Ο Βασίλης Σπανούλης είναι αναγκασμένος να πετύχει για το καλό του μπάσκετ!

Στέλιος Παρθενάκης03 Οκτωβρίου 2023

Προπονητής της Εθνικής Ομάδας Μπάσκετ για τα επόμενα δύο χρόνια θα είναι ο Βασίλης Σπανούλης, όπως ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα η ΕΟΚ.

Ενας αθλητής που έχει εμφυσήσει τη νοοτροπία του νικητή και είναι υπόδειγμα της δουλειάς.

Συμφωνώ απόλυτα με αυτή την επιλογή και ας έχει μόνο μια σεζόν στο Περιστέρι στο οποίο πήρε αρκετά καλά.

Η Ελλάδα χρειαζόταν ένα ενωτικό πρόσωπο για την επόμενη διετία και ο “V-SPAN” έχει όλο το πακέτο. Σεβασμό, πρεστίζ, εμπνέει και είναι δουλευταράς.

Ο Βασίλης Σπανούλης αναλαμβάνει επίσημα την ομάδα της καρδιάς του αρχές Οκτωβρίου 2023, με ορίζοντα το Προολυμπιακό τουρνουά που πιθανότατα θα γίνει στην Αθήνα, κυρίαρχο στοίχημα την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες και επόμενο μέλημα την ανανέωση της ομάδας, εκκινώντας από το Ευρωμπάσκετ του 2025. Θα κάνει το ντεμπούτο του στο «παράθυρο» του Φεβρουαρίου, με δύο αγώνες παγίδες, απέναντι στην Τσεχία εντός και την Ολλανδία εκτός.

Στο πρόσωπό του η ΕΟΚ βλέπει μια προσωπικότητα που θα ενώσει και θα δώσουν το παρών όλοι οι καλοί παίκτες. Η Εθνική ομάδα του 2005 και του 2006 έχει πλέον τα ηνία στην επίσημη αγαπημένη. Τα χρόνια πέρασαν, η όμορφη παρέα του Βελιγραδίου και της Σαϊτάμα μεγάλωσε, σταμάτησε το μπάσκετ και ανταμώνει από άλλο πόστο το 2023. Με επικεφαλής πλέον τον Βασίλη Σπανούλη, στην πρώτη πραγματικά δύσκολη αποστολή της νέας του ζωής.

Ο 41χρονος προπονητής συμφώνησε σε όλα με τον Βαγγέλη Λιόλιο και θα αναλάβει το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα με στόχο την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού και στο Ευρωμπάσκετ 2025.

Η Εθνική χρειαζόταν μια έμπνευση και όπως ο Γιαννάκης έτσι και ο Σπανούλης αποτελεί εχέγγυο συσπείρωσης – αναζωπύρωσης της φλόγας. Με αυτόν στο τιμόνι οι πιθανότητες το προσκλητήριο να ηχήσει σε όλους ως πρόκληση πολλαπλασιάζονται εκτυφλωτικά. Ο Αντετοκούνμπο τον βλέπει περίπου ως ίνδαλμα, στο ποστάρισμα του κατά το τελετουργικό απόσυρσης της φανέλας του από τον Ολυμπιακό τον χαρακτήρισε «GOAT» και η επικοινωνία κόουτς – σούπερσταρ προβλέπεται πλέον η καλύτερη δυνατή, διότι απλώς είναι αλλιώς όταν και ο κόουτς ακούει στο… σούπερσταρ.

Όμως η Ομοσπονδία δεν επενδύει στον κόουτς του Περιστερίου με βάση το σημερινό του στάτους, αλλά με την προοπτική. Συνδυάζει και ρίχνει στο τραπέζι την μεγάλη μπασκετική προσωπικότητα του Βασίλη Σπανούλη και τις ικανότητες που δείχνει ότι έχει και στην προπονητική. Υπάρχει ρίσκο, αλλά αν τα βάλουμε κάτω είναι αποδεκτό απ' όλους.

Καλή του επιτυχία!

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.