Ο Τζόλης στα αστέρια: Τι έκανε στο ντεμπούτο του στο Champions League

Κωστής Παναγιώτου19 Σεπτεμβρίου 2024

Ο Χρήστος Τζόλης πραγματοποίησε την πρώτη του συμμετοχή στο UEFA Champions League, με τον διεθνή επιθετικό να αγωνίζεται βασικός στην αναμέτρηση της Κλαμπ Μπριζ με τη Ντόρτμουντ.

Ο 22χρονος επιθετικός κατάφερε να κάνει πραγματικότητα το όνειρό του και να βρεθεί στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, σβήνοντας από τη μνήμη του τον προ τετραετίας αποκλεισμό από την Κράσνονταρ, όταν ήταν ακόμη ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ.

Ο Τζόλης, παρά την ήττα των Βέλγων από τη γερμανική ομάδα, ήταν από τους κορυφαίους παίκτες της Κλαμπ Μπριζ, δείχνοντας πως μπορεί να σταθεί στο κορυφαίο επίπεδο.

Σε 86 λεπτά, που βρέθηκε στον αγωνιστικό χώρο, ο διεθνής άσος αποτέλεσε μόνιμη πηγή απειλής για την άμυνα της Ντόρτμουντ, ενώ σημείωσε και την κορυφαία επίδοση στη δημιουργία, για την ομάδα του.

Ο Τζόλης ολοκλήρωσε την αναμέτρηση έχοντας 40 ενέργειες με τη μπάλα, ενώ ήταν σχεδόν αλάνθαστος στις μεταβιβάσεις του, με 24/27 πάσες συνολικά, 16/18 πάσες στην επίθεση και 2/3 μακρινές μεταβιβάσεις

Η κορυφαία επίδοση του 22χρονου διεθνή αφορά τη δημιουργία, καθώς με 0.24 xA είχε την κορυφαία επίδοση από οποιονδήποτε άλλο συμπαίκτη του στη δημιουργία. Ο δείκτης των Expected Assists μετράει πόσες πιθανότητες έχουν οι πάσες, που κατέληξαν σε τελική, να μετουσιωθούν σε γκολ.

Μάλιστα, επιχείρησε δύο φορές να στείλει τη μπάλα απειλήσει στην εστία των Βεστφαλών, αλλά και οι τελικές του ήταν άστοχες.

Οι επιδόσεις του Τζόλη στην πρώτη του εμφάνιση στο Champions League:

Ενέργειες με τη μπάλα

40

Πάσες

24/27 (89%)

Πάσες στην επίθεση

16/18 (89%)

Πάσες-κλειδιά

1

Μακρινές μεταβιβάσεις

2/3 (66%)

xA

0.24

Τελικές (εντός εστίας)

2 (0)

Κερδισμένες μονομαχίες

2/9 (22%)

Ντρίμπλες

1/4 (25%)

Αξίζει να σημειώσουμε, πως ο Έλληνας επιθετικός είναι ο τρίτος παίκτης της Μπριζ σε απειλή στο βέλγικο πρωτάθλημα, με 1.71 xG, ενώ με 1.58 xA, είναι δεύτερος σε δημιουργία στη σχετική λίστα.

Ο Τζόλης έχει ξεκινήσει με εντυπωσιακό τρόπο τη σεζόν και μετράει ήδη 3 τέρματα σε 9 συμμετοχές, δικαιώνοντας τους ανθρώπους της Μπριζ που τον εμπιστεύτηκαν και έβγαλαν από τα ταμεία τους 6.5 εκατομμύρια ευρώ για να τον αποκτήσουν από τη Φορτούνα Ντίσελντορφ.

Data: SofaScore

Photo credits: Club Brugge K.V./Facebook

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.