Ο Βασίλης Στίγκας στις εκδηλώσεις για την 197η επέτειο της Ναυμαχίας του Ναυαρίνου

Metrosport Team22 Οκτωβρίου 2024

Στην Πύλο βρέθηκε την Κυριακή 20 Οκτωβρίου ο Πρόεδρος της Κ.Ο. ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ, Βασίλης Στίγκας για να συμμετάσχει στις εορταστικές εκδηλώσεις για την 197η επέτειο της Ναυμαχίας του Ναυαρίνου, που διοργάνωσαν ο Δήμος Πύλου – Νέστορος σε συνεργασία με την Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Η εκδήλωση ξεκίνησε το πρωί της Κυριακής 20 Οκτωβρίου με την έπαρση σημαιών και τη μεταφορά τους μαζί με την ασημένια λήκυθο με την ταριχευμένη καρδιά του Ναύαρχου Ανδρέα Μιαούλη και του σταυρού του πλοίου του με πομπή από το Δημαρχείο στην πλατεία Τριών Ναυάρχων.

Ακολούθως τελέσθηκε η επίσημη δοξολογία στον ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου Πύλου, χοροστατούντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομου

Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων και στη συνέχεια κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή, έγινε ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου και η εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από τη Θεολόγο – Φιλόλογο, Μεταδιδακτορική Ερευνήτρια του τμήματος Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου Αικατερίνη Διαμαντοπούλου – Κουτσουμπού.

Ύστερα με λαμπρότητα έγινε η παρέλαση της Φιλαρμονικής Δήμου Πύλου – Νέστορος, Σχολείων, Πολιτιστικών Συλλόγων, του Στρατού και της Μπάντας του Πολεμικού Ναυτικού προ των επισήμων στην παραλιακή ζώνη της Πύλου.Το τελετουργικό στη συνέχεια περιελάμβανε τέλεση επιμνημόσυνης δέησης και κατάθεση στεφάνων στα μνημεία των πεσόντων, στα νησιά Χελωνήσι, Σφακτηρία και Φανάρι.

Ο Βασίλης Στίγκας, σε δηλώσεις του προς τα ΜΜΕ, συνεχάρη τους διοργανωτές και στάθηκε ιδιαίτερα στους μικρούς μαθητές που παρέλασαν με καμάρι, γιατί οι νέοι είναι που θα κρατήσουν την Πατρίδα μας ελεύθερη και ζωντανή.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.