Ο Τσάλοφ, η «τρύπια άμυνα», η Ευρώπη και οι μεταγραφές

Δημήτρης Μπούζας20 Αυγούστου 2024

Δεν υπάρχει λόγος να επιστρέψουμε στην πρεμιέρα των πρωταθλητών και στο ψυχοβγαλτικό τρίβαθμο που εξασφάλισαν, ύστερα από μια εμφάνιση που ανησύχησε και δικαιολογημένα θα προσθέταμε ότι και προβλημάτισε. 

Η νίκη πάντοτε ωστόσο έχει την αξία της και ως εκ τούτου εμείς έχουμε έναν λόγο να μείνουμε σε ότι γράψαμε για το συγκεκριμένο αγώνα, στην κριτική μας στο τελευταίο σχόλιο μας. Πέραν όμως των όσων διαδραματίστηκαν το Σάββατο, θα ήταν λάθος να μην ασχοληθούμε με τα επαναλαμβανόμενα μηνύματα και τις νέες προειδοποιήσεις που εξέπεμψε, η επιεικώς απαράδεκτη εμφάνιση του Δικέφαλου. Τα οποία μηνύματα δυστυχώς είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με το σήμερα και το αύριο της ομάδας εντός και εκτός της ελληνικής επικράτειας.

Ένα εξ αυτών των μηνυμάτων που ηχεί εκκωφαντικά και αποδείχθηκε μοιραίο, είναι η τραγική και ασυγχώρητη καθυστέρηση της μεταγραφικής ενίσχυσης που έχει απόλυτη ανάγκη το φτωχό ρόστερ, με συνέπεια η ομάδα να παρουσιάστηκε ανέτοιμη να διεκδικήσει με αξιώσεις, την μεγαλύτερη ευκαιρία της ιστορίας της. Το συγκεκριμένο μήνυμα με την παράλληλη προειδοποίηση ηχεί και αυτές τις στιγμές, γιατί ενώ πλησιάζει το τέλος των μεταγραφών, οι υπεύθυνοι δεν δείχνουν να κινούνται με την επιβαλλόμενη ταχύτητα και το κυριότερο σε υψηλό επίπεδο, ανάλογα των υποχρεώσεων του ρόστερ σε Ελλάδα και Ευρώπη. Προφανώς να εξαντλήθηκαν οι δεξιότητες τους, με το να ασχολούνται εδώ και καιρό πως θα πακετάρουν και θα πλασάρουν στον κόσμο του ΠΑΟΚ τον νεαρό και πλέον πολύτιμο παίκτη του ρόστερ (Κουλιεράκης).

 Τίθεται θέμα άμεσης εγρήγορσης και ολοκλήρωσης προσπαθειών. Γιατί η ομάδα εκτός από το γεγονός ότι πρέπει να ενισχυθεί άμεσα αλλά και σοβαρά για να διεκδικήσει και φέτες τον τίτλο, έχει ακόμη ανοιχτό τον δρόμο μπροστά της για να διακριθεί στην Ευρώπη. Αλήθεια με αυτή την «τρύπια άμυνα» θα πορευτούν οι πρωταθλητές. Με βασικό ή και εφεδρικό τον Νάσμπεργκ που για χατίρι του έμεινε στον πάγκο για έναν ολόκληρο χρόνο ο Μιχαηλίδης; Ή με τον φιλότιμο Σάστρε, αποδεδειγμένα ελάχιστο και ως εκ τούτου και επικίνδυνο; Εδώ βέβαια και σε αυτό το σημείο, θα πρέπει να σημειώσουμε και την περίεργη εξαφάνιση του ταλαντούχου Λύρατζη. Μια εξαφάνιση που μάλλον θα πρέπει να καταγραφεί σε ένα ειδικό κεφάλαιο, που αφορά τις εμμονές του συμπαθέστατου Ράζβαν, που δεν είναι και λίγες.

