Ο Τζόλης στα «αστέρια»-Part II: Οι πρωτιές του 22χρονου και το 4%

Κωστής Παναγιώτου03 Οκτωβρίου 2024

Η Κλαμπ Μπριζ πέτυχε την πρώτη της νίκη στη League Phase του Champions League και ο Χρήστος Τζόλης ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής της αναμέτρησης, αφού με γκολ-ζωγραφιά έδωσε τους τρεις βαθμούς στην ομάδα του.

Ο 22χρονος διεθνής, μετά το θετικό ντεμπούτο του στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, πήρε ξανά φανέλα βασικού κόντρα στη Στουρμ Γκρατς και με ένα εκπληκτικό τέρμα έγειρε την πλάστιγγα υπέρ των Βέλγων.

Πέρα από το γκολ-ποίημα, ο MVP Τζόλης κατέγραψε μια γεμάτη εμφάνιση απέναντι στους Αυστριακούς και το MetroAnalysis σας παρουσιάζει τις επιδόσεις του Έλληνα άσου.

Οι πρωτιές και το 4% 

Αναμφισβήτητα, το υπέροχο τέρμα του Τζόλη τράβηξε τα βλέμματα όλων, αλλά ο διεθνής επιθετικός δεν έμεινε μόνο στο γκολ, καθώς βοήθησε σημαντικά στη λειτουργία της Μπριζ, είτε επιθετικά, είτε αμυντικά.

Ο 22χρονος αγωνίστηκε στο αριστερό άκρο των Βέλγων και με την αγαπημένη του κίνηση, από την οποία προήλθε και το γκολ, δημιούργησε αρκετά προβλήματα στην άμυνα των γηπεδούχων.

Σε 88 λεπτά ο Τζόλης είχε 31/36 επιτυχημένες πάσες (86%), 3/3 μακρινές μεταβιβάσεις, 2/2 ντρίμπλες, ενώ με 4 τελικές (3 εντός εστίας) είχε την κορυφαία επίδοση της αναμέτρησης!

Βέβαια, δεν έμεινε μόνο εκεί. Ο Έλληνας άσος ολοκλήρωσε τον αγώνα έχοντας 2/2 επιτυχημένα τάκλιν, τέσσερα κερδισμένα φάουλ, ενώ ενεπλάκη στις περισσότερες μονομαχίες, από οποιανδήποτε άλλο παίκτη του παιχνιδιού, έχοντας 9/14 κερδισμένες μονομαχίες!

Στο Shotmap που ακολουθεί, μπορείτε να δείτε από ποιο σημείο του γηπέδου ο Τζόλης επιχείρησε να παραβιάσει την εστία της Στουρμ Γκρατς. Μάλιστα, και οι τέσσερις τελικές, που επιχείρησε, είναι από το ίδιο σημείο, ενώ οι 3/4 είναι εντός μεγάλης περιοχής.

Σε αυτό που αξίζει, όμως, να σταθούμε, είναι πόσες πιθανότητες είχε το γκολ, που σημείωσε ο 22χρονος διεθνής. Ο δείκτης xG στο τέρμα του Τζόλη ήταν 0.04, δηλαδή οι πιθανότητες να καταλήξει η μπάλα στα δίχτυα ήταν μόλις 4%!

Ο Χρήστος Τζόλης, από χθες το βράδυ, βιώνει τις καλύτερες στιγμές της καριέρας του. Το μόνο σίγουρα είναι ότι ακόμη δεν έχουμε δει το ταβάνι του!

Data: SofaScore

Photo credits: ClubBrugge

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.