Ο τρίτος κρίκος στον «άξονα»

Γιώργος Στράντζαλης17 Μαρτίου 2023

Στην τελική ευθεία βρίσκεται η προετοιμασία του Αρη για το ντέρμπι της Κυριακής (19:00) με τον ΠΑΟΚ, στο “Κλεάνθης Βικελίδης” και ήδη έχει ανοίξει η κουβέντα για τα πλάνα του Τόλη Τερζή, τα οποία αφενός ενισχύονται από την επιστροφή των τιμωρημένων, στο προηγούμενο παιχνίδι, Μόουζες Οντουμπάτζο και Πίτερ Ετέμπο, αφετέρου όμως υπάρχει ακόμη το ερωτηματικό: Λουκας Ρουπ.

Ο Γερμανός προπονήθηκε ατομικά και χθες, με τις πιθανότητες συμμετοχής του στο αγωνιστικό σχέδιο του Αρη να έχουν μειωθεί αισθητά. Ειδικά από τη στιγμή που το διάστημα της απουσίας του από τις προπονήσεις φτάνει πλέον τις 2,5 εβδομάδες και εκτός της κατάστασης του τραυματισμού του (θλάση στον οπίσθιο μηριαίο) τίθεται και ζητούμενο αγωνιστικής ετοιμότητας. Ακόμα κι αν μπει από σήμερα στις ομαδικές προπονήσεις, πράγμα δύσκολο να συμβεί, τότε απλά να αυξήσει ίσως τις πιθανότητες για συμμετοχή του στην αποστολή. Το πιθανότερο σενάριο για τον Γερμανό μέσο είναι να παραμείνει στα πιτς και η επιστροφή του να μετατεθεί για το εκτός έδρας παιχνίδι της 2ης αγωνιστικών των playoffs με τον Ολυμπιακό.

Με αυτά τα δεδομένα, ένας κρίκος στην αλυσίδα της μεσαίας γραμμής λείπει για το κυριακάτικο ντέρμπι του Αρη με τον ΠΑΟΚ, αφού για τις άλλες δύο θέσεις της τριάδας, δεν τίθεται αμφιβολία. Ο Πίτερ Ετέμπο επιστρέφει στο αρχικό σχήμα και θα αρχίσει ως αμυντικός χαφ και ο Βλάντιμιρ Νταρίντα θα είναι ο ένας από τους δύο εσωτερικούς μέσους. Ο Τσέχος έχει χαρακτηριστικά που βοηθούν στην εύρυθμη λειτουργία του “άξονα”, επιπλέον διανύει τρομερή περίοδο και είναι από τους κορυφαίους στις τελευταίες νίκες του Αρη.

Αυτό το μομέντουμ του Νταρίντα επιθυμεί να εκμεταλλευτεί η ομάδα (και) την Κυριακή. Το ερώτημα είναι εάν ο Τερζής θα διατηρήσει τον Λουίς Πάλμα στον “άξονα”, ως επιτελικό μέσο, ή θα επιλέξει ένα πιο compact σχήμα με τον Σέικ Ντουκουρέ δίπλα στον Ετέμπο και τον Νταρίντα σε πιο “ελεύθερο” ρόλο στη μεσαία γραμμή. Στην άμυνα θα επιστρέψει ο Οντουμπάτζο, ενώ νέο πρόσωπο στην αρχική ενδεκάδα θα είναι ασφαλώς ο Χουλιάν Κουέστα. Στις υπόλοιπες θέσεις και ειδικά στην επίθεση δύσκολα ν’ αλλάξει κάτι, ειδικά μετά την πολύ καλή εμφάνιση των Ματέο Γκαρσία και Ραφαέλ Καμάτσο στο παιχνίδι της προηγούμενης αγωνιστικής με τον ΠΑΣ Γιάννινα.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.