Ο Βεζένκοφ πρώτος σκόρερ των Κινγκς στο ντεμπούτο του

Metrosport Team09 Οκτωβρίου 2023

Η περίοδος των φιλικών αγώνων άρχισε για τις ομάδες του ΝΒΑ και τα βλέμματα από την Ελλάδα ήταν στραμμένα στο ντεμπούτο του Σάσα Βεζένκοφ με τους Κινγκς. Ο πρώην φόργουορντ του Άρη και του Ολυμπιακού αν και 14ος στο rotation του Μάικ Μπράουν, ήταν εξαιρετικός.

Οι Κινγκς ηττήθηκαν από τους Ράπτορς με 112-99 αλλά ο Βεζένκοφ περνώντας στο παιχνίδι στη διάρκεια της τρίτης περιόδου, έδειξε να αρχίζει να εγκλιματίζεται. Σε μόλις 11 λεπτά συμμετοχής είχε 12 πόντους με 2/2 βολές, 2/3 δίποντα, 2/4 τρίποντα, 2 ριμπάουντ και 1 ασίστ. Για τους Ράπτορς ο Σκότι Μπαρνς είχε 15 πόντους.

"Είναι διαφορετικό το να παίζεις από το να το βλέπεις από την τηλεόραση. Ήταν το πρώτο μας παιχνίδι στην pre season, προσπαθούμε να ενώσουμε τα κομμάτια, προσπαθούμε να παίξουμε καλύτερα. Προφανώς το αποτέλεσμα δεν ήταν το καλύτερο αλλά εμπιστευόμαστε την πρόοδο, τις προπονήσεις μας. Πρέπει να βελτιώσουμε πολλά πράγματα για να είμαστε έτοιμοι για το πρώτο επίσημο παιχνίδι" είπε αρχικά στις δηλώσεις του ο Βεζένκοφ.

Ρωτήθηκε για τις διαφορές με την Ευρωλίγκα και απάντησε: "Είναι διαφορετικό παιχνίδι. Είναι η preseason, η ταχύτητα είναι διαφορετική, είναι λίγο πιο γρήγορη. Είναι διαφορετικά παιχνίδια, κάθε παιχνίδι έχει την δική του ομορφιά".

"Δουλεύω κάθε μέρα, δεν υπάρχει άλλος τρόπος. Είναι πολλές οι φορές που πρέπει να το αντιμετωπίσεις, να αποτύχεις και να το ξεπεράσεις. Δεν προσδοκώ να είμαι από την πρώτη μέρα στο 100%. Πρέπει να δουλεύω κάθε μέρα, να είμαι αφοσιωμένος και να προσπαθήσω να βοηθήσω την ομάδα.

Σε κάθε παιχνίδι θα προσπαθώ να είμαι καλύτερος και πιστεύω ότι θα είμαι καλύτερος. Η φιλοσοφία του προπονητή ξεκινάει από την άμυνα, οπότε όλοι, συμπεριλαμβανομένου και του εαυτού μου, πρέπει να είμαστε συμπαγείς στον αμυντικό τομέα. Επιθετικά ξέρει τι προσπαθώ να κάνω, οπότε πιστεύω ότι όλα θα πάνε καλά".

Νίκες για Μπακς και Σέλτικς

Σε άλλα ματς προετοιμασίας για το ΝΒΑ που μετράει αντίστροφα για την έναρξη του, οι Σέλτικς επικράτησαν των Σίξερς με Σίξερς με 114-106 με 26 πόντους του Πέιτον Πρίτσαρντ ενώ από την άλλη πλευρά για τους Σίξερς που αγωνίστηκαν χωρίς τους Εμπίντ και Χάρντεν, ο Ταϊρίς Μάξεϊ είχε 24. Στο ανεπίσημο ντεμπούτο του με τους Σέλτικς, ο Τζρου Χόλιντεϊ ήταν άστοχος με 2/10 σουτ και έξι πόντους.

Οι Τζαζ νίκησαν τους Κλίπερς με 101-96 και 15 από τον Κρις Νταν ενώ οι Γκρίζλις, στο πιο ενδιαφέρον παιχνίδι της βραδιάς που κρίθηκε μάλιστα στην παράταση, νίκησαν τους Πέισερς με 127-122. Ο Τζάρεν Τζάκσον τζούνιορ ήταν ο κορυφαίος των νικητών με 18 πόντους και πέντε κοψίματα.

Νωρίτερα χθες το βράδυ, οι Μπακς νίκησαν τους Μπουλς με 105-102 παρότι δεν χρησιμοποιήθηκαν ο Γιάννης Αντετοκούνμπο και ο Ντέμιαν Λίλαρντ. Ο Θανάσης Αντετοκούνμπο έκανε εξαιρετικό παιχνίδι με 14 πόντους, 6/8 σουτ, πέντε ριμπάουντ και δύο τάπες.

Τέλος οι Σανς νίκησαν τους Πίστονς με 130-126, με 18 πόντους του Γκρέισον Άλεν.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.