’ είχα πάντα…) στο ντέρμπι Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός, θα διαμορφώσει περιθώρια προσέγγισης των δυο ομάδων οι οποίες προηγούνται στη βαθμολογία.

Ο «δικέφαλος» καλείται με τα κεφάλια κάτω, να κοιτά απλά και μόνον την δουλειά του. Να μην αφήνει το βλέμμα, να πλανιέται στο μέλλον. Να μένει στραμμένο στο παρόν. Επί του προκειμένου παρόν είναι η Αμπερντίν. Να στρέφεται πάντως, συχνά πυκνά και στο παρελθόν,. Είπαμε. Για να καθίστανται τα παθήματα, μαθήματα!

Αμπερντίν λοιπόν, υπόψη. Με δυο αβαντάζ για την ομάδα της Σκωτίας. Πρώτον την έδρα της. Δεύτερον το ρεπό της στη μόλις παρελθούσα αγωνιστική. Αβαντάζ έχει και η ομάδα της Ελλάδας. Πρώτον την δίκαιη κι άνετη νίκη της στη μόλις παρελθούσα αγωνιστική. Δεύτερον την εξαιρετική κατάσταση της και ψυχολογικά και πνευματικά κι αγωνιστικά…

Δεν τα πάει καλά η αντίπαλος του ΠΑΟΚ στο Πρωτάθλημα της. Είναι στην όγδοη θέση της βαθμολογίας με εννέα βαθμούς και έναν αγώνα λιγότερο. Στην πρώτη θέση είναι η Ρέιντζερς με 25 βαθμούς και στην δεύτερη η Σέλτικ με δεκαοκτώ. Στον Όμιλο του Κόνφερενς Λιγκ η Αμπερντίν είναι στην τελευταία, παρέα με την Ελσίνκι, θέση. Κι ο ΠΑΟΚ είναι πρώτος φυσικά, μετά τις δυο αγωνιστικές του Ομίλου.

Ο ΠΑΟΚ δεν καίγεται απλά. Ζεματίζεται για τη νίκη. Με μία νίκη μεθαύριο για την τρίτη αγωνιστική και μία για την τέταρτη (με αντίπαλο την Αμπερντίν, στην Τούμπα), θα πάει για το ή τας ή επί τας αγώνα του στην Φρανκφούρτη αλλά… Να μην λέμε και ξελέμε. Ο ΠΑΟΚ οφείλει, να έχει τα μάτια του όχι μόνον δεκατέσσερα αλλά εικοσιτέσσερα στον αγώνα της Πέμπτης, στην Σκωτία. Σε αυτόν και μόνο σε αυτόν!

ΥΓ 1: Έπρεπε να ήταν αυτήκοοι μάρτυρες στην εν Θεσσαλονίκη σύναξη των Σκοπιανών ψευτοΜακεδόνων. Ποιοί; Όσοι υπέγραψαν την κατάπτυστη Συμφωνία των Πρεσπών. Και να άκουγαν, τι έλεγαν για την Ελλάδα οι εκ γενετής Σλάβοι της γειτονικής χώρας…

ΥΓ 2 : Χάθηκε πλούτος της δημοτικής μας μουσικής. Τον εξέφραζε ο μοναδικός εκ Θράκης ορμώμενος καλλικέλαδος Χάρης Αηδονίδης. Καλό του ταξίδι. Αφησε στον τόπο μας μεγάλη εθνική κληρονομιά!

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.