Ο Τζόλης συνεχίζει τις υψηλές πτήσεις και ψάχνει τη δικαίωση στην Εθνική

Κωστής Παναγιώτου07 Σεπτεμβρίου 2024

Η Εθνική Ελλάδας ρίχνεται στη μάχη του Nations League, κόντρα στη Φιλανδία (7/9, 21:45), και ο Χρήστος Τζόλης με τις εμφανίσεις του χτυπάει την πόρτα του βασικού, στην πρώτη ενδεκάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς στον γαλανόλευκο πάγκο.

Συνεχίζει από εκεί που σταμάτησε. Ο 22χρονος επιθετικός έχει ξεκινήσει ιδανικά με την Κλαμπ Μπριζ (7 συμμετοχές, 3 γκολ), συνεχίζοντας από εκεί που είχε σταματήσει με τη Φορτούνα Ντίσελντορφ, καθώς την περσινή σεζόν είχε 24 τέρματα και 10 ασίστ σε 37 αναμετρήσεις σε όλες τις διοργανώσεις.

Ο πρώην άσος του ΠΑΟΚ φιλοδοξεί και φέτος να κρατήσει τις επιδόσεις του σε υψηλό επίπεδο και μέχρι στιγμής δείχνει να βαδίζει στα χνάρια της περσινής σεζόν.

Έδειξε με το «καλημέρα» την ποιότητά του

Το πρώτο γκολ του Τζόλη με την φανέλα της Κλαμπ Μπριζ, δυστυχώς για τον ίδιο, δεν συνδυάστηκε με νίκη και κατάκτηση τροπαίου, καθώς το τέρμα που σημείωσε στο Σούπερ Καπ Βελγίου, κόντρα Ουνιόν Σεν-Ζιλουάζ, δεν ήταν αρκετό, με την Μπριζ να γνωρίζει την ήττα με 1-2.

Ωστόσο, ο 22χρονος διεθνής έδειξε με το «καλημέρα» πως μπορεί να αποτελέσει βασικό «όπλο» για την επίθεση της βελγικής ομάδας.

Το παρθενικό του γκολ στο πρωτάθλημα Βελγίου ήρθε στην εκτός έδρας αναμέτρηση με τη Ντέντερ, βοηθώντας την ομάδα του να φτάσει στη νίκη με 1-2, καταγράφοντας, μάλιστα, και την υψηλότερη βαθμολογία στον αγώνα, με 8.2, σύμφωνα με το SofaScore.

Την Κυριακή (1/9) επιβεβαίωσε την καλή σχέση, που έχει με τα αντίπαλα δίχτυα, πετυχαίνοντας το δεύτερο του τέρμα στο πρωτάθλημα, στο ντέρμπι της πόλης, κόντρα στη Σερκλ Μπριζ (3-0).

Σε έξι παιχνίδια στο βελγικό πρωτάθλημα ο Τζόλης μετράει δύο γκολ, αλλά το εντυπωσιακό για τον διεθνή άσο είναι το γεγονός ότι είναι από τους κορυφαίους παίκτες της Μπριζ σε εκτέλεση και δημιουργία.

Ο 22χρονος επιθετικός με 2.7 τελικές ανά αγώνα είναι δεύτερος στο στρατόπεδο της Μπριζ, με τον Γκούσταφ Νίλσον να βρίσκεται στην πρώτη θέση με 3.3.

Όσον αφορά τη δημιουργία, ο Τζόλης είναι και πάλι στη δεύτερη θέση, καθώς μετράει 2.7 πάσες-κλειδιά ανά αγώνα, με τον Μαξίμ Ντε Κάιπερ να είναι οριακά πρώτος με 2.8.

Οι αριθμοί του Τζόλη με τη φανέλα της Κλαμπ Μπριζ:

Ανά αγώνα

Ενέργειες με τη μπάλα

36.3

Τελικές (εντός εστίας)

2.7 (0.8)

xG

0.23

Πάσες

17.8 (74%)

Πάσες-κλειδιά

2.7

xA

0.26

Κερδισμένες μονομαχίες

2.0 (36%)

Ντρίμπλες

0.7 (44%)

Μάλιστα, ο Έλληνας άσος έχει 1.40 xG, συνολικά, με αποτέλεσμα να είναι τρίτος σε απειλή, ενώ με 1.57 xA, συνολικά, είναι δεύτερος στη δημιουργία.

Η δικαίωση που ψάχνει μέσω του Γιοβάνοβιτς

Η Εθνική ομάδα αποτελεί για κάθε ποδοσφαιριστή ένα ξεχωριστό κεφάλαιο στην καριέρα του. Το ίδιο συμβαίνει και για τον Χρήστο Τζόλη, οποίος μέσω του Ιβάν Γιοβάνοβιτς ψάχνει τη δικαίωσή του.

Ο 22χρονος άσος δεν έχει και τις καλύτερες αναμνήσεις από τον Γκουστάβο Πογέτ, καθώς με τον Ουρουγουανό τεχνικός στο τιμόνι της «γαλανόλευκης» ο Τζόλης δεν αγωνίστηκε ούτε ένα λεπτό!

Τη σεζόν 2022/23 ο νυν παίκτης της Κλαμπ Μπριζ πραγματοποίησε μια μέτρια σεζόν με τη Τβέντε και τη Νόριτς, με αποτέλεσμα να μην βρίσκεται στις κλήσεις του Πογέτ, εκτός από δύο αγώνες του Nations League, με τη Βόρειο Ιρλανδία και το Κόσσοβο, στους οποίους, όμως, δεν αγωνίστηκε.

Η επόμενη φορά που βρέθηκε στις κλήσεις του Πογέτ ήταν στις 21 Μαρτίου του 2024, για τον ημιτελικό κόντρα στο Καζακστάν (5-0), μένοντας ξανά στον πάγκο, ενώ στον τελικό απέναντι στη Γεωργία, για την πρόκριση στο Euro 2024, έμεινε εκτός αποστολής.

Μάλιστα, η τελευταία φορά που ο 22χρονος διεθνής βρέθηκε στη βασική ενδεκάδα της Ελλάδας ήταν στις 31 Μαρτίου του 2021, απέναντι στη Γεωργία, για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου, με τον Φαν Σιπ να βρίσκεται στον πάγκο της «γαλανόλευκης».

O Ουρουγουανός τεχνικός δέχτηκε έντονη κριτική για την απόφασή του να μην συμπεριλάβει τον Τζόλη στην αποστολή, για το ματς με τους Γεωργιανούς, καθώς προερχόταν από καταπληκτική σεζόν με τη Φορτούνα Ντίσελντορφ.

Ο Πογέτ, μετά την αποτυχία να βρεθεί η Εθνική ομάδα στα γήπεδα της Γερμανίας, αποχώρησε από τον πάγκο της Ελλάδας, με τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς να τον υποδέχεται.

Ο Χρήστος Τζόλης ελπίζει πως στο πρόσωπο του δίκαιου Γιοβάνοβιτς θα βρει ξανά χώρο και χρόνο στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.