Ο Ζαν Ζουλ και η νύχτα αγωνίας λόγω Μπράμπετς

Γιώργος Στράντζαλης21 Ιουλίου 2023

Το χαμόγελο από την επίδειξη ομαδικότητας στη φάση του 13ου λεπτού εξαφανίστηκε απότομα (περίπου) τέσσερα λεπτά αργότερα και δεν επέστρεψε ποτέ καθώς χθες οι «κίτρινοι» προβλεπόταν να περάσουν μια νύχτα αγωνίας λόγω του τραυματισμού του Γιάκουμπ Μπράμπετς και όχι χαράς από την εμφάνιση του Ζαν Ζουλ και τη βελτιωμένη εικόνα της ομάδας.

Ο Τσέχος ποδοσφαιριστής σωριάστηκε στον αγωνιστικό χώρο – έπειτα από κακό πάτημα μετά από διεκδίκηση της μπάλας – και πιάνοντας το γόνατό του προκάλεσε πανικό. Αυτομάτως εξαφανίστηκαν και τα χαμόγελα που είχε προκαλέσει το ρεσιτάλ ομαδικότητας στο γκολ του Λούκας Ρουπ. Οι (αρχικές) απελπισμένες κινήσεις του Λούις Πάλμα έκαναν μεγαλύτερη την αγωνία. 

Λίγα λεπτά μετά ο Μπράμπετς (έστω με δυσκολία) πάτησε το γόνατό του και φυσικά αντικαταστάθηκε. Πήγε κατευθείαν στο ιατρείο του γηπέδου για να επιστρέψει στις αρχές του δεύτερου μέρους με μπανταρισμένο πόδι. Η πρώτη εκτίμηση έκανε λόγο για κάκωση, αλλά ουσιαστικά συμπεράσματα θα βγουν σήμερα καθώς το πρωί θα υποβληθεί σε μαγνητική τομογραφία. «Το μυαλό μας είναι στον Μπράμπετς», παραδέχθηκε μετά το παιχνίδι ο Τόλης Τερζής, φανερά αγχωμένος από την κατάσταση του Τσέχου.

Κι έτσι ο Αρης δεν είχε την ευκαιρία ούτε να χαμογελάσει από πράγματα που έγιναν στον αγωνιστικό χώρο και τα οποία φανέρωσαν βελτίωση ή προκάλεσαν αισιοδοξία σαν την εμφάνιση του Ζαν Ζουλ. Ο Καμερουνέζος δεν ξεχώρισε σαν τη μύγα μες το γάλα, αλλά έδωσε πράγματα που δεν είχε η ομάδα του, στο πρώτο ημίχρονο όπου αγωνίστηκε. Από τα τρεξίματα, τα αντανακλαστικά έως και τις βαθιές εύστοχες μπαλιές (στη δεξιά πλευρά) όχι απλά αποδέσμευσης αλλά και δημιουργίας προϋποθέσεων αντεπίθεσης κι ενώ η ομάδα του ήταν σε κατάσταση άμυνας. Τις δύο δεν εκμεταλλεύτηκε ο Οντουμπάτζο, την 3η ο Αντρε Γκρέι, συνολικά όμως ο Ζουλ έδειξε ότι πράγματι ήταν το κομμάτι που έλειπε με τον τρόπο λειτουργίας του στο γήπεδο. Μην ξεχνάμε εξάλλου ότι πρόκειται για παίκτη ο οποίος δεν μετρά περισσότερες από πέντε-έξι προπονήσεις και ο οποίος προσπαθεί να μπει στο σύνολο. Αν σήμερα οι εξετάσεις του Μπράμπετς δείξουν ότι ο Τσέχος δεν έχει πρόβλημα στο γόνατο, αυτομάτως ο Αρης θα πάει με καλή ψυχολογία για τους αγώνες της προκριματικής φάσης του Conference League καθώς η βελτίωσή του ήταν φανερή όπως και η διαπίστωση ότι από εδώ και μπρος έχει να κάνει βήματα προς τα… εμπρός.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.