Ο Τζο Μπράιαντ πατέρας του Κόμπι πέθανε σε ηλικία 69 ετών

Metrosport Team16 Ιουλίου 2024

Ο Τζο Μπράιαντ, πατέρας του αείμνηστου Κόμπι Μπράιαντ, πέθανε σε ηλικία 69 ετών, όπως ανακοίνωσε το Philadelphia Inquirer.  Ο Μπράιαντ υπέστη εγκεφαλικό.

Πριν ο γιος του γίνει θρύλος του NBA, ο Τζο, γνωστός στοργικά ως «Jellybean», ήταν επίσης αστέρας του μπάσκετ κατά τη διάρκεια των ημερών του γυμνασίου του στην περιοχή της Φιλαδέλφειας. 

Έπαιξε για το γυμνάσιο John Bartram και το γυμνάσιο του κολλεγίου La Salle. Στη συνέχεια, ο Μπράιαντ επιλέχτηκε στον πρώτο γύρο του ντραφτ του ΝΒΑ το 1975 από τους Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς. Έπαιξε οκτώ σεζόν στο NBA στους Warriors, Philadelphia 76ers, San Diego Clippers και Houston Rockets. Είχε μέσο όρο 8,7 πόντους, 4,0 ριμπάουντ και 1,7 ασίστ σε 606 παιχνίδια της κανονικής περιόδου.

Το 1983, ο Μπράιαντ ξεκίνησε τη διεθνή του καριέρα στο μπάσκετ παίζοντας οκτώ χρόνια στην Ιταλία και ένα χρόνο στη Γαλλία.

Μετά το τέλος της καριέρας του, εργάστηκε σε διάφορους ρόλους προπονητή, ξεκινώντας από το alma mater του La Salle ως βοηθός. Είναι περισσότερο γνωστός για την προπόνηση των Los Angeles Sparks του WNBA κατά τη διάρκεια των σεζόν 2005, '06 και '11. Οι Sparks έφτασαν στους Τελικούς της Δυτικής Περιφέρειας το 2006. 

Ο γιος του Κόμπι πέθανε σε ηλικία 41 ετών τον Ιανουάριο του 2020 σε τραγική συντριβή ελικοπτέρου, μαζί με την εγγονή του Τζιάνα, η οποία ήταν μόλις 13 ετών.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.