Ο «Βασιλιάς» είναι εδώ! Υποκλιθείτε!

Δημήτρης Μπούζας16 Μαΐου 2024

Άρχοντας (όχι των δαχτυλιδιών), αλλά των πλέι οφ, ο μέγας ΠΑΟΚ ταπείνωσε με τη σειρά και τους τρεις μεγάλους του ΠΟΚ και δικαιωματικά προβάρει σαν πρώτο φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Το εκπληκτικό «3 στα 3» ήρθε με μια νέα διαστημική νίκη (4-1), επιβεβαιώνοντας πως αυτή η ομάδα, αυτός ο Δικέφαλος των τελικών και των μεγάλων υπερβάσεων, είναι ικανός για σπουδαία πράγματα.

Είναι αλήθεια πως ο Ραζβάν χθες… αιφνιδίασε… με το βασικό σχήμα. Θα έλεγα, δίχως να υπερβάλω ότι και ως ένα σημείο… ανησύχησε τον κόσμο, με το να κρατήσει στον πάγκο κάποιους από τους καλύτερους παίκτες του προηγούμενου θριάμβου επί του Ολυμπιακού. Η εξέλιξη όμως του παιχνιδιού και περισσότερο το αποτέλεσμα και το ευρύτατο σκορ με το οποίο έληξε, μάλλον τον δικαίωσαν. Η τακτική που ακολούθησε με το να παραχωρήσει γήπεδο στον Φατίχ Τερίμ δοκιμάστηκε είναι αλήθεια σε κάποιο χρονικό διάστημα, στο οποίο όμως οι αντίπαλοι που είχαν κατοχή, ήταν τελείως ανίκανοι να την μετουσιώσουν σε αποτέλεσμα. Θα έλεγα χωρίς να παρεξηγηθώ και δίχως ίχνος προκατάληψης, πως τον κόουτς στο χθεσινό παιχνίδι τον βοήθησε αρκετά νωρίς η είσοδος του Κωνσταντέλια, ο οποίος αντικατέστησε τον άτυχο Μουργκ.

Ο τραυματισμός του συμπαθέστατου Αυστριακού υποχρέωσε το Ρουμάνο κόουτς να κάνει μια κίνηση που αποδείχθηκε καταλυτική. Πέραν αυτού όμως, ο ΠΑΟΚ και χθες άφησε τα ίδια διαπιστευτήρια όπως σε όλα τα κρίσιμα τελευταία παιχνίδια με τους υποψήφιους ανταγωνιστές του για τον τίτλο. Πάθος αγωνιστικό! Ολύμπια ψυχραιμία! Ατσάλινο κουράγιο στα δύσκολα και μια ξεχωριστή και αξιομνημόνευτη αποτελεσματικότητα! Ασφαλώς και διαψεύστηκαν παταγωδώς όσοι περίμεναν μετά από τα τρία κρίσιμα ντέρμπι που υπήρχαν, να παρουσιαστεί χωρίς ενέργεια και έτοιμος να ρίξει λευκή πετσέτα. 

Οι παίκτες του ΠΑΟΚ αυτή τη στιγμή όπως δείχνουν δεν διατρέχουν τέτοιο κίνδυνο. Τουλάχιστον σε ότι αφορά τα παιχνίδια που πρέπει να κερδηθούν πάση θυσία. Νομίζω ότι αυτό διαπιστώθηκε και χθες. Άποψη μου ταπεινή μετά και από την διαστημική χθεσινή επικράτηση του ΠΑΟΚ, να του απονεμηθεί ο τίτλος του «βασιλιά» των πλέι οφ και του άρχοντα – όχι των δαχτυλιδιών – αλλά όλων των διθυραμβικών σχολίων που επιβάλλεται και που δικαιούται να πάρει. Πως αλλιώς θα μπορούσε κανείς να σχολιάσει ή να αποδώσει με την πρέπουσα σε αυτές τις ξεχωριστές περιπτώσεις επαναλαμβανόμενη αγωνιστική και όχι μόνον υπέρβαση; Και λέμε όχι μόνον, γιατί θα ήταν άθλο να μην γίνει ιδιαίτερη μνεία για την δύναμη και την θέληση της ψυχής, που αποτυπώθηκε ανάγλυφα σε ολόκληρο αυτόν τον κύκλο των αγώνων «ζωής και θανάτου».

Στο χθεσινό θρίαμβο έβαλαν την υπογραφή τους ο υπέροχος Κοτάρσκι, το φανταστικό δίδυμο Κετζιόρα – Κουλιεράκη (δυστυχώς ο νεαρός Κρητικός δεν θα αγωνιστεί στον τελικό της Κυριακής γιατί πήρε κάρτα χθες), ο απίστευτος χθες και μεγάλη έκπληξη Ότο, ο φιλότιμος Οζντόεφ, ο πολύ συγκροτημένος και ουσιαστικός (όσο είχε δυνάμεις) Μεϊτέ, ο «στρατηγικός» Τάισον, ο μαγικός Κωνσταντέλιας, ο ψυχωμένος και παθιασμένος Ζίβκοβιτς, ο Μπράντον που έτρεξε, ο Σαμάτα που πήρε το πέναλτι, ο Σβαμπ που ήρθε σαν αλλαγή, γιατί όχι και ο άτυχος Μουργκ, στα λίγα λεπτά που έπαιξε. Ουσιαστική εμφάνιση και από τον Μπάμπα, που έτρεξε και βοήθησε πολύ. Άφησα τελευταίο τον ΜΕΓΑΛΟ ΑΡΧΗΓΟ. 

Και τον χαρακτηρίζω μεγάλο, γιατί πάντοτε είχε το ίδιο τεράστιο αγωνιστικό ανάστημα. Είτε έπαιζε 90 λεπτά, είτε 5 λεπτά, είτε ακόμη και 1 λεπτό, γιατί τόσο τον χρειαζόταν η ομάδα του. Η συμμετοχή του στο φινάλε του έδωσε την ευκαιρία να μας δείξει την αξία του, η οποία είναι ασύνορη και ατέλειωτη. Χίλια μπράβο Αντρέ. Με αυτά και με αυτά κλείνουμε το σημερινό μας σχόλιο, βέβαιοι όντες ότι οι πανέλληνες μετά και από «αυτό» που είδαν χθες, δεν έχουν πλέον την παραμικρή αμφιβολία για το ποιος ήταν ο «βασιλιάς» των πλέι οφ και αξίζει να κατακτήσει τον τίτλο.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.