Κεφαλαιώδους σημασίας λοιπόν η επίσπευση της ενίσχυσης και όχι της όποιας ενίσχυσης, αλλά της σοβαρής και ποιοτικής. Όπως αυτής που έφερε στην Τούμπα τον Τσάλοφ, που είδαμε προχθές να λύνει τον γόρδιο δεσμό των σέντερ φορ (με πρόχειρες και αστείες επιλογές διαρκείας). Η απουσία του Κουλιεράκη απαιτεί ριζοσπαστικές ανατροπές και λύσεις, σε μια άμυνα που δείχνει ξεθεμελιωμένη και να μπάζει από παντού. Μιας και αναφερθήκαμε στον κορυφαίο νεαρό Κρητικό κεντρικό αμυντικό (Κουλιεράκη), χθες επιβεβαιώθηκε τεκμηριωμένα και δίχως να διαψευστεί, ότι ο Ιβάν δεν κάλεσε τον παίκτη να του μιλήσει και να του κάνει την ίδια πρόταση που έκανε στον Κωνσταντέλια και παρέμεινε. 

Ως γνωστόν ο ηγέτης του ΠΑΟΚ για να κρατήσει τον «μικρό» του πρότεινε μια εντυπωσιακή αύξηση των αποδοχών του και του υποσχέθηκε αν μείνει ένα ή δύο χρόνια ακόμη, δεν θα έμπαινε εμπόδιο στην μεταγραφή του. Δεν ξέρουμε (αλλά είμαστε σίγουροι) τι θα απαντούσε ο Κουλιεράκης σε μια τέτοια πρόταση. Αν φυσικά του γινόταν και αφορούσε τις αποδοχές του να εκτοξεύονται εκεί που έπρεπε και εκεί που είναι η αξία του. Αν θέλετε να μάθετε ποιες ήταν οι αποδοχές του μέχρι τώρα, ο Κουλιεράκης έπαιρνε τα μισά λεφτά από τον Μπράντον Τόμας και λιγότερα από τον Νάσμπεργκ! Οι λόγοι που δεν έγινε η πρόταση; Ότι περνάει από το μυαλό του καθένα. Κι αυτό γιατί στον «όλο οργανισμό» επίσημα τίποτα δεν ανακοινώνεται, εκτός εκείνων που δικαιολογούν μονίμως κάποιες περήφανες πωλήσεις και μεγάλα λάθη. Και το τελευταίο, δεν είναι λίγοι οι πονόψυχοι που σκέπτονται… «το καλό του παιδιού» (Κουλιεράκης) και ειδικά στην όχι και τόσο σπουδαία Βόλφσμπουργκ. 

Όπως δεν θα είναι και λίγοι εκείνοι που δικαίως θα τον χειροκροτήσουν στην αποχαιρετιστήρια εμφάνιση του - ανάμεσα τους κι εμείς - και θα του ευχηθούν καλή τύχη. Καλοπροαίρετα βέβαια κάποιοι πονόψυχοι στο παρελθόν έδωσαν παρόμοια συγχαρητήρια και ευχές, όταν ο Ιβάν άφησε ελεύθερο τον Ίνγκασον, συγχαίροντας τον ηγέτη του ΠΑΟΚ, επειδή ο αρχηγός τότε και πολύτιμος παίκτης, ζήτησε να κλείσει την καριέρα του στην πατρίδα του, στην ομάδα του και κοντά στην οικογένεια του. Σήμερα ο Ίνγκασον από ότι φαίνεται μάλλον θα κλείσει την καριέρα του στον Παναθηναϊκό, στην Αθήνα και μακριά από την οικογένεια του. Προς γνώση, συμμόρφωση και αν γίνεται και με λίγη σοβαρότητα. Όλα αυτά τα δευτερεύοντα κατά την προσωπική μας άποψη πουν συνοδεύουν τις εκάστοτε πωλήσεις του όλου οργανισμού.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.