Ο Ζίβκοβιτς τίναξε τη σκόνη από το όπλο του και οδηγεί τον ΠΑΟΚ στον τίτλο

Κωστής Παναγιώτου17 Μαΐου 2024

Ο ΠΑΟΚ σε ακόμη ένα ντέρμπι, που έκρινε σε σημαντικό βαθμό τον τίτλο της φετινής Stoiximan Super League, απέδειξε πως είναι έτοιμος να κατακτήσει ένα από τα πιο συναρπαστικά πρωταθλήματα στην ιστορία του ελληνικού πρωταθλήματος και ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς την ύστατη ώρα βγήκε μπροστά, αποδεικνύοντας πως είναι ο ηγέτης του "δικεφάλου" εντός των τεσσάρων γραμμών.

Ο 27χρονος Σέρβος στις δύο τελευταίες αναμετρήσεις του ΠΑΟΚ με Ολυμπιακό (2-0) και Παναθηναϊκό (4-1) πήρε ξανά το όπλο του, τίναξε από πάνω του τη σκόνη και επέστρεψε στις εμφανίσεις που έχει συνηθίσει άπαντες εντός και εκτός ομάδας, οδηγώντας τον "δικέφαλο" προς τον τίτλο.

Από μονομάχος έγινε killer

Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου πριν τα δύο ντέρμπι με τους αιωνίους γνώριζε πως χρειάζεται δύο νίκες και στραβοπάτημα της ΑΕΚ στο Καραϊσκάκης, ώστε να πάει στο Κλεάνθης Βικελίδης για το απόλυτο ντέρμπι τίτλου.

Τελικά η μοίρα, αλλά και η ικανότητα των ποδοσφαιριστών του ΠΑΟΚ, έφερε το πρωτάθλημα στα πόδια τους και πλέον ο "δικέφαλος" πηγαίνει στο ντέρμπι Θεσσαλονίκης με μοναδικό στόχο τη νίκη, ώστε να στεφθεί πρωταθλητής Ελλάδας.

Στους δύο κρίσιμους αγώνες με Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό ο Λουτσέσκου ήξερε πως για να βγει η ομάδα του νικήτρια έπρεπε παίκτες όπως ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς να επανέλθουν στις καλές εμφανίσεις και να ξεκλειδώσουν τον ΠΑΟΚ.

Ο Σέρβος, οποίος είχε να σκοράρει στο πρωτάθλημα από τις 25 Φεβρουαρίου και την αναμέτρηση με τον Παναιτωλικό, επέστρεψε στα γκολ την πιο κομβική στιγμή της φετινής σεζόν.

Στο παιχνίδι με τους "ερυθρόλευκους" ο Ζίβκοβιτς ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής, ολοκληρώνοντας το ματς με ένα γκολ και μια ασίστ, αλλά δεν ήταν μόνο αυτά που ανέδειξαν τον 27χρονο μεσοεπιθετικό κορυφαίο παίκτη του ντέρμπι.

Ο Ζίβκοβιτς στα 75 λεπτά που αγωνίστηκε μέτρησε 49 ενέργειες με τη μπάλα, 25/29 πάσες με 86% ποσοστό ευστοχίας, 4 πετυχημένα τάκλιν, ενώ παράλληλα βγήκε νικητής στις 10 από τις 13 μονομαχίες που ενεπλάκη, σημειώνοντας την κορυφαία επίδοση του παιχνιδιού.

Οι αριθμοί του Ζίβκοβιτς κόντρα στον Ολυμπιακό:

Ενέργειες με τη μπάλα

49

Πάσες

25/29 (86%)

Πάσες-κλειδιά

1

Μακρινές μεταβιβάσεις

3/5 (60%)

Τελικές

2

Ντρίμπλες

1/2 (50%)

Κερδισμένες μονομαχίες

10/13 (77%)

Τάκλιν

4


Στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό ο Λουτσέσκου αποφάσισε να προχωρήσει σε τέσσερις αλλαγές σε σχέση με τον προηγούμενο αγώνα, αφήνοντας τον Ζίβκοβιτς στον πάγκο. Στο 66ο λεπτό και ενώ ο ΠΑΟΚ βρισκόταν ήδη μπροστά στο σκορ χάρη στο γκολ του Τάισον (1-0), ο Σέρβος πάτησε το χορτάρι, παίρνοντας τη θέση του Βραζιλιάνου.

Ο Ζίβκοβιτς κόντρα στους "πράσινους" αγωνίστηκε μόλις 29 λεπτά, αλλά κατάφερε να βάλει ξανά φαρδιά πλατιά την υπογραφή στην επικράτηση του ΠΑΟΚ, πετυχαίνοντας δύο τέρματα, ενώ μοίρασε και μια ασίστ.

Οι αριθμοί του Ζίβκοβιτς κόντρα στον Παναθηναϊκό:

Ενέργειες με τη μπάλα

15

Πάσες

6/9 (67%)

Πάσες-κλειδιά

2

Μακρινές μεταβιβάσεις

1/3 (33%)

Τελικές

2

Δημιουργία μεγάλων ευκαιριών

2

Ο 27χρονος Σέρβος είναι πλέον ο κορυφαίος σκόρερ του ΠΑΟΚ στο πρωτάθλημα, με 10 τέρματα, μαζί με τον Κίριλ Ντεσπόντοφ, και ο πιο επιδραστικός παίκτης του "δικεφάλου" στην παραγωγή γκολ, πάλι μαζί με τον Βούλγαρο, έχοντας 17 γκολ+ασίστ.

Η εμφάνιση του Αντρίγια Ζίβκοβιτς απέναντι στον Παναθηναϊκό δεν ήταν σίγουρα τόσο γεμάτη όσο εκείνη κόντρα στον Ολυμπιακό, αλλά ήταν εξίσου κομβική. Ο Σέρβος σε δύο πολύ απαιτητικά παιχνίδια για τον ΠΑΟΚ ανταποκρίθηκε πλήρως στις συνθήκες των δύο αγώνων…και από μονομάχος έγινε killer, οδηγώντας τον "δικέφαλο" ένα βήμα μακριά από το μάγκικο πρωτάθλημα της ιστορίας του.

Data: SofaScore

Photo credits: Δημήτρης Γιαννακίδης/dimigiann93@hotmail.com

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